ΓΟΝΕΙΣ: Οδηγός επιβίωσης του νέου πατέρα

img

1. Αν σκοπεύετε να αργήσετε να γυρίσετε, μην περιμένετε τελευταία στιμή να της το πείτε . Θυμηθείτε πώς θα νιώθατε αν είχατε να κάνετε 20 κάμψεις και όταν φτάνατε στις 18 και λέγατε από μέσα σας » Εχω να κάνω μόνο ακόμα δύο, μπορώ να τα καταφέρω!», ερχόταν ο γυμναστής σας και σας έλεγε «Κάνε άλλες 10″. Πόσο θα συμπαθούσατε  αυτόν τον τύπο?? Εε όχι και τόσο.

2 Γυρίστε σπίτι και μπείτε στο διαμέρισμα. Οταν επιστρέφετε σπίτι δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να πιάσετε κουβέντα με τον γείτονα πάνω απο το φράχτη για το πως τα πάτε με το νέο σας μωρό. Σκεφτείτε οτι μέσα στο σπίτι μαίνεται ένας πόλεμος σαν του Lord of the Rings με τα orcs και πρέπει να μπείτε για να αλλάξετε την βάρδια γιατί πιθανότατα η γυναίκα σας τριγυρνάει στο σπίτι με το μωρό στην αγκαλιά σκεπτόμενη » Πρέπει να αντέξω άλλα 30 λεπτά…. 29… 28.» (καταλαβαίνεις..)

3.Ενθουσιαστείτε με το μωρό. Ξέρω, ξέρω, αγαπάτε αυτό το μικρό πλασματάκι πιο πολύ από οτιδήποτε, αλλά οι πιο πολλές νέες μητέρες ειναι κουρδισμένες με αυτό το υπερβολικό αίσθημα ευθύνης, ώστε ακόμα και αν το μωρό τους ουρλιάζει σαν λυσσασμένη μα’ι’μού, δεν θέλουν να το αφήσουν. Οπότε άμα της πείτε «κάνε ένα ντουζ, μου χει λείψει όλη μέρα και δν βλέπω την ώρα να τον κρατήσω» θα είναι πιο πρόθυμη να πάει για μπάνιο, να φάει ή γενικότερα να κάνει κάτι άλλο για να ξεφύγει και να ηρεμήσει. Οπως και να χει νικάς.

4. Μην ρωτάς «Τι έχουμε για δείπνο?» Αμα όλοι στο σπίτι ζουν τη στιγμή που θα γυρίσεις, τότε είναι μία πετυχημένη μέρα. Ο άντρας της φίλης μου την ρώτησε γιατί το δέιπνο δεν ήταν έτοιμο γιατι «καθόταν σπίτι όλη μέρα χωρίς να κάνει τίποτα». Ω, φιλε,  έλα τώρα. Αμα ρωτάς «Τι έχουμε για δείπνο» η απάντηση μπορεί κάλλιστα να είναι » Το δεξί σου …» Φάε δημητριακά, παρήγγειλε απέξω ή πιες μητρικό γάλα.

5. Μην παραπονιέσαι για το πόσο δύσκολη ήταν η μέρα σου. Ακόμα και αν η μέρα σου ήταν πραγματικά από τις δυσκολότερες, το πιθανότερο είναι ότι μπορεί να σε αποστομώσει. Και μάλιστα μπορεί  να συμπεριλάβει πληροφορίες που αλλιώς δεν θα ήθελες να ξέρεις, πόσο μάλλον να ακούσεις. Είσαι κουρασμένος. Είσαι ζορισμένος. Αλλά έτσι θα ανοίξεις το κουτί της Πανδώρας  και δεν αξίζει. Επίσης σκέψου οτι είναι κάποιος που ξαγρυπνά όλη τη νύχτα κοιτώντας το γαλήνιο, κοιμισμένο σου σώμα. Μην της δώσεις λόγο να σε πνίξει με το μαξιλάρι. Πιθανότατα έχει ήδη σχεδιάσει το θάνατό σου για αυτό μην την πιέζεις και πολύ.

6. Μην πεις οτι κάνεις babysitting. Η μητέρα του παιδιού σου μπορεί να είναι πολύ κουρασμένη για να το καταλάβει, αλλά οποιδήποτε γυναίκα έχει κοιμηθέι περισσότερα απο 20 λεπτα συνεχόμενου ύπνου, θα γυρίσει αργά το κεφάλι και αποδοκιμαστικά θα σου πει » Δεν κάνεις babysitting. Ανατρεφεις το παιδί σου» Προς υπεράσπισή σου, καταλαβαίνω εντελώς αυτή τη δήλωση. Αμα δεν είσαι ο κύριος φροντιστής και μπαίνεις στη μέση να φροντίσεις το μωρό, τότε ουσιαστικά κάνεις babysitting. Τουλάχιστον χρησιμοποίησε εναλλακτικές φράσεις για να αποφύγεις την παγίδα.

7.Μην ξαπλώνεις με την πλάτη σου έχοντας το πρόσωπο του μωρού απέναντί σου. Κάνουν εμετό. Σε όλους αρέσει να ξαπλώνουν με την πλάτη τους, κρατώντας το μωρό στον αέρα και κουνώντας το πάνω από τα πρόσωπά τους. Τα μωρά το λατρεύουν αυτό και πολλές φορές αυτή η ευτυχία στέλνει ένα αηδιαστικό κύμα εμετού στον ποιός- είναι-ο-μπαμπάς-σου κατευθείαν μέσα στα μούτρα. Δεν προειδοποιούν. Είναι βόμβες εμετού.

8. Να είσαι σαν πράκτορας της CIA.  Πολύ συχνά νομίζω ο πατέρας σπρώχνεται στο περιθώριο και είναι όλα για το παιδί, και σε ένα μικρότερο βαθμό η μαμά. Μην σας νοιάζει όμως αυτό. Να είσαι σαν γαζέλα στον λιβάδι γιατί είσαι στα χαρακώματα και δεν υπάρχει δόξα στα χαρακώματα. Να είσαι σαν αυτούς τους απίθανους πράκτορες της CIA με αυτό το χαζό ακουστικό στα αυτιά που αθόρυβα, απρόσκοπτα φέρνουν την αποστολή εις πέρας. Η δουλειά σου μπορεί να μείνει απαρατήρητη αλλά όταν ηρεμήσουν τα πράγματα θα σε σεβαστούν και θα σε λατρέψουν.

Η δουλειά σου αυτή τη στιγμή είναι πραγματικά σημαντική. Κάποιοι το παίρνουν ζεστά και σε σένα λέω κάνε το ίδιο. Είσαι η φωνή της λογικής, η κολόνα της δύναμης και ο ιπποτισμός, όλα σε ένα. Πρέπει να είσαι εκέι για τη σύντροφό σου γιατί πιθανότατα να είναι τρομαγμένη, κουρασμένη, βρώμικη και καταβεβλημένη και συνήθως η χειρότερα ώρα είναι τη νύχτα. Συνήθως.

Χρειάζεται ένα δυνατό άντρα να σώσει τη κατάσταση τους πρώτους μήνες. Αλλά κάποιος που θα πει » Θα γυρίσω νωρίς, φέρνοντας φαγητό και θέλω να πάω το μωρό για βόλτα μόλις έρθω σπίτι», αυτός είναι και γ@.. τους άντρες!! Γίνε άντρας, φίλε!


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr