ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ: Πώς να αντιμετωπίσετε τις μελανιές γρηγορότερα

img

Έρχεται επιτέλους το καλοκαίρι και είστε έτοιμοι να αναδείξετε τα πόδια σας που τα είχατε κρυμμένα όλη τον υπόλοιπο χρόνο. Έχετε όμως ένα πρόβλημα. Όλο το χειμώνα μπορεί να πηγαίνατε για ποδηλασία και διάφορες άλλες δραστηριότητες που μπορεί να έκαναν τα πόδια σας γεμάτα με μώλωπες.

Γιατί γίνονται οι μελανιές..

Τα τριχοειδή αγγεία είναι μικροσκοπικά αιμοφόρα αγγεία που μεταφέρουν θρεπτικές ουσίες μεταξύ του αίματος και των γύρω ιστών, καθώς και κάθε αλλαγή τους μπορεί να οδηγήσει σε μια μελανιά. «Έχετε λίγα τριχοειδή αγγεία που ξεπεράστηκαν μόνο από τον ιστό [κολλαγόνου] και το δέρμα», λέει η Rachel Nazarian, MD, μία δερματολόγος στο Schweiger Κέντρο Δερματολογίας στη Νέα Υόρκη. »

Ορισμένες περιοχές-όπως οι κνήμες-έχουν λιγότερο δέρμα, που τις καθιστά πιο επιρρεπείς σε μώλωπες. Ένας άλλος ένοχος; Η ανεπάρκεια βιταμίνης. Οι δύο κύριες βιταμίνες που χρειάζεστε για να τις εμποδίσετε είναι η βιταμίνη C και η Κ, λέει η Nazarian. «Αν έχετε ανεπάρκεια βιταμίνης, έχετε πραγματικά μια ανωμαλία της πήξης του αίματος», λέει.

Και, δυστυχώς, κάποιοι άνθρωποι είναι απλά πιο επιρρεπείς σε μώλωπες από τους άλλους. «Όταν το δέρμα είναι πιο διάφανο [aka είστε χλωμοί], το αίμα από κάτω θα είναι πιο προφανές», λέει η Nazarian.

Πώς να επιταχύνετε τη διαδικασία επούλωσης

Αν η μελανιά σας αλλάζει χρώμα, αυτό είναι ένα καλό σημάδι. Αν αρχίζει σαν ένα βαθύ κόκκινο-μωβ και τελικά μετατρέπεται σε ένα κίτρινο-πράσινο, και στη συνέχεια ροδίζει πριν εξαφανιστεί τελείως, είστε σε καλό δρόμο. Αλλά ξέρουμε ότι μπορεί να αισθάνεστε ότι μπορεί να τις έχετε για πάντα. Ευτυχώς, υπάρχουν μερικά βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να επιταχύνετε τα πράγματα.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε όταν έχετε μια μελανιά, κρέμες εμποτισμένες με arneca, ένα λουλούδι που αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος και θεραπεύει τη φλεγμονή, λέει η Nazarian.

Εάν έχετε ανεπάρκεια βιταμίνης, η πρόσληψη βιταμινών C και Κ, είτε μέσω της διατροφής σας ή μέσω συμπληρωμάτων, θα βοηθήσει στην πρόληψη από μώλωπες, ενώ η τοπική εφαρμογή θα σας βοηθήσει να θεραπεύσετε μια μελανιά γρηγορότερα.

Παραδόξως, η κατανάλωση ανανά μπορεί επίσης να κάνει κάποιο καλό. Ο καρπός περιέχει ένα ένζυμο που ονομάζεται βρομελίνη, το οποίο βοηθά στη μείωση του πρηξίματος, λέει η Nazarian.

«Χρησιμοποιώντας έναν επίδεσμο μπορεί να βοηθήσει στην επιβράνδυση της ροής του αίματος προς τον καλύτερο έλεγχο της αιμορραγίας», λέει. »Μπορεί να ελαχιστοποιήσει το μέγεθος της μελανιάς.»


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr