TIPS: Μαγειρικό τρικ για να μειώσετε τις θερμίδες του ρυζιού στο μισό!

img

Είτε πιστεύετε ότι το ρύζι είναι φίλος είτε εχθρός στη διατροφή σας, υπάρχει ένα πράγμα στο οποίο μπορούμε να συμφωνήσουμε όλοι: Είναι πολύ νόστιμο. Οι επιστήμονες λοιπόν βρήκαν έναν τρόπο με τον οποίο το ρύζι χάνει τις μισές του θερμίδες.

Η νέα έρευνα παρουσιάστηκε στην 249th National Meeting & Exposition of the American Chemical Society, και αποκάλυψε ότι η προσθήκη μιας κουταλιάς του γλυκού λάδι καρύδας σε βραστό νερό, με μισό φλιτζάνι μη εμπλουτισμένο άσπρο ρύζι, αφήνοντάς το να σιγοβράσει για 20 έως 40 λεπτά και στη συνέχεια να ψυχθεί για 12 ώρες, μπορεί να μειώσει τον αριθμό των θερμίδων του σώματος σας κατά 50 έως 60%.

Οι ερευνητές εξήγησαν ότι το ρύζι περιέχει δύο είδη αμύλου – το ένα που είναι εύπεπτο και το άλλο που είναι ανθεκτικό. Ο οργανισμός μας δεν έχει τα ένζυμα που απαιτούνται για να αφομοιώσει το ανθεκτικό είδος, που σημαίνει ότι δεν μπορεί να διασπάσει το άμυλο και έτσι μετατρέπεται σε ζάχαρη που συνήθως απορροφάται στην κυκλοφορία του αίματος. Αν έχετε επιπλέον ζάχαρη στο αίμα σας, που μετατρέπεται σε λίπος, δεν είναι καλό. Με άλλα λόγια, οι επιστήμονες ήθελαν να βρουν έναν τρόπο να έχει το ρύζι πιο ανθεκτικό άμυλο για να αποφευχθεί η επιπλέον ζάχαρη στο σώμα.

Εδώ είναι που το λάδι καρύδας μπαίνει. Προσθέτοντας το στην διαδικασία μαγειρέματος κάνει τους κόκκους του αμύλου ανθεκτικούς στην δράση των πεπτικών ενζύμων. Μετάφραση: Ίδια ποσότητα του ρυζιού, λιγότερες θερμίδες στο σώμα.

Μπόνους: Δεν χρειάζεται να το φάτε κρύο για να πάρετε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Το ζέσταμα την επόμενη μέρα δεν θα επηρεάσει τα αποτελέσματα.

 


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr