ΑΝΔΡΑΣ: Αυτές είναι οι κατηγορίες ανδρών με προβληματικό σπέpμα που φέρνουν στον κόσμο αυτιστικά παιδιά!

img

Σύμφωνα με νέες έρευνες του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ, οι γυναίκες δεν είναι οι μόνες που έχουν «περιορισμούς» στο πότε είναι η ιδανική ηλικία για να φέρουν ένα παιδί στον κόσμο.

Οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα πως οι έφηβοι άνδρες δεν είναι σωματικά έτοιμοι να φέρουν ένα παιδί στον κόσμο, καθώς το αναπαραγωγικό τους σύστημα δε λειτουργεί σωστά μέχρι την ηλικία των 20 ετών. Αυτό οφείλεται στο ότι στο σπέpμα των ανδρών που δεν έχουν κλείσει τα 20 τους χρόνια έχουν παρατηρηθεί μεταλλάξεις του DNA, γεγονός που αυξάνει κατά 30% τον κίνδυνο γέννησης παιδιού με προβλήματα αυτισμού, σχιζοφρένιας και δισχιδούς ράχης.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, η ιδανική ηλικία του άντρα για να γονιμοποιήσει ωάριο είναι μεταξύ 21 και 33 ετών, όταν οι μεταλλάξεις σταματούν και το σπέpμα τους θεωρείται κατάλληλο και «υγιές». Οι μεταλλάξεις επιστρέφουν ξανά μετά τα 40 τους χρόνια και ο κίνδυνος γέννησης ενός παιδιού με ειδικές ανάγκες αυξάνεται ξανά.

Υπολογίζεται πως ο μέσος άνδρας έχει 1,5% πιθανότητα να φέρει στον κόσμο παιδί με γενετικά προβλήματα, γι’ αυτό και οι επιστήμονες τονίζουν τη σημασία του να υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις από τη μεριά των γονέων.


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr