ΑΝΔΡΑΣ: Δείτε ΠΟΣΟ έχουν αλλάξει τα Αντρικά Πρότυπα Ομορφιάς τα Τελευταία 100 Χρόνια. Της δεκαετίας του ’70 θα σας Σοκάρει!

img

Οι άντρες πάντα προσπαθούν να είναι ελκυστικοί, με στυλ και επιτυχημένοι και φυσικά να αρέσουν στις γυναίκες. Αν το απαιτούσε η μόδα γίνονταν περισσότερο αρρενωποί ή πιο σeξυ, ανέμελοι ή περιποιημένοι. Ξεχωριστό ρόλο έπαιζε σε αυτό το χτένισμα, το μουστάκι, τα γένια, το μαύρισμα και το γυμνασμένο σώμα.

Συγκεντρώσαμε για σας τα πρότυπα της αντρικής ομορφιάς από τις αρχές του προηγούμενοι αιώνα μέχρι τις μέρες μας.

1900 – παλαιστές και αθλητές

1

Ο παλαιστής Eugene Sandow στις αρχές του 20ου αιώνα προκαλούσε την ίδια φρενίτιδα όπως στις συναυλίες των Beatles την δεκαετία του 1960.

1910 – Εξευγενισμένη κομψότητα

2

Ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος έφερε στη μόδα το περιποιημένο μουστάκι σε σχήμα τιμονιού ποδηλάτου, που θεωρούνταν πολύ όμορφο και αρρενωπό.

1920 – Βρεγμένα μαλλιά προς τα πίσω και απλανές βλέμμα

3

Όλοι τρελαίνονται με τον ηθοποιό του βωβού κινηματογράφου Rudolph Valentino. Σχεδόν κάθε άντρας είχε χωρίστρα κοντά στη μέση και μαλλιά με wet στυλ, όπως το πρώτο σeξ σύμβολο του Χόλιγουντ.

1920 – Εpωτικό μουστάκι

4

Χάρη στο σeξυ μουστάκι του Clark Gable, κάθε άντρας άρχισε να ξυρίζεται και να αφήνει μουστάκι. Το πρότυπο της εποχής ήθελε τους άντρες να έχουν φαρδείς ώμους, στενή λεκάνη, δυνατό σώμα και καλή στάση.

1940 – Αρρενωπότητα στα χρόνια του πολέμου

5

Η εικόνα του άντρα κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο ήταν ένας σκληρός, έξυπνος, σε καλή σωματική κατάσταση, χωρίς γένια, όπως επέτασσε ο καιρός του πολέμου.

1950 – Σκόπιμη σeξουαλικότητα

6

Τη δεκαετία του ’50 ο Elvis Presley, προκαλούσε φρενίτιδα στις γυναίκες, τραγουδώντας εpωτικά κοντά στο μικρόφωνο και κουνώντας χαρακτηριστικά το πόδι του.

Επαναστατικό πνεύμα

7

Τον ίδιο καιρό, ο Marlon Brando στη ταινία «Savage» έκανε χιλιάδες άντρες σε όλο τον κόσμο να τον μιμηθούν, φορώντας δερμάτινα τζάκετ.

1960 – Soulful look sexy and ruthless

8

Εκείνο τον καιρό το πρότυπο της αντρικής ομορφιάς ήταν ο Alain Delon: μαυρισμένος, αθλητικός νέος άντρας με αγορίστικα χαρακτηριστικά και διαπεραστικά γαλάζια μάτια.

Ελευθερία έκφρασης

9

Το τέλος της δεκαετίας σημαδεύεται από τους χίπηδες και την ψυχεδελική ροκ. Ο τραγουδιστής των Doors Jim Morrison – συνάρπαζε με το μοναδικό του ταλέντο και τους βαθυστόχαστους στίχους.

1970 – Bodybuilding

10

Ενώ εκείνο τον καιρό, χάρη στο κίνημα των λουλουδιών, οι άντρες έχουν μακριά μαλλιά και αδύνατο σώμα. Ο Arnold Schwarzenegger καταλαμβάνει 7 φορές τον τίτλο «Mr. Olympia», κάνοντας τις γυναίκες να θαυμάσουν και τους άντρες να ζηλεύουν.

1980 – Αθλητική ομορφιά

11

Η σειρά «Baywatch» κάνει το ενδιαφέρον των αντρών να στραφεί στον αθλητισμό, κατά προτίμηση κοντά στη θάλασσα, να είναι μαυρισμένοι και κατά προτίμηση να φοράνε κόκκινα σορτσάκια.

1990 – Κίνημα Grunge

12

Τη δεκαετία του 1990 το grunge-rock κύμα καταλαμβάνει μια γενιά που δεν νοιαζόταν τι να φορέσει ή πως θα δείχνει. Ο Kurt Cobain, ο τραγουδιστής του συγκροτήματος «Nirvana» ήταν το πρότυπο της εποχής, αν και αυτό δε τον εμπόδισε να είναι ωραίος και να τον θαυμάζουν χιλιάδες θαυμαστές. ​​

2000 – Οι μετροσeξουαλ της χιλιετίας

13

Η εποχή των μετροσeξουαλ. Το πρότυπο ομορφιάς θεωρούνταν ο David Beckham, επαγγελματίας παίκτης ποδοσφαίρου, που διαθέτει όλα τα στοιχεία του σύγχρονου άντρα: κοιλιακούς, χτένισμα κομμωτηρίου και ακριβά ρούχα.

2010 – Αμελείς hipsters

14

Οι hipsters κατέλαβαν τον κόσμο. Αμελείς και με γένια, vintage αξεσουάρ και ρούχα, γυαλιά, τατουάζ και ανέμελη εμφάνιση. Ο Τέλειος Άντρας είναι έτοιμος. Ειδικά, αν είναι ο Ryan Gosling.

Στις μέρες μας

15

Τώρα είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς άντρες με γένια και αντρικό κότσο. Ο άντρας είναι αρρενωπός και γυμνασμένος και αυτή η τάση αποκτά πλέον και όνομα: lumbersexual ή αλλιώς «το στυλ του ξυλοκόπου».


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr