ΑΝΔΡΑΣ: 5+1 Σπουδαίοι Λόγοι που οι Σουηδοί Γονείς είναι οι ΠΙΟ ευτυχισμένοι εργαζόμενοι στον Κόσμο! Δώστε Προσοχή στον Τελευταίο!

img

Μπορείτε να πάρετε 480 ημέρες γονικής άδειας με αποδοχές
Γνωστή για τις καλύτερες πολιτικές γονικής άδειας στον κόσμο, η Σουηδία πληρώνει το 80% του μισθού σας για 390 από αυτές τις μέρες, με τις υπόλοιπες ημέρες καταβάλλονται κατ” αποκοπή. Οι 90 ημέρες ανήκουν εξ ολοκλήρου στον πατέρα και αν δεν τις πάρει, χάνονται. Η σουηδική κυβέρνηση παρέχει επίσης ένα «μπόνους ισότητας των φύλων», αν η γονική άδεια χωρίζεται ισομερώς μεταξύ των δύο γονέων.

Η άδεια αυτή μπορεί να ζητηθεί ανά πάσα στιγμή μέχρι το παιδί να κλείσει τα 8 και επίσης ισχύει και για τους ανθρώπους που είναι άνεργοι όταν έχουν 1 παιδί. Εάν οι γονείς έχουν πολλά παιδιά, μπορούν να συγκεντρώσουν την άδεια για όλα. Αυτός είναι ο λόγος που κάποιοι Σουηδοί πάνε διακοπές με τις οικογένειές τους που διαρκούν για μήνες… Εκτός από τις γενναιόδωρες χρονικές περιόδους διακοπών στη Σουηδία, μπορούν να ζητήσουμε μερικές μέρες από την γονική τους άδεια όποτε θέλουν.

Μπορείτε να μειώσετε το κανονικό ωράριο εργασίας σας κατά 25%
Οι Σουηδοί έχουν το νόμιμο δικαίωμα να εργαστούν μόνο το 75% των προηγούμενων ωρών εργασίας τους έως ότου το παιδί τους κλείσει τα 8.

Υπάρχουν κυβερνητικά χρηματοδοτούμενα νηπιαγωγεία παντού
Όσοι εκτιμούν τον ποιοτικό – και ήσυχο – χρόνο στο σπίτι, πρέπει να βρουν κάτι να κάνουν με τα μωρά και τα μικρά παιδιά τους… Καλωσήρθατε στο «ανοιχτό νηπιαγωγείο». Αυτά τα κέντρα παιχνιδιού είναι διάσπαρτα γύρω από κάθε πόλη, προσφέρουν καφέ και τσάι για τους γονείς και τα δωμάτια είναι γεμάτα παιχνίδια και άλλες διασκεδαστικές δραστηριότητες για τα μικρά παιδιά.

Υπάρχουν μπαμπάδες ΠΑΝΤΟΥ
Μπαμπάδες που βγάλαν βόλτα το πιτσιρίκι τους, μπαμπάδες που ταΐζουν με το κουτάλι το γιαούρτι και μπαμπάδες που παίρνουν τα παιδιά τους μετά το σχολείο. Υπάρχουν τραπεζάκια αλλαγής πάνας στις τουαλέτες των ανδρών και κανείς δεν δίνει σημασία εάν ένας άντρας ζητήσει άδεια για να πάει το παιδί του στο γιατρό. Αν αυτό δεν σας φαίνεται περίεργο, ίσως μεγαλώσατε στη Σουηδία.

Κανείς δεν νοιάζεται για τον καιρό
Σε αντίθεση με τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου φαίνεται ότι οι γονείς αναφέρονται στις κοινωνικές υπηρεσίες επειδή αφήνουν το παιδί τους να παίζει έξω, το σουηδικό σύνθημα είναι «δεν υπάρχει κακός καιρός, μόνο ακατάλληλα ρούχα«. Πρόκειται για μια φυσιολατρική χώρα.

Η κυβέρνηση πληρώνει το μισθό σας, αν πρέπει να μείνετε στο σπίτι, επειδή το παιδί σας είναι άρρωστο
Ονομάζεται Vård Av Barn, το οποίο μεταφράζεται σε «φροντίδα παιδιού». Μπορείτε να πάρετε VAB έως ότου το παιδί σας γίνει 12 ετών και τα χρήματα κατατίθενται απευθείας στον τραπεζικό σας λογαριασμό.


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr