ΓΟΝΕΙΣ: «Το αγοράκι μου είναι ακριβώς όπως το δικό σας» – Τα λόγια της μητέρας ενός παιδιού με ειδικές ανάγκες που συγκλόνισαν το facebook

img

Η Nicole Duggan, έχει ένα γιο με ειδικές ανάγκες. Ο γιός της Riley είναι 3 ετών και έχει αυτισμό.

Η μητέρα του από την Ιρλανδία, πρόσφατα μοιράστηκε την εμπειρία της στο Facebook και μίλησε για τη κριτική που αντιμετωπίζουν τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Ο μικρός δεν μιλιόταν και η Nicole παρατήρησε ότι οι γονείς είχαν απομακρύνει τα παιδιά τους από εκείνον και οι φίλοι του, είχαν πάψει να έρχονται και να του κάνουν παρέα.

Η Nicole, πιστεύει ότι τα παιδιά δεν μπορούν να αποφασίζουν μόνα τους και οι μόνοι υπεύθυνοι για αυτά είναι οι γονείς τους.

Η άποψη της Nicole στο Facebook, έγινε viral. Η ίδια, απευθύνθηκε σε όλους τους ενήλικες που δεν επιτρέπουν στα παιδιά τους να είναι φίλοι με το γλυκό αγοράκι της.

1

«Το αγοράκι μου είναι ακριβώς όπως το παιδί σας, αγαπά να χορεύει, αγαπά να το παίρνουν αγκαλιά, κλαίει όταν πέφτει, και λατρεύει τον Mickey Mouse. Έχει απλά μια διαφορετικότητα.»

2

«Τα μικρά πράγματα που θεωρούμε δεδομένα κάθε μέρα, είναι τα δυσκολότερα πράγματα γι” αυτόν. Τα διαφορετικά φώτα, οι ήχοι, οι μυρωδιές, μπορεί να προκαλέσουν υπερφόρτωση που είναι πολύ δύσκολο για έναν ενήλικα να αντιμετωπίσει, πόσο μάλλον για το μικρό αγόρι μου.»

3

«Για τους ανθρώπους που τον κοιτάζουν επειδή κάνει θόρυβο, να ξέρετε ότι απλώς τραγουδάει το αγαπημένο του τραγούδι.»

«Για τις μητέρες που απομακρύνουν τα παιδιά τους από εκείνον, να ξέρετε ότι πάτε να δημιουργήσετε τους μελλοντικούς εκφοβιστές. Τα παιδιά δεν καταλαβαίνουν τις διαφορές. Θέλουν μόνο να παίξουν.»

4

«Για την κυρία που τον αποκάλεσε ανήσυχο στο σούπερ μάρκετ, να προσπαθήσει να δει τα πράγματα από τη σκοπιά του.

Για τους φίλους που έχουν εξαφανιστεί, ελπίζω αυτό να μη συμβεί ποτέ σε εσάς. Δεν θα αλλάξω το μικρό μου άνθρωπο για τον κόσμο και αν δεν μπορείτε να τον καταλάβετε τότε δεν αξίζει να είστε στη ζωή του.

5

Τα παιδιά με ειδικές ανάγκες είναι τα πιο γενναία, πιο θαρραλέα και πιο εκπληκτικά όπως λίγοι άνθρωποι είναι σε αυτόν τον κόσμο. Δίνουν μάχες που κανείς δεν ξέρει και σας εγγυώμαι ότι ούτε ένας ενήλικας μπορεί να καταλάβει.

6


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr