ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Εσείς καθαρίζετε τα Αυτιά σας με Μπατονέτες; Δείτε γιατί ΠΡΕΠΕΙ να το σταματήσετε ΑΜΕΣΩΣ!

img

Οι περισσότεροι χρησιμοποιούν μπατονέτες για να καθαρίσουν τα αυτιά τους από το ενοχλητικό κερί. Ας είμαστε ειλικρινείς, το κερί στα αυτιά είναι αρκετά αηδιαστικό, αλλά είναι άλλη μία λειτουργία του ανθρώπινου σώματος, είτε μας αρέσει, είτε όχι. Αλλά αντιθέτως με το πόσο αηδιαστικό είναι, δεν είναι βρώμικο και μάλιστα είναι πολύ χρήσιμο στο σώμα.

Είναι κάτι που δημιουργεί το σώμα για πολλούς λόγους και μελέτες έχουν δείξει πως είναι επικίνδυνο να χρησιμοποιούμε μπατονέτες για να το απομακρύνουμε από τα αυτιά.

Δείτε αναλυτικά στο βίντεο που ακολουθεί:

Οι περισσότεροι που χρησιμοποιούν μπατονέτες, τις βάζουν μέσα και προσπαθούν να βγάλουν όσο περισσότερο κερί γίνεται. Αλλά έτσι, πολλές φορές καταλήγουν να τραυματίζουν το τύμπανο και να έχουν τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα από ότι θα ήθελαν.

Αντί να βγάζουν το κερί, καταλήγουν να το σπρώχνουν πιο μέσα, προς το τύμπανο. Αυτό, δυσκολεύει ακόμα περισσότερο την ακοή.

viraltopnews.gr

Ακόμα και αν καταφέρετε και το βγάλετε, αυτό δεν είναι και τόσο καλό. Το κερί είναι αρκετά χρήσιμο. Είναι άμυνα οργανισμού και προστατεύει ενάντια σε έντομα που θα προσπαθήσουν να μπουν. Επίσης προστατεύει από μύκητες και το κρατάει ενυδατωμένο για να μην ερεθίζεται.

viraltopnews.gr

Οπότε πώς να το βγάλετε με ασφάλεια; Δεν χρειάζεται!

Το κερί είναι καλό για το αυτί και το να το βγάζουμε είναι κάτι κακό. Το καλύτερο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε είναι απλά να το αφήσουμε όπως είναι. Η μόνη εξαίρεση είναι όταν μαζευτεί τόσο πολύ, που θα χρειάζεται ειδικό για να το καθαρίσει. 


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr