ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ: Πρόωρα σημάδια του διαβήτη που όλοι μας αγνοούμε

img

Ο διαβήτης στις μέρες μας είναι μία από τις πιο κοινές ασθένειες και τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι επηρεάζει πάνω από 29.100.000 ανθρώπους, μόνο την Αμερική.

Ένας κύριος λόγος για τον αριθμό αυτό είναι το γεγονός ότι οι άνθρωποι δεν είναι εκπαιδευμένοι, όταν πρόκειται για αυτό το ζήτημα υγείας.

Ο διαβήτης είναι ασθένεια που επηρεάζει το σάκχαρο του αίματος και οι ιατρικοί εμπειρογνώμονες εξηγούν ότι η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στη ρύθμιση του. Μερικά από τα γνωστά προειδοποιητικά σημάδια με τα οποία εκδηλώνεται η ασθένεια αυτή είναι η υπερβολική δίψα, η θολή όραση και η αδυναμία επούλωσης των τραυματισμών. Παρόλα αυτά, είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι αυτά είναι μόνο ένα μικρό μέρος!

Οι γιατροί εξηγούν ότι ο διαβήτης είναι η κύρια αιτία της τύφλωσης,της νεφρικής ανεπάρκειας, των ακρωτηριασμών, της καρδιακή ανεπάρκειας και του εγκεφαλικού επεισοδίου.

Οι άνθρωποι που πάσχουν από διαβήτη πρέπει να διατηρούν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους σε φυσιολογικά όρια, προκειμένου να λειτουργούν σωστά. Επίσης, πρέπει να καταναλώνουν υγιεινά τρόφιμα και να χρησιμοποιούν διαφορετικά συνταγή ή φυσικά φάρμακα για την ανακούφιση από τα δυσάρεστα συμπτώματα.

Σε αυτό το άρθρο μπορείτε να διαβάσετε για 5 απρόσμενα συμπτώματα του διαβήτη τύπου 2. Δεν πρέπει να αγνοούμε οποιοδήποτε από αυτά τα πρώιμα προειδοποιητικά σημάδια. Σε περίπτωση που παρατηρήσετε οποιοδήποτε από αυτά – θα πρέπει να επισκεφθείτε το γιατρό σας αμέσως.

1.) Βελτιωμένη όραση

Σε περίπτωση που έχετε ξαφνική βελτίωση των ματιών και δεν χρειάζεστε τα γυαλιά σας, θα πρέπει να επισκεφθείτε έναν γιατρό. Δεν πρέπει να αγνοούμε αυτό το σύμπτωμα. Δηλαδή, η βελτίωση της όρασης μπορεί να υποδεικνύει ότι αντιμετωπίζετε ένα αυξημένο κίνδυνο για διαβήτη τύπου 2. Σύμφωνα με ένα έμπειρο καθηγητή, αν και η θολή όραση συνήθως θεωρείται ένα τυπικό σύμπτωμα του διαβήτη, οποιαδήποτε ξαφνική αλλαγή στην ποιότητα της όρασης δείχνει επίσης αυξημένα επίπεδα σακχάρου. Αυτός επίσης, εξηγεί ότι, ορισμένοι ασθενείς του, του είπαν ότι η όρασή τους είχε βελτιωθεί, ενώ τα σάκχαρα του αίματος είχαν αυξηθεί, και μόλις άρχισαν τη θεραπεία για το διαβήτη, τότε χρειάστηκαν τα γυαλιά τους και πάλι.

Οι γιατροί εξηγούν ότι ο διαβήτης είναι η κύρια αιτία της τύφλωσης,της νεφρικής ανεπάρκειας, των ακρωτηριασμών, της καρδιακή ανεπάρκειας και του εγκεφαλικού επεισοδίου.

2.) Απώλεια ακοής

Σε περίπτωση που παρατηρήσετε ότι η ακοή σας δεν είναι καλή, όπως ήταν παλιά και θα πρέπει κάποιος να επαναλάβει την πρόταση για σας, δεν θα πρέπει να αγνοήσετε αυτό το σύμπτωμα και θα πρέπει να ελέγξετε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας. Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη που διεξήχθη από ομάδα εμπειρογνωμόνων στο Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας, διαπιστώθηκε ότι τα αιφνίδια προβλήματα ακοής μπορεί να είναι ένα κρυφό σημάδι του διαβήτη. Οι ειδικοί γιατροί εξηγούν ότι ο διαβήτης πράγματι προκαλεί ζημιές στα αιμοφόρα αγγεία και τα εσωτερικά νεύρα του αυτιού, και το αποτέλεσμα είναι η εξασθενημένη ακοή. Επιπλέον, οι ασθενείς που έχουν αυξημένα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, ο κίνδυνος να αντιμετωπίζουν κάποια προβλήματα ακοής είναι έως και 30% υψηλότερος από τα άτομα εκείνα που έχουν φυσιολογικά και υγιή επίπεδα σακχάρου.

3.) Σταθερή φαγούρα

Σίγουρα πρέπει να επισκεφτείτε ένα γιατρό αμέσως σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε σταθερή αίσθηση φαγούρας. Σύμφωνα με πολλούς ειδικούς γιατρούς σε όλο τον κόσμο, αυτό είναι ένα από τα κρυφά συμπτώματα του διαβήτη τύπου 2. Ο διαβήτης προκαλεί κακή κυκλοφορία του αίματος η οποία οδηγεί σε ξηρότητα του δέρματος και κνησμό. Ορισμένοι από τους πρόσφατα διαγνωσμένους ασθενείς με διαβήτη τύπου 2, βιώνουν μια αίσθηση φαγούρα στα άκρα τους.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο συνιστάται να εξετάσετε τη σχέση μεταξύ φαγούρας και άλλων συμπτωμάτων. Αν αντιμετωπίζετε βασανιστικό κνησμό που δεν υποχωρεί, θα πρέπει να επισκεφθείτε έναν γιατρό και να εξετάσετε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας.

4.) Αλλαγές στη ποιότητα του δέρματος

Εάν παρατηρήσετε οποιεσδήποτε αλλαγές στο δέρμα, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι είναι πιθανό να αντιμετωπίζετε κίνδυνο διαβήτη. Και όπως έχουμε ήδη πει: επισκεφθείτε ένα γιατρό.

Δηλαδή, αν παρατηρήσετε κάποιες σκοτεινλες κηλίδες στις πτυχές του δέρματος σας, οι οποίες εμφανίζονται συνήθως στους αγκώνες, στις αρθρώσεις ή στο πίσω μέρος του λαιμού θα πρέπει να δείτε ένα γιατρό , προκειμένου να ελέγξετε τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα σας, καθώς μπορεί να πάσχετε από διαβήτη.

Ο ειδικοί εξηγούν ότι αυτά τα συμπτώματα μπορεί να οφείλονται σε γενετικές ή ορμονικές συνθήκες. Και προσθέτουν ότι επίσης θα μπορούσαν να είναι ένα σύμπτωμα των αυξημένων επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι τα αυξημένα επίπεδα ινσουλίνης διεγείρουν την ανάπτυξη των κυττάρων του δέρματος και της μελανίνης, η οποία στην πραγματικότητα είναι η χρωστική ουσία στα κύτταρα που δίνει το σκούρο χρώμα στις κηλίδες.

Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι η απλή εξέταση αίματος μπορεί να αποκαλύψει αν πάσχετε από διαβήτη ή απλά αν έχετε αυξημένα επίπεδα σακχάρου. Και στις δύο περιπτώσεις, οι ασθενείς θα πρέπει να βελτιώσουν τον τρόπο ζωής τους, προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος εμφανισής του διαβήτη, αλλά και να βελτιώσουν με αυτό το τρόπο, τη συνολική τους ευημερία.


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr