ΑΝΔΡΑΣ: 10 σημάδια ότι σε έχει εξουθενώσει η δουλειά σου

img

Είσαι συνεχώς εξαντλημένος, έχεις ένα μόνιμο αίσθημα απογοήτευσης και νιώθεις ότι δεν ευχαριστιέσαι τίποτα στη ζωή σου.

Η καθημερινότητά σου είναι γεμάτη από την εργασία σου και ποτέ δεν σου μένει χρόνος να κάνεις κάτι για τον εαυτό σου. Ακόμα κι όταν έχεις χρόνο μάλιστα, προτιμάς να παραμείνεις στο σπίτι σου και να ξεκουραστείς, παρά να συμμετάσχεις σε οποιαδήποτε δραστηριότητα, για να είσαι σίγουρος ότι θα τα βγάλεις πέρα την επόμενη μέρα στη δουλειά.

Στην περίπτωση, λοιπόν, που η εργασία σου κατατρώει κάθε κομμάτι της ζωής σου, πρέπει να λάβεις κάποια μέτρα. Πως θα καταλάβεις όμως ότι σε εξουθενώνει η δουλειά σου; Ευτυχώς γι” αυτό, υπάρχουν πολλά σημάδια. Εμείς έχουμε συγκεντρώσει τα περισσότερα από αυτά και σας τα παρουσιάζουμε.

  1. Βάζεις το ξυπνητήρι όσο πιο αργά γίνεται, γιατί θέλεις να κερδίσεις έστω και λίγο περισσότερο χρόνο ύπνου.
  2. Συνήθως δεν κοιμάσαι καλά, γιατί σε απασχολεί κάτι από τη δουλειά.
  3. Νιώθεις τεράστια έλλειψη ενέργειας κάθε φορά που σχολάς. Δυσκολεύεσαι ακόμα και στο περπάτημα, ενώ το μαγείρεμα στο σπίτι ή το γυμναστήριο σου φαίνεται Γολγοθάς.
  4. Νιώθεις απελευθερωμένος κάθε Παρασκευή. Περιμένεις πως και πως να έρθει, όχι όμως για να περάσεις καλά, αλλά για να μείνεις στο σπίτι σου και να κοιμηθείς.
  5. Οι φίλοι σε ρωτάνε συνεχώς πως είσαι. Επιπλέον, σχολιάζουν μονίμως το γεγονός ότι φαίνεσαι κουρασμένος και αναρωτιούνται αν είσαι ευχαριστημένος με τη δουλειά σου.
  6. Η απάντησή σου στην παραπάνω ερώτηση είναι συνήθως μονολεκτική. Δεν θες να μπεις σε περισσότερες λεπτομέρειες και η ιδέα ότι θα περάσεις έστω και μερικά λεπτά να συζητάς για τη δουλειά σου σε… πνίγει.
  7. Χάνεις συνεχώς τον έλεγχο και ξεσπάς σε κόσμο άσχετο με τη δουλειά σου. Το πιο σύνηθες θύμα είναι η οικογένειά σου.
  8. Οι συνάδελφοί σου σε αποφεύγουν. Η αρνητική διάθεσή σου γίνεται αντιληπτή στον χώρο εργασίας σου. Πλέον δεν είσαι ευχάριστος και αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι γύρω σου να μην επιθυμούν πλέον να συναναστρέφονται μαζί σου.
  9. Τρομοκρατείσαι στην ιδέα ότι πλησιάζει η Δευτέρα. Εύχεσαι να είχες λίγο χρόνο ακόμα και αναρωτιέσαι πως περνάει τόσο γρήγορα το Σαββατοκύριακο.
  10. Σκέφτεσαι όλο και πιο συχνά το ενδεχόμενο να παραιτηθείς. Παρ” όλα αυτά, δεν έχεις ούτε το κουράγιο, ούτε το ψυχικό σθένος να μπεις για μία ακόμα φορά στη διαδικασία εύρεσης νέας εργασίας.


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr