ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ: 6 Σπιτικά Γιατροσόφια για να Μεταμορφώσετε τα «Φαγωμένα» ούλα με φυσικό τρόπο. Θα πάθετε Πλάκα με τα αποτελέσματα!

img

Tα άρρωστα ούλα μπορούν να προκαλέσουν ντροπή και δυσφορία. Όταν συμβαίνει αυτό, τα ούλα απομακρύνονται από τα δόντια και δημιουργείται κενό που γεμίζει με βακτήρια. Αυτό μπορεί να προκληθεία από κληρονομικότητα, κακή υγιεινή και κάπνισμα.

Η ουλίτιδα δεν είναι κάτι που θα πρέπει να αγνοήσουμε και δεν θα φύγει από μόνο του. Εάν δεν αντιμετωπιστεί, μπορεί να προκληθεί μόλυνση και τελικά να χαλάσουν τα δόντια. Ωστόσο, μην νιώθετε πως όλα είναι χαμένα γιατί υπάρχουν λύσεις.

Δείτε τι μπορείτε να κάνετε:

1. Πλύσιμο με λάδι

Το σησαμέλαιο είναι ένα πολύ καλό υποκατάστατο των στοματικών διαλυμάτων και μπορεί να βοηθήσει πολύ και στην πρόληψη της ουλίτιδας.

Χρησιμοποιείστε 1/4 της κούπας σησαμέλαιο για να ξεπλύνετε το στόμα σας. Έτσι αναζωογονείτε τα ούλα σας και τα προστατεύετε από τα βακτήρια.

2. Πράσινο τσάι

Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να ανακουφιστείτε από φλεγμονές στα ούλα και να περιορίσετε τα βακτήρια πριν προκαλέσουν μόλυνση. Πιείτε μία κούπα τσάι κάθε μέρα για να τα βοηθήσετε να παραμείνουν υγιή και δυνατά.

3. Aloe Vera

Το aloe vera είναι γνωστό για την αντιφλεγμονώδη δράση του και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να προστατέψετε τα ούλα από τα βακτήρια ή για να καταπολεμήσετε μία ήδη υπάρχουσα μόλυνση. Απλά τρίψτε τα δόντια σας με τζελ από aloe vera ή ξεπλύντε τα με αυτό μετά από κάθε γεύμα.

4. Ευκάλυπτος

Ο Ευκάλυπτος είναι ένα αιθέριο έλαιο που σκοτώνει τα βακτήρια στο στόμα και μειώνει τις φλεγμονές στα μολυσμένα ούλα. Απλά τρίψτε λίγο πάνω στα ούλα, αφήστε το για λίγο και μετά ξεπλύντε με φρέσκο νερό.

5. Σμύρνα

Αυτό είναι ένας τύπος ρετσινιού που είναι χρήσιμος σε θεραπεία ενάντια στην ουλίτιδα. Ενδυναμώνει τα ούλα και τα κάνει λιγότερο ευάλωτα στα βακτήρια και τις μολύνσεις. Χρησιμοποιήστε το σαν πάστα μερικές φορές τη μέρα, κατευθείαν πάνω στα ούλα.

6. Μυριόφυλλο

Έχει αντισηπτική δράση, καθαρίζει και επιδιορθώνει τα τραυματισμένα ούλα. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τρίψετε τα φύλλα ή τον ανθό στα ούλα σας για να τα βοηθήσετε να παραμείνουν καθαρά και δυνατά.


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr