ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Χρησιμοποιείτε Μαύρα ή Κόκκινα Σεντόνια; Αν Ναι, Πετάξτε τα Αμέσως! Ο Λόγος θα σας Τρομάξει!

img

Οι κοριοί είναι έντομα παρασιτικά, αιμομυζητικά, χωρίς φτερά, μεγέθους 4-7 mm. Συναντώνται σε όλο τον κόσμο και είναι γνωστά από αρχαιοτάτων χρόνων.

Στους κοριούς περιλαμβάνονται πολλά είδη, δύο όμως μόνο έχουν ιατρικό ενδιαφέρον, καθόσον παρασιτούν τον άνθρωπο, το είδος Cimex lectularius (κοινός κοριός ή κοριός του κρεβατιού: bedbug) και το είδος Cimex hemipterus (κοριός των τροπικών).

Το δεύτερο είναι ο κοριός των τροπικών περιοχών, στην Ασία, στην Αφρική και στη Λατινική Αμερική. Στην Ελλάδα ευδοκιμεί το πρώτο είδος, ο κοριός του κρεβατιού. Πρόσφατα σε μια έρευνα που ασχολείται με τη μελέτη των κοριών, ανακάλυψε ότι έχουν μια εκπληκτική προτίμηση, που θα μπορούσε να δράσει προληπτικά την αναπαραγωγή των κοριών του κρεβατιού στο σπίτι μας, σε μια πρώτη βάση. Στο βίντεο που ακολουθεί, ο ερευνητής εξηγεί ότι οι κοριοί έχουν μια προτίμηση για συγκεκριμένα χρώματα, και αδιαφορούν για άλλα χρώματα!

Η αρχική μελέτη έγινε στο Πανεπιστήμιο της Φλόριντα και την ένωση κολεγίων στο Λίνκολν. Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι οι κοριοί του κρεβατιού προσελκύονταν από το μαύρο και το κόκκινο χρώμα, ενώ απέφευγαν το πράσινο και το κίτρινο. Αυτή η προτίμηση πιστεύεται ότι οφείλεται στην εξέλιξη του είδους και βασίζεται στην προσαρμογή.

Γι” αυτό λοιπόν, αν έχετε πρόβλημα με κοριούς, καλό είναι να αποφεύγετε σκούρα σεντόνια! Παρακολουθήστε το βίντεο που ακολουθεί για περισσότερες λεπτομέρειες και μοιραστείτε αυτές τις χρήσιμες πληροφορίες με τους φίλους σας!


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr