ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ: Με ποιους τρόπους να προστατέψετε τα μάτια σας από την οθόνη του υπολογιστή

img

Είναι σχεδόν αναπόφευκτο να μην κουραστούν τα μάτια μας, όταν η καθημερινότητα του ανθρώπου είναι μπροστά σε μία οθόνη, που μπορεί να είναι του υπολογιστή, της τηλεόρασης, του tablet ή του smartphone.

Ιδιαίτερα όσοι εργάζονται μπροστά σε έναν υπολογιστή, αναγνωρίζουν εύκολα τα συμπτώματα, κάθε απόγευμα, όταν ήδη έχουν περάσει αρκετές ώρες μπροστά στην οθόνη, όπως θολή όραση, ενοχλήσεις, κούραση, πονοκέφαλος.

Υπάρχουν όμως τρόποι να προστατευθούν τα μάτια από τις παρενέργειες που προκαλούν οι πολλές ώρες εργασίας μπροστά από μία οθόνη.

Μεγαλώστε το κείμενο
Το να κοιτάτε ένα μικρό κείμενο μπορεί να σας κάνει να αλληθωρίσετε και να φέρετε το πρόσωπό σας πιο κοντά στην οθόνη. Μεγαλώστε τη γραμματοσειρά και τη χρωματική αντίθεση για να μπορείτε να διαβάζετε πιο εύκολα.

Ανοιγοκλείστε τα μάτια
Οταν κοιτάζουμε μία οθόνη ξεχνάμε να ανοιγοκλείσουμε τα μάτια, με συνέπεια να ξηραίνονται. Οι σταγόνες είναι μία άλλη απλή και χρήσιμη λύση για να μην ξηραίνονται τα μάτια.

Προσαρμόστε τη φωτεινότητα
Η αντηλιά στην οθόνη μπορεί να προκαλέσει κόπωση στα μάτια και πονοκεφάλους. Προσαρμόστε τη φωτεινότητα ώστε να εμποδίσετε τις αντανακλάσεις στην οθόνη σας ή μπορείτε να βάλετε ένα ειδικό φίλτρο.

Ο κανόνας 20-20
Μετά από 20 λεπτά δουλειάς, κάντε 20 δευτερόλεπτα διάλειμμα κοιτάζοντας κάτι που βρίσκεται έξι μέτρα μακριά. Τα μάτια σας έχουν μύες που τα βοηθούν να κινούνται και να εστιάσουν σε διαφορετικά αντικείμενα. Ωστόσο, αν κοιτάζουμε μία οθόνη, στην ίδια απόσταση, για ώρες, δυσκολεύονται να προσαρμοστούν όταν τους κινούμε ξανά.


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr