ΑΝΔΡΑΣ: Ποιες είναι οι τροφές για να χτίσεις μυς

img

Μπορεί τα ροφήματα πρωτεΐνης να είναι αποτελεσματικά, αλλά ένα από τα βασικά συστατικά της ισορροπημένης διατροφής είναι η ποικιλία. Γι” αυτό προτίμησε τροφές που περιέχουν όλη την γκάμα αμινοξέων, αλλά κι όλες τις θρεπτικές ουσίες που χρειάζεσαι για να τα βγάλεις πέρα με τα μεγάλα βάρη.

Σουσάμι
«Οι σπόροι σουσαμιού βελτιώνουν την ικανότητα του οργανισμού να χρησιμοποιεί τα αμινοξέα και να παράγει πρωτεΐνη για τη δημιουργία νέων μυών».

Γαρίδες
Για να αυξήσεις τη μυϊκή σου μάζα χρειάζεται να καταναλώνεις πρωτεΐνη κάθε 3 ώρες. Οι γαρίδες είναι βασική τροφή για εκείνους που γυμνάζονται, ενώ είναι εξίσου νόστιμες και κρύες.

Ρικότα
Το μαλακό τυρί ρικότα είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη ορού γάλακτος και ιδανικό για την αύξηση της μυϊκης σου μάζας.

Σάντουιτς κοτόπουλο
Το σάντουιτς με κοτόπουλο είναι το καλύτερο σνακ πριν από την προπόνηση.

Ρύζι
Πρέπει να αυξήσεις την κατανάλωση υδατανθράκων κατά 1/5. Αυτή η ποσότητα ισούται με 2 μπολ καστανό ρύζι.

Υδατάνθρακες
Φρόντισε το 50% των θερμίδων που λαμβάνεις να προέρχεται από υδατάνθρακες και θα αυξήσεις τα επίπεδα της τεστοστερόνης σου 40% περισσότερο σε σχέση με τις πρωτεϊνικές δίαιτες.

Κότατζ
Το τυρί κότατζ έχει υψηλή περιεκτικότητα λευκίνης. Πρόκειται για ένα αμινοξύ, που έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να αυξήσει τη δύναμή σου κατά 25% όταν καταναλώνεται σε καθημερινή βάση.

Σπανάκι
Τα νιτρικά άλατα που περιέχει το σπανάκι συμβάλλουν στην παραγωγή πρωτεϊνών, οι οποίες αυξάνουν τη σύσπαση των μυών.

Σκουμπρί
Το σκουμπρί αποτελεί την κορυφαία πηγή ω-3 λιπαρών, τα οποία λειτουργούν για τους μυς σου όπως το λιπαντικό για τη μηχανή του αυτοκινήτου.


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr