ΑΝΔΡΑΣ: Τι πρέπει να κάνει ένας σωστός μπαμπάς με το γιο του

img

Η σχέση του πατέρα με τον γιο του είναι μοναδική. Αν έπρεπε, όμως, να συγκεντρώσουμε όλες τις αξίες και τις συμβουλές που ένας πατέρας οφείλει να μεταλαμπαδεύσει στον γιο του, αυτές θα ήταν οι εξής:

Να αγαπάτε τη μητέρα του γιου σας
Ο γιος θα μάθει να αγαπάει με τον τρόπο που αγαπάει ο πατέρας του. Εκδηλώστε, λοιπόν, την αγάπη σας και όλα τα όμορφα συναισθήματα που τη συνοδεύουν. Κάποια στιγμή, στο μέλλον, θα δείτε τον γιο σας να αγαπάει με τον ίδιο τρόπο τη γυναίκα του, τα παιδιά του και τους ανθρώπους γύρω του.

Οδηγήστε μαζί του (με ασφάλεια!)
Κάθε παιδί θυμάται την πρώτη φορά που οδήγησε με τον πατέρα του. Εκείνη την στιγμή, το παιδί θα αισθανθεί πως είναι ένας μικρός ήρωας… πως είναι ακριβώς σαν εσάς!

Μάθετέ του να διαλέγει σωστά
Δείξτε του πώς να διαλέγει σωστά, ειδικά όσον αφορά στις γυναίκες! Διδάξτε τον να μην συμβιβάζεται ποτέ με τα εύκολα αλλά να ακολουθεί την καρδιά του, ακόμα κι αν αυτός είναι ο δύσκολος δρόμος.

Πηγαίνετε μαζί του σε έναν αγώνα
Δεν υπάρχει καλύτερη ανάμνηση και μεγαλύτερο δέσιμο ανάμεσα σε έναν πατέρα και στον γιο του, από έναν αγώνα μπάσκετ ή ποδοσφαίρου. Ο συνδυασμός σουβλάκι, ποδόσφαιρο και μπαμπάς με γιο είναι απλά… μαγικός!

Μην του μαθαίνετε να είναι πάντα σκληρός
Μάθετε στον γιο σας πως θέλει θάρρος για να δείχνεις την αγάπη σου.

Μιλήστε του για το σεξ
Συζητήστε με τον γιο σας για το σεξ και αφήστε τον να ρωτήσει όλα όσα μπορεί να τον απασχολούν. Μην τον ενοχοποιείτε για επιλογές του με τις οποίες πιθανώς να μη συμφωνείτε και δείξτε του πως είστε κοντά του στη σεξουαλική του ωρίμανση.

Μοιραστείτε σημαντικά πράγματα μαζί του
Επικοινωνήστε με τον γιο σας. Μιλήστε. Ανοιχτείτε για όλα τα θέματα. Αφήστε τον να σας μιλήσει για κορίτσια, για φίλους, για το σχολείο. Ακούστε προσεχτικά. Κάντε του ερωτήσεις. Μοιραστείτε ελπίδες, όνειρα, ανησυχίες.

Μάθετέ του καλούς τρόπους
Δείξτε του την σημασία των καλών τρόπων και πώς μπορεί να τους υιοθετήσει στην ζωή του.

Δείξτε του πότε πρέπει να αποχωρεί-υποχωρεί
Βεβαιωθείτε πως ξέρει πώς να απαιτεί σεβασμό και, το σημαντικότερο, να ξέρει πως τον αξίζει. Μάθετέ του πως, μερικές φορές, μπορεί να πει περισσότερα με την σιωπή.

Βοηθήστε τον να διαλέγει τις μάχες του
Βεβαιωθείτε πως γνωρίζει ποιες είναι οι μάχες που πρέπει να δίνει, όπως για παράδειγμα για την οικογένειά του ή για την ομάδα του. Δεν χρειάζεται να ξοδεύει όλη του την ενέργεια σε άσκοπες «μάχες» για ανθρώπους ή για πράγματα που μπορεί να μην έχουν μεγάλη σημασία.

Επιτρέψτε του να είναι αστείος
Δείξτε του πως μερικές φορές έχει δικαίωμα να είναι αστείος, ακόμα και γελοίος! Μπορεί να χορεύει, να γελάει, να μιλάει περίεργα και αυτό δεν αντικρούει την σοβαρότητα του χαρακτήρα του.

Μοιραστείτε μαζί του τη μουσική σας
Μάθετέ του τη μουσική που ακούτε. Μεταδώστε του την αγάπη σας για αυτήν. Κάντε τον να αγαπήσει την μουσική.

Αφήστε τον να κερδίσει
Μερικές φορές είναι καλό να γνωρίζει πως μπορεί να καταφέρει τα πάντα. Όλα είναι πιθανά, ακόμα κι όταν δεν έχει τις αντικειμενικές ικανότητες για να τα πετύχει.

Διδάξτε του την αξία της οικογένειας
Μάθετέ του ότι η οικογένεια είναι εκείνο για το οποίο αξίζει να πολεμάει πάντα, είναι εκείνο που οφείλει να υπερασπίζεται πάντα. Και ότι θα έχετε πάντα ο ένας τον άλλο για να στηρίζεστε.

Να είστε πατέρας (με ό,τι αυτό σημαίνει)
Ζήστε μαζί όλες τις χαρές της σχέσης σας με τον γιο σας και δώστε του να καταλάβει πως κανείς δεν θα τον αγαπήσει όπως εσείς.

Αφήστε τον να δοκιμάζει τα παπούτσια σας
Ακόμα κι αν είναι βρώμικα, ή αν μυρίζουν, θα θέλει να βάλει τα μικρά του ποδαράκια μέσα στα παπούτσια σας για να μοιάσει για λίγο σε εσάς.

Να τον κάνετε μπάνιο
Γιατί αυτό θα σας χαρίσει στιγμές χαράς και γιατί… δεν μπορεί να τα κάνει όλα η μαμά!

«Κάντε» πως έχετε όλες τις απαντήσεις
Ακόμα κι αν δεν γνωρίζετε τις σωστές απαντήσεις σε όλα αυτά που σας ρωτάει, υποκριθείτε πως ξέρετε ποια είναι η απάντηση. Θα του εμπνεύσετε εμπιστοσύνη.

Να τον ακούτε με προσοχή
Ακόμη κι αν πρόκειται για μικρά πράγματα, εσείς να τον ακούτε σε αυτά που έχει να σας πει. Αλλιώς, όταν θα έρθουν τα μεγαλύτερα και τα πιο σημαντικά, δεν θα θέλει να τα μοιραστεί μαζί σας.

Συμβουλευτείτε τη μητέρα του
Θα έρθει σε εσάς για να σας ρωτήσει πράγματα που έχουν σχέση με κορίτσια και με την αγάπη. Ακόμα κι αν ξέρετε τι να πείτε, ρωτήστε την μητέρα του. Εκείνη μπορεί να γνωρίζει λίγο καλύτερα.

Μη νιώθετε άσχημα για τη μεγάλη κοιλίτσα σας
Όλα τα παιδιά θέλουν το πιο μαλακό μαξιλάρι στον κόσμο για να ξαπλώνουν και δεν υπάρχει καλύτερο από την κοιλιά του μπαμπά τους!

Να του δείχνετε την αγάπη σας, όπως την δείχνετε και στην κόρη σας
Βρείτε τον τρόπο να είστε εξίσου στοργικός και τρυφερός απέναντι στον γιο σας.

Δώστε του μεγάλες αγκαλιές
Χαρίστε στο παιδί εκείνες τις αγκαλιές που είναι γεμάτες ζεστασιά και αγάπη, εκείνες τις αγκαλιές που μόνο ένας μπαμπάς ξέρει να δίνει στο παιδί του.

Δείξτε του πώς να είναι θαρραλέος
Μάθετε στον γιο σας με ποιον τρόπο να είναι δυνατός ανάμεσα στα αγόρια. Και, ταυτόχρονα, δείξτε του πως δεν πειράζει κάποιες στιγμές να κλαίει και να είναι ευαίσθητος.

Δείξτε του πώς να κάνει την ανάγκη του όρθιος
Θα τον κάνει να αισθανθεί πιο… άνδρας!

Να είστε καλό πρότυπο
Tα παιδιά κάνουν ό,τι κάνουν και οι μεγάλοι. Γι” αυτό να είστε ένα καλό παράδειγμα.

Παίξτε μαζί του
Τα παιδιά αγαπούν να βλέπουν τη δύναμη του πατέρα τους. Κρατήστε τον στα χέρια σας και πετάξτε τον στον αέρα. Όταν τον πιάσετε θα ξέρει πως θα είστε πάντα εκεί, ό,τι κι αν συμβεί.

Να είστε ο ήρωάς του
Για εκείνον είστε ούτως ή άλλως ένας ήρωας. Στα μάτια του έχετε την δύναμη του Μπάτμαν, την ταχύτητα του Σπάιντερμαν και το μυαλό του Iron Man. Μην τον απογοητεύσετε!


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr