ΑΝΔΡΑΣ: Η Δοκιμή για το Αντρικό Αντισυλληπτικό σταμάτησε λόγω σοβαρών Παρενεργειών. Αυτό που Σοκάρει όμως είναι…

img

Τα τελευταία 60 χρόνια, μεγάλο μέρος της ευθύνης για το ασφαλές σeξ έχει πέσει στις γυναίκες, έτσι όταν ανακαλύφθηκε μια νέα μορφή αντρικού αντισυλληπτικού 96% αποτελεσματικού, τότε πιστεύαμε ότι υπάρχει ελπίδα να μοιραστεί αυτή η ευθύνη στα δύο. Δυστυχώς, και όπως μπορεί να έχετε ήδη ακούσει, η δοκιμή ακυρώθηκε λόγω παρενεργειών που δεν είχαν προβλεφθεί.

Και εδώ είναι που περιπλέκονται τα πράγματα, γιατί κατά ένα μεγάλο μέρος φταίνε οι αλλαγές διάθεσης, αλλά δεν τελειώνει εκεί η ιστορία. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το γυναικείο με το αντρικό αντισυλληπτικό είναι πολύ διαφορετικά, αλλά η δοκιμή αυτή σταμάτησε για τους σωστούς λόγους.

266 άντρες συμμετείχαν στην δοκιμή και μόνο 4 από αυτούς άφησαν έγκυες τις συντρόφους τους. Αυτά τα νούμερα δείχνουν εντυπωσιακή επιτυχία, αλλά τώρα θα περάσουμε στις παρενέργειες.

13

Περίπου οι μισοί από τους συμμετέχοντες εμφάνισαν αυξημένη ακμή και το ένα τέταρτο παρατήρησε αυξημένο πόνο γύρω από το σημείο όπου έγινε η ένεση. 15% των συμμετεχόντων παρατήρησαν αύξηση στους μυϊκούς πόνους και αρκετοί περίμεναν έναν ολόκληρο χρόνο μέχρι να αρχίσει το σώμα τους να παράγει σπέρμα ξανά μετά την ολοκλήρωση των ενέσεων.

20% των αντρών είχαν διαταραχές στην διάθεση και ένας συμμετέχων αυτοκτόνησε, αν και οι επιστήμονες έκριναν τα αίτια άσχετα με την έρευνα. Ωστόσο, 75% των συμμετεχόντων ανέφερε ότι οι παρενέργειες άξιζαν τελικά, αλλά γιατί ακυρώθηκε η δοκιμή;

Όταν ένα νέο φάρμακο χρειάζεται έγκριση του φαρμακευτικού οργανισμού, πρέπει να περάσει από 3 φάσεις δοκιμών. Οι πληροφορίες για τις παρενέργειες στην πρώτη φάση είναι διαφορετικές από αυτές στην δεύτερη φάση. Οι αυξημένες αλλαγές διάθεσης πιθανόν δεν εμφανίστηκαν από το πουθενά, αλλά η ένταση τους επηρεάστηκε.

Γι’αυτό μπορεί να ευθύνεται κάποιο ελαττωματικό κέντρο δοκιμών, αλλά δεν γίνεται να ρισκάρουμε με τέτοια θέματα όσον αφορά την δημόσια υγεία. Το γεγονός ότι οι παρενέργειες ήταν χειρότερες από ότι αρχικά αναμενόταν ίσως οφείλεται στο ότι το φάρμακο είναι πιο ριψοκίνδυνο από ότι πίστευαν αρχικά.

Σταμάτησε, λοιπόν, η έρευνα λόγω των αλλαγών στην διάθεση; Μόνο για τεχνικούς λόγους. Είναι γελοίο να πιστεύει κανείς ότι οι γυναίκες είναι οι μόνες που έχουν την ευθύνη της σeξουαλικής υγείας σε μια σχέση, αλλά ταυτόχρονα δεν πρέπει να ρισκάρουμε την δημόσια υγεία για μια γρήγορη λύση.

Αν οι άντρες κατέληγαν με μόνιμη στείρωση, θα ήταν αποδεκτό το ρίσκο; Είναι εύκολο να επηρεάζεται κανείς από τις απόψεις των άλλων σε τέτοια θέματα, γι’αυτό πρέπει να εξετάζει όλα τα γεγονότα πριν κρίνει.


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr