ΑΝΔΡΑΣ: 20 αλήθειες που πρέπει να μάθει ένας άνδρας πριν αποκτήσει κόρη

img

Οι μέλλοντες μπαμπάδες συχνά πανικοβάλλονται στην ιδέα ότι το μωρό που έρχεται είναι γένους θηλυκού. Για έναν άνδρα, η ιδέα ότι υπό την προστασία του θα βρίσκεται ένα πλάσμα τόσο διαφορετικό απ” αυτόν, είναι δικαιολογημένα αιτία άγχους. Θα έχει περίοδο, θα αρχίσει να βγαίνει με αγόρια, θα θέλει να παίξουν με τις κούκλες της και να της αγοράσει φουστανάκια. Ακολουθούν 20 πολύτιμες συμβουλές για αγχωμένους μπαμπάδες, που περιμένουν κόρη.

1. Από την ημέρα που θα γεννηθεί, θα είναι το μικρό του κοριτσάκι. Η «σκληρή αλήθεια», είναι ότι κάποτε θα χρειαστεί να την αφήσει να φύγει.

2. Μπαμπάδες, η κόρη σας μπορεί να έχει όποιο χόμπι θέλει! Τα λουλούδια και οι κούκλες δεν είναι τα μοναδικά πράγματα που χρειάζεται ένα κορίτσι για να μεγαλώσει. Πάρτε της αυτοκινητάκια, lego, τρενάκια και μπάλες!

3. Μιλήστε της για τη δουλειά σας κι αφήστε την να βοηθήσει, αν μπορεί. Μεγαλώνοντας, θα γίνει μια γυναίκα άξια και ικανή.

4. Η συμπεριφορά σας απέναντι στη μητέρα της, θα καθορίσει τις μελλοντικές ερωτικές της επιλογές. Προσέξτε την.

5. Μην φοβηθείτε να δείξετε την ευαίσθητη πλευρά σας. Δώστε της να καταλάβει ότι η ευαισθησία, δεν είναι αδυναμία, είναι προσόν.

6. Κάντε πλάκα και παίξτε μαζί της. Δημιουργήστε όμορφες αναμνήσεις για το κοριτσάκι σας.

7. Είστε ο ήρωάς και ο προστάτης της. Γι” αυτό, ενθαρρύνετέ την να αντιμετωπίσει τους φόβους της και βεβαιώστε την ότι, όσο υπάρχετε, θα «φυλλάτε τα νώτα της».

MPAMPAS

8. Δώστε της υποσχέσεις που μπορείτε να κρατήστε. Πρέπει να ξέρει ότι μπορεί να στηριχτεί σε “σας.

9. Μεταδώστε της όλα σας τα ταλέντα. Δείξτε της πώς να αλλάζει μια πρίζα, μάθετέ της να οδηγεί σωστά και να κλοτσάει αξιοπρεπώς μια μπάλα.

10. Μάθετε απ” αυτήν. Η κόρη σας έχει πολλά να σας μάθει.

11. Προσπαθήστε να την καταλάβετε ακόμη κι όταν η εφηβεία και οι ορμόνες την κάνουν σχεδόν παρανοϊκή.

12. Ακούστε την. Όταν έρθει σε “σας αναζητώντας βοήθεια, μην τη στείλετε στη μαμά της.

13. Μην δείξετε την αμηχανία σας για το σώμα της που αλλάζει ή για τα πρώτα ερωτικά σκιρτήματα. Μέσα από “σας, θα μάθει να αγαπά και να σέβεται τον εαυτό της.

14. Προσέξτε τα σχόλια που κάνετε για τις γυναίκες. Η γνώμη σας θα είναι οδηγός ζωής για εκείνην.

15. Μην γίνετε ο μπαμπάς που ο σύντροφός της θα φοβάται! Η κόρη σας μπορεί να τα βγάλει πέρα με το άλλο φύλο μόνη της. Αν είστε σωστό πρότυπο, δεν θα έχετε τίποτα να φοβάστε.

16. Eξηγήστε της, όσο είναι ακόμη μικρή, ότι μόνο εκείνη έχει δικαίωμα στο τι συμβαίνει στο σώμα της.

mpampas2

17. Μην είστε φειδωλός στα κοπλιμέντα -ούτε μ” εκείνη, ούτε με τη μητέρα της.

18. Αντιμετωπίστε την σαν ισότιμο μέλος της οικογένειας.

19. Κάποτε, θα νιώσετε ότι απομακρύνεται από κοντά σας. Αφήστε την να πάρει το χρόνο της και μην απογοητευτείτε.

20. Μην είστε υπεροπροστατευτικός επειδή είναι κορίτσι. Διδάξτε της ότι έχει όλη τη δύναμη που χρειάζεται για να αντιμετωπίσει τα πάντα.


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr