ΑΝΔΡΑΣ: Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά ενός κακού συζύγου

img

Το να αναγνωρίσει μία γυναίκα ότι ο άνδρας της την κάνει να υποφέρει, είναι το πρώτο σημαντικό βήμα που πρέπει να κάνει, τόσο για τον εαυτό της, όσο και για τα παιδιά της. Ακόμα κι αν είναι δύσκολο στην αρχή να αναγνωριστούν, τα πιο χαρακτηριστικά σημάδια του κακού συζύγου είναι τα εξής:

Είναι επικριτικός
Ο κακός σύζυγος είναι αυτός που θα επιλέγει πάντα να βλέπει μόνο τα αρνητικά της συντρόφου του και να την επικρίνει διαρκώς γι’αυτά.

Είναι ελεγκτικός

suzugos1

Νιώθει την ανάγκη να την ελέγχει σε κάθε της κίνηση, με αποτέλεσμα να την στρεσάρει και να αποκλείει κάθε δυνατότητα να λειτουργήσουν μαζί σαν ομάδα.

Φέρεται στη γυναίκα του σαν να είναι αντικείμενο
Ο άνδρας αυτός δεν σέβεται ούτε την ψυχή, ούτε τα συναισθήματα, ούτε το σώμα της γυναίκας του, με αποτέλεσμα το σεξ για εκείνη να είναι κενό –αν όχι ανυπόφορο.

Της μιλά άσχημα
Ένας τέτοιος άνδρας μιλά είτε σαν να είναι ακόμα έφηβος είτε σαν να μην έχει μάθει ποτέ καλούς τρόπους. Πιθανώς να συνήθιζε να μιλά έτσι και ο δικός του πατέρας στη μητέρα του –και είναι πολύ δύσκολο μία τόσο κακά ριζωμένη συνήθεια να αλλάξει.

Δεν της αφιερώνει χρόνο μέσα στη μέρα

suzugos2

Είτε λόγω δουλειάς και υποχρεώσεων, είτε λόγω άλλων προσωπικών προβλημάτων, κάποιοι σύζυγοι ξεχνούν ότι έχουν γυναίκα ή είναι πάντα υπερβολικά απασχολημένοι μέσα στη μέρα για να της τηλεφωνήσουν, να της στείλουν ένα μήνυμα, ακόμα και να την κοιτάξουν καθώς κινείται στον χώρο.

Βλέπει ταινίες πορνό
Ο καλός σύντροφος, ακόμα κι αν κατά καιρούς βλέπει πορνό, θα είναι διακριτικός. Δεν θα αφήνει παρατημένα περιοδικά σε όλο το σπίτι, ούτε θα συγκρίνει την γυναίκα του με τις πρωταγωνίστριες σε ροζ ταινίες.

Έχει υπερβολικά υψηλές προσδοκίες
Ένας άνδρας που συγκρίνει το σώμα της γυναίκας του, τις μισθολογικές αποδοχές της και τον ρόλο της ως μαμά με αυτόν άλλων γυναικών, είναι ένας σύζυγος που οδηγεί την γυναίκα του στη δυστυχία. Με τον τρόπο αυτόν σταδιακά τσακίζει τον αυτοσεβασμό της και την καταρρακώνει.

Δεν βοηθά με τις δουλειές του σπιτιού
Ο άνδρας που δεν προσφέρεται ποτέ να βοηθήσει με τις δουλειές του σπιτιού (και δη αυτές που δυσκολεύουν περισσότερο την γυναίκα) δεν αντιλαμβάνεται ότι εκείνος και η γυναίκα του αποτελούν ομάδα και καταλήγει να γίνεται ένας κακός σύζυγος.

Χάνει συχνά την υπομονή και την ψυχραιμία του

suzugos3

Το να φωνάζει ένας άνδρας κάθε λίγο στην γυναίκα του, ούτε σωστό είναι, ούτε βοηθά στο να λυθεί κάποιο πρόβλημα. Ο καθένας μπορεί να μάθει να ελέγχει τα νεύρα του και να μιλά στον σύντροφό του ήρεμα και με αγάπη, ακόμα και στις πιο δύσκολες μέρες.

Λέει ψέματα και την απατά
Αν υπάρχει άνδρας που πιστεύει ότι μπορεί να απατά αλλεπάλληλα την γυναίκα του με συναδέλφους και γυναίκες που γνώρισε στο Facebook, χωρίς εκείνη να το αντιληφθεί ποτέ, τότε όχι μόνο κοροϊδεύει τον εαυτό του αλλά θα πρέπει να προετοιμαστεί για την πολύ σκληρή στιγμή της αποκάλυψης. Είναι ξεκάθαρη κοροϊδία προς τον άνθρωπο που επέλεξε για σύντροφο ζωής, για μητέρα του παιδιού του.


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr