ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 10 αλήθειες για τον καρκίνο του δέρματος, που πιθανότατα δεν γνωρίζετε

img

Όλοι γνωρίζουμε τα οφέλη του αντιηλιακού και πόσο σημαντικό είναι να το φοράμε καθημερινά και όχι μόνο στην παραλία, να ελέγχουμε για μελανά σημεία και να φοράμε καπέλο όταν ο ήλιος καίει.

Με τόσες νέες έρευνες και οδηγίες που αλλάζουν συνεχώς, ίσως έχετε χάσει κάποιες από τις πολύτιμες συμβουλές που θα σας δώσουμε παρακάτω.

1. Το κάρυ και η καφεΐνη μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του δέρματος

Καλά διαβάσατε. Εκείνη η κούπα καφέ που ήπιατε το πρωί και και το κοτόπουλο με κάρυ που είχατε για μεσημεριανό, προστατεύουν το δέρμα σας!

Σε έρευνα που διεξήχθει σε πάνω από 100.000 άτομα, οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι η κατανάλωση καφεΐνης συσχετίζεται άμεσα με τη μείωση κινδύνου εμφάνισης καρκίνου στα κύτταρα. Επίσης, σύμφωνα με την American Cancer Society, η κουρκουμίνη που βρίσκεται στην κουρκούμη (βασικό συστατικό του κάρυ) έχει και αυτή αντικαρκινικές ιδιότητες. Για την ακρίβεια μπορεί να αποτρέψει ή να ελαττώσει το ρυθμό ανάπτυξης τόσο του καρκίνου του δέρματος, αλλά και του μαστού!

2. Ο αντιηλιακός δείκτης 100, δεν είναι 100% ασφαλής

Αντίθετα με ότι πιστεύατε ως τώρα, τα αντιηλιακά με δείκτη προστασίας 100 δεν μπλοκάρουν 100% τις βλαβερές ακτίνες του ηλίου. Θα σας προστατέψουν από το 98% αυτών, ΑΝ τα απλώσετε σωστά, μη σας ξεγελά όμως το νούμερο στη συσκευασία.

Σύμφωνα με την American Academy of Dermatology, τα ίδια αποτελέσματα έχετε και με ένα προϊόν με 30 δείκτη προστασίας.

3. Ο καρκίνος του δέρματος εμφανίζεται συνήθως στην αριστερή πλευρά του σώματος

Αυτό οφείλεται στον τρόπο που οδηγούμε, εφόσον η αριστερή μας πλευρά βρίσκεται εκτεθιμένη συνέχεια στον ήλιο.

4. Το μελάνωμα σε σκούρο δέρμα είναι πιο επικίνδυνο

Κανείς δεν έχει ανοσία στον καρκίνο του δέρματος. Μάλιστα, ο Bob Marley πέθανε από μελάνωμα που δεν είχε ανακαλύψει κάτω από το νύχι του ποδιού του. Είναι δύσκολο να εντοπιστεί σε σκούρο δέρμα και ακόμη και αν το παρατηρήσει κανείς, μοιάζει με αποχρωματισμό ή μια μικρή γραμμή, με αποτέλεσμα να την αγνοούν.

5. Ένα κούρεμα μπορεί να σας σώσει τη ζωή

Πολλοί δερματολόγοι συνεργάζονται με κομμωτές, προκειμένου να τους εκπαιδεύσουν να αναγνωρίζουν τα σημάδια του καρκίνου του δέρματος. Αυτό βοηθάει στην πρόληψη εφόσον μπορεί κάποιο σημάδι που βρίσκεται στο κεφάλι μας να περάσει απαρατήρητο για χρόνια ολόκληρα! Ως αποτέλεσμα, συνήθως είναι πολύ αργά για θεραπεία…

6. Και οι ακτίνες UVC παίζουν ρόλο

Όλοι γνωρίζουμε τις ακτίνες UVA και UVB, τι γίνεται όμως με τις UVC; Πρόκειται για μικρού μήκους κύματος ραδιενέργεια που φιλτράρεται κυρίως από την ατμόσφαιρα, όμως η τρύπα του όζοντος έχει δυσκολέψει τα πράγματα.

7. Το σολάριουμ αυξάνει το κίνδυνο εμφάνισης μελανώματος κατά 20%

Σύμφωνα με έρευνες, τα τελευταία 40 χρόνια η ανάπτυξη -πιθανώς- θανατηφόρου καρκίνου του δέρματος εξαιτίας των σολάριουμ, έχει αυξηθεί κατά 800% για γυναίκες από 18 μέχρι 39.

8. Τα αντιηλιακά προστατεύουν από τον ήλιο και τους υπολογιστές

Μπορεί η οθόνη του υπολογιστή σας να μην προκαλεί καρκίνο του δέρματος, σίγουρα όμως χειροτερεύει την κατάσταση όταν εκτίθεστε στον ήλιο. Χρησιμοποιήστε φίλτρα!

9. Αντιηλιακά ακόμη και τη νύχτα

Νέα έρευνα από το Yale Department of Dermatology, δείχνει ότι η φθορά στα κύτταρα του δέρματος συνεχίζεται για 4 ώρες μετά την έκθεσή μας στον ήλιο.

10. Το μελάνωμα δεν είναι απαραίτητα καφέ στο χρώμα

Ίσως νομίζατε πως ξέρατε για τι ψάχνετε, όμως οι δερματολόγοι προειδοποιούν να κοιτάζουμε για οποιοδήποτε καινούριο σημάδι ή κάποιο που έχει αλλάξει και το ελέγξουμε σε ένα γιατρό.


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr