ΑΝΔΡΑΣ: Εξομολογήσεις ενός άντρα: Σχέση με συνάδελφο; Ναι ή όχι;

img

Ο χώρος εργασίας κρύβει εκπλήξεις. Είτε δημιουργικές, είτε κακές. Αν έχεις ας πούμε κακό αφεντικό (ευτυχώς δεν έχω), τότε μπορεί να γίνει μαρτύριο. Αλλά μήπως η/ο συνάδελφος σου είναι η soul mate σου που λένε και στο χωριό μου;

Να ξεκαθαρίσω κάτι για τα πρακτικά. Μέσα στον εργασιακό χώρο είμαι κατά των σχέσεων. Γιατί άμα στραβώσει η κατάσταση το συρραπτικό μπορεί να γίνει φονικό όπλο. Όχι με το τρύπημα, αλλά με το πέταγμα. Ναι Ελενίτσα, μην κάνεις πως δεν θυμάσαι… Αλλά άμα ο έρωτας είναι πραγματικός και είστε αμφότεροι σοβαροί άνθρωποι (μην κοιτάς εμένα και την Ελενίτσα), τότε ίσως είναι δώρο. Σαν και αυτό του Πάσχα στον τραπεζικό λογαριασμό.

Καταρχήν πως προσεγγίζεις την κατάσταση. Τα ραντεβού στις τουαλέτες και στις κουζινίτσες ξέχνα τα. Στις ταινίες γίνονται αυτά. Άντε μια, δυο φορές. Μετά θα σας πάρουν είδηση, θα γίνεται θέμα, μην σου πω ότι θα σας απολύσουν. Και ΟΚ, άνοιξαν θέσεις εργασίας. Αλλά άμα χάσεις από την καθημερινότητα αυτόν που θες, τότε άστο.

Το όλο θέμα θέλει διακριτικότητα. Ένας άντρας πρέπει να είναι κύριος παντού. Εκτός από την κρεβατοκάμαρα (θα αναλυθεί σε άλλο κεφάλαιο). Αν αρέσει η συνάδελφος, τότε το λες με τακτ και το δείχνεις με πράξεις απλές. Πως; Κερνάς έναν καφέ. Ρωτάς αν θέλει να φάει κάτι απέξω. Δείχνεις ένα ενδιαφέρον γλυκό. Δεν πας σαν να είσαι Γότθος που επιτίθεται στην Ρώμη. Όχι ακόμη τουλάχιστον. Μια γυναίκα από την άλλη, πρέπει να είναι γλυκιά. ΟΚ, το να δείξει ότι είναι διαθέσιμη δεν σημαίνει ότι είναι και εύκολη. Οπότε για αρχή πείτε τα έξω από το γραφείο. Τα Skype και τα Facebook έχουν κάψει κόσμο και κοσμάκη. Ναι, Ελενίτσα…

Αν πάει καλό το θέμα και γίνεται ζευγάρι (με τις ευχές μου), δεν σημαίνει ότι στο γραφείο ζούμε όπως στο σπίτι. Άλλο η δουλειά, άλλο τα προσωπικά. Τα φιλάκια και οι αγκαλίτσες έξω από το γραφείο. Ωραία μέχρι εδώ; Οπότε πάμε στο μεγαλύτερο ερώτημα. Γιατί να ερωτευτείς συνάδελφο;

Αν δεν το έχεις κάνει ήδη (no comment από εμένα. Ύποπτη σιωπή…) δεν ξέρεις τι χάνεις. Πρώτον και κυριότερο, έχεις κερδίσει τον θαυμασμό με τις επιδόσεις σου πάνω στην δουλειά σου. Δεν προσπάθησες να εντυπωσιάσεις. Ο τρόπος σκέψης στον χώρο εργασίας διαφέρει παρασάγγας (εεε;;;) από την ζωή έξω από το γραφείο. Έξω θα προσπαθήσεις να κάνεις το… παγώνι. Στο γραφείο που καίγεται το… Κορδελιό (άλλο ήθελα να γράψω, αλλά λογοκρίθηκε) θα αναπτύξεις τις δυνατότητες σου. Και αυτό εντυπωσιάζει τον άλλον.

Δεύτερον, ξέρει τα ζόρια που τραβάς. Εμείς που.χου, οι δημοσιογράφοι δουλεύουμε ώρες περίεργες. Ένας άλλος δημοσιογράφος θα καταλάβει τα ζόρια και δεν θα γκρινιάζει διαρκώς. Αν είμαστε κιόλας στο ίδιο γραφείο, ακόμη καλύτερα. Εκτός και αν είναι ο ένας από τους δυο αρχισυντάκτης. Που οδηγούμαστε ξανά στο συρραπτικό που αναφέρθηκε παραπάνω.

Τρίτον, ξέρεις πόσο θα βελτιωθούν οι επιδόσεις σας; Αν για παράδειγμα (ξανά τυχαίο), είστε δημοσιογράφοι (ξανά τυχαίο vol. 2), o ένας δίνει έμπνευση στον άλλον. Δίνει κίνητρο. Συζήτηση για θέμα. Σε κάθε δουλειά, το να δουλεύεις μαζί με τον σύντροφο σου δίνει κίνητρο να εντυπωσιάσεις ασυναίσθητα.

Το αρνητικό; Χωρίζεις. Όλα στη ζωή είναι βρε αδερφέ. Αν χωρίσεις λόγω απιστίας μην πας για δουλειά. Ξεκάθαρα πράγματα. Δικής σου, δική της, απλά μην πας. Τον πόλεμο των Ρόουζ τον έχεις δει; Εξαιρετική ταινία. Με κακό τέλος για το ζευγάρι. Γενικά, για οποιονδήποτε λόγο χωρίσετε θα είναι δύσκολο. Ειδικά αν κάνει ο ένας από τους δυο σας σχέση μέσα στο γραφείο με άλλον συνάδελφο (καλή μουχρίτσα και δαύτος/η που παραμόνευε).

Τώρα το ισοζύγιο είναι υπέρ. Μπορεί να βγει σχέση ζωής. Μπορεί να βγει και αλλαγή καριέρας αν πάνε όλα στραβά. Αν γίνει το δεύτερο να ξέρεις πως το να πουλάς χαϊμαλιά στη Μύκονο είναι εκπληκτική δουλειά…


ΑΝΔΡΑΣ: Εξομολογήσεις ενός άντρα: Σχέση με συνάδελφο; Ναι ή όχι;


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr