ΔΙΑΙΤΑ: Η δίαιτα των 5 ημερών που μειώνει το λίπος στην κοιλιά

img

Η δίαιτα που ‘μιμείται’ τη νηστεία μπορεί να μειώσει το λίπος την κοιλιά, να ενισχύσει την ανανέωση του νευρικού συστήματος, να βελτιώσει τη μνήμη μας αλλά και την πνευματική απόδοση, σύμφωνα με την πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο ‘Cell Metabolism’.

Μόλις 5 μέρες ειδικής διατροφής τον μήνα είναι αρκετές για να μειώσουν το λίπος στην κοιλιά και την διαδικασία της γήρανσης, αρκεί η δίαιτα να περιλαμβάνει 50% λιγότερες θερμίδες (από ό,τι συνήθως). Ο επικεφαλής της έρευνας Valter Longo διαμόρφωσε μια δίαιτα που μοιάζει αρκετά με την νηστεία αλλά δεν είναι τόσο αυστηρή: «Η αυστηρή νηστεία είναι δύσκολη για τον κόσμο και σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να είναι και επικίνδυνη, για αυτό φτιάξαμε μια δίαιτα που έχει την ίδια επίδραση στον οργανισμό, είναι πιο εύκολη και πιο ασφαλής». Διαβάστε παρακάτω…

Η δίαιτα δοκιμάστηκε τόσο σε πειραματόζωα όσο και σε ανθρώπους και σύμφωνα με τα αποτελέσματα, η συγκεκριμένη διατροφή μείωσε τον κίνδυνο για διαβήτη, καρκίνο καρδιοπάθειας και άλλων παθήσεων. «Η δίαιτα στοχεύει στο να επαναπρογραμματίσει τον οργανισμό ώστε να μπει σε μια διαδικασία πιο αργής γήρανσης αλλά και να προωθήσει την αναγέννηση των κυττάρων. Δεν πρόκειται για μια τυπική δίαιτα επειδή δεν είναι κάτι που κρατάει πολύ καιρό» είπε ο Longo εξηγώντας ότι τις υπόλοιπες 25 μέρες του μήνα μπορεί κανείς να επιστρέψει στην κανονική του διατροφή.

Τι περιλαμβάνει η δίαιτα:

Η δίαιτα περιλαμβάνει 34%-54% λιγότερες θερμίδες από το κανονικό και συνδυασμό πρωτεϊνών, υδατανθράκων, λιπαρών και θρεπτικών συστατικών. Εντούτοις, σύμφωνα με τον επιστήμονα Longo κάποιος που θέλει να ξεκινήσει δίαιτα ή νηστεία πρέπει να συμβουλευτεί τον γιατρό του καθώς οι αλλαγές στις διατροφικές συνήθειες δεν είναι κατάλληλες για όλους: «Δεν είναι όλοι αρκετά υγιείς ώστε να νηστέψουν για πέντε μέρες και οι επιπτώσεις στην υγεία τους μπορεί να είναι σοβαρές, ειδικά για όσους δεν ακολουθήσουν σωστά τη δίαιτα».


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr