ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ: Τονώστε τη μνήμη σας με έναν μεσημεριανό ύπνο

img

Ένας 45λεπτος μεσημεριανός υπνάκος είναι η καλύτερη λύση για να τονώσουμε τη μνήμη μας και να βελτιώσουμε την ικανότητα να ανακαλούμε νέες πληροφορίες, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Για τις ανάγκες της έρευνας, οι συμμετέχοντες απομνημόνευσαν 90 λέξεις και 120 ζεύγη λέξεων, οι οποίες ήταν άσχετες μεταξύ τους (π.χ. γάλα και ταξί) και οι ερευνητές τούς εξέτασαν, ώστε να διαπιστώσουν πόσες λέξεις είχαν απομνημονεύσει και μετά στους μισούς είπαν να δουν ένα DVD και στους άλλους μισούς να κοιμηθούν.

Περίπου μία ώρα αργότερα, τούς εξέτασαν εκ νέου και διαπίστωσαν ήταν ότι όσοι είχαν πέσει για ύπνο θυμόντουσαν περισσότερες λέξεις και ειδικά ζεύγη άσχετων λέξεων, συγκριτικά με εκείνους που είχαν παρακολουθήσει DVD.
Συγκεκριμένα, οι επιδόσεις τους ήταν παρόμοιες με εκείνες που είχαν πριν κοιμηθούν και πέντε φορές καλύτερες από εκείνες όσων είχαν μείνει ξύπνιοι.

Οι επιστήμονες εξηγούν ότι κατά τη διάρκεια του ύπνου συμβαίνουν «εκρήξεις» εγκεφαλικής δραστηριότητας, που ονομάζονται άτρακτοι ύπνου και οι οποίες παίζουν καθοριστικό ρόλο στην απομνημόνευση των νέων πληροφοριών.
Για το λόγο αυτό, συστήνουν σε μαθητές και φοιτητές να κοιμούνται για 45-60’ όταν τελειώνουν το διάβασμα, ώστε να απομνημονεύουν καλύτερα όσα μελέτησαν.


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr