ΑΝΔΡΑΣ: Μεγάλη προσοχή: 5 δερματολογικά προβλήματα που μπορείς να πάθεις από την ερωτική επαφή

img

Το σεξ είναι η μεγαλύτερη απόλαυση σε αυτή τη ζωή (μετά το καλό φαγητό, εδώ που τα λέμε) αλλά υπάρχουν αρκετά πράγματα σχετικά με αυτό που μας προκαλούν άγχος όπως η απόλαυση, οι επιδόσεις μας αλλά κυρίως ό,τι έχει να κάνει με την προστασία μας από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.

Το γεγονός ότι ο κόλπος μας είναι τόσο ευαίσθητος κατά τη διάρκεια του σεξ σημαίνει δύο πράγματα, α) ότι θα έχεις απολαυστικούς οργασμούς και β) φαγούρα, ερεθισμοί (όχι οι καλοί, οι απολαυστικοί) και πιθανώς κάποια σοβαρά δερματικά προβλήματα, τα οποία προκαλούνται από την τριβή του πέους πάνω στον κόλπο. Γιατί προφανώς και δεν μπορούμε να έχουμε κάτι καλό σε αυτό τον κόσμο.

Τι μπορεί να προκαλέσει λοιπόν τα δερματικά προβλήματα στον κόλπο; Έχουμε και λέμε.

1. Αλλεργική αντίδραση από το προφυλακτικό

Φοβερά εκνευριστικό που το μοναδικό πράγμα που στέκεται ανάμεσα στην υγεία μας και το ενδεχόμενο να κολλήσουμε κάποιου Σ.Μ.Ν μπορει να μας προκαλέσει αλλεργία, αλλά δυστυχώς συμβαίνει. Αν κατά τη διάρκεια του σεξ ένιωθες κάψιμο στον κόλπο και έντονη φαγούρα μετά τότε μάλλον χρησιμοποίησεις προφυλακτικό από λάτεξ και έπαθες αλλεργική αντίδραση. Για να ανακουφιστείς από την ενοχλητική φαγούρα πλύσου τοπικά με κρύο νερό και αν συνεχίσει τότε επικοινώνησε με το γιατρό σου.

2. Αλλεργική αντίδραση στο σπέρμα του

Μπορεί να σου ακούγεται κουλό ωστόσο υπάρχουν κάποιες (λίγες είναι η αλήθεια) πιθανότητες να είσαι αλλεργική στο σπέρμα του συντρόφου σου ή στο λιπαντικό που χρησιμοποιήσατε. Σε περίπτωση που είσαι (τόσο) άτυχη και νιώσεις δυσφορία μετά το σεξ συμβουλεύσου αμέσως το γιατρό σου.

3. Τραυματισμό της επιδερμίδας

Όταν κάνεις σεξ παράγεται μια ορμόνη που σε κάνει πιο ανθεκτική στους πόνους για αυτό και είναι πολύ πιθανό να μην νιώσεις έναν μικροτραυματισμό στον κόλπο σου. Αν λοιπόν κάποια στιγμή το παρακάνεις ή υπερενθουσιαστείς με τον σύντροφό σου και παρατηρήσεις κάποια μικρή αιμορραγία ή πόνο πρέπει να επικοινωνήσεις με τον γιατρό σου και σίγουρα να χρησιμοποιήσεις σωστό λιπαντικό ώστε να μειώσεις όσο το δυνατόν περισσότερο την τριβή στον κόλπο σου.

4. Μόλυνση από τριχομονάδες

Σ.Μ.Ν όπως τα χλαμύδια και η γονόρροια προκαλούν σπάνια ερεθισμό και φαγούρα στο δέρμα του κόλπου σε αντίθεση με τις τριχομονάδες, ένα λιγότερο γνωστό Σ.Μ.Ν που είναι υπεύθυνο για έντονη φαγούρα. Φυσικά και σε αυτή την περίπτωση πρέπει να μιλήσεις με τον γιατρό σου και να πάρεις αντιβίωση τόσο εσύ όσο και ο σύντροφός σου.

5. Έρπη

Ο έρπης είναι αρκετά ύπουλος καθώς παρουσιάζει τα πρώτα συμπτώματα (φουσκάλες, πόνο και φαγούρα στο σημείο όπου έχει εμφανιστεί) μετά από μια εβδομάδα και πλέον είναι αργά για να αποφύγεις τον ιό. Η χρήση του προφυλακτικού σε προφυλάσσει από αυτόν, καθώς μεταδίδεται με την επαφή και μπορείς να βρεις στα φαρμακεία κρέμες και χάπια που θα ανακουφίσουν τα συμπτώματα.


ΑΝΔΡΑΣ: Μεγάλη προσοχή: 5 δερματολογικά προβλήματα που μπορείς να πάθεις από την ερωτική επαφή


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr