ΓΥΝΑΙΚΑ: 24 Δοκιμασμένα Tips Ομορφιάς για Απαλή και Πεντακάθαρη Επιδερμίδα. Απαραίτητα για ΚΑΘΕ Γυναίκα!

img

Πολλές γυναίκες χρησιμοποιούν καλλυντικά καθημερινά, αλλά δεν γνωρίζουν όλες πώς να τα χρησιμοποιούν σωστά.
Συγκεντρώσαμε 24 από τις καλύτερες συμβουλές για να σας βοηθήσουμε να αποκτήσετε τέλειο δέρμα. Ελπίζουμε να σας φανούν χρήσιμες!

Η βάση

viraltopnews.gr

Δεδομένου ότι έχετε επιλέξει την σωστή βάση για εσάς και ξέρετε πώς να την απλώνετε, μπορεί να κάνει θαύματα. Ανανεώνει το πρόσωπο και τονίζει τις γραμμές του.

1. Βάλτε ενυδατική πριν από οποιαδήποτε βάση. Αφήστε την να στεγνώσει και μετά σκουπίστε την κρέμα που περισσεύει με μια πετσέτα.
2. Χρησιμοποιήστε ένα σφουγγάρι ή ένα πινέλο για άψογη εφαρμογή της βάσης.
3. Μόλις απλώσετε την βάση, περάστε ένα χαρτομάντιλο από το πρόσωπο ταμποναριστά.
4. Χρησιμοποιήστε μια βάση που να βελτιώνει το δέρμα σας. Οι βάσεις χωρίς έλαια είναι καλύτερες για τις επιδερμίδες που έχουν τάση για στίγματα. Οι ενυδατικές βάσεις είναι καλύτερες για όσους έχουν φυσιολογικό ή ξηρό δέρμα. Επίσης, υπάρχουν και υποαλλεργικές κρέμες για τα ευαίσθητα δέρματα.
5. Μην δοκιμάζετε την βάση στον καρπό ή το εσωτερικό του χεριού – το χρώμα του δέρματος εκεί είναι πολύ διαφορετικό από το χρώμα του προσώπου. Είναι καλύτερο να το δοκιμάσετε στο πρόσωπο σας και να περιμένετε μερικά λεπτά. Θα γίνει λίγο πιο σκούρο και θα δείτε αν είναι σωστό για το χρώμα της επιδερμίδας σας.
6. Απλώστε την βάση με κυκλικές κινήσεις, πηγαίνοντας από το κέντρο προς τα έξω.
7. Αποφύγετε να απλώνετε σε μεγάλες ποσότητες. Προτιμήστε μικρές ποσότητες, ώστε να απλωθεί η βάση σας πιο ομοιόμορφα και το αποτέλεσμα να δείχνει πιο φυσικό.
8. Είναι καλύτερο να απλώνετε την βάση σας με το φως του ήλιου. Ακόμα και αν έχετε καλό τεχνητό φωτισμό στο μπάνιο σας, καλό είναι να τσεκάρετε το αποτέλεσμα και σε φυσικό φωτισμό – έτσι θα δείτε αν η βάση απλώθηκε ομοιόμορφα ή αν κάνατε κάποιο λάθος.

Κονσίλερ

viraltopnews.gr

Κάθε γυναίκα πρέπει να έχει κονσίλερ στο νεσεσέρ της. Κρύβει τα σημάδια της κούρασης, τις γραμμές κάτω από τα μάτια και τα σπυράκια.

9. Επιλέξτε πάντα κονσίλερ έναν τόνο πιο ανοιχτό από το δέρμα σας.
10. Βάλτε πρώτα κρέμα ματιών και μετά κονσίλερ. Θα απλωθεί πιο εύκολα αν το δέρμα σας είναι ήδη ενυδατωμένο.
11. Επίσης, θα είναι ευκολότερο αν το ζεστάνετε με τα δάχτυλα πριν απλώσετε το κονσίλερ.
12. Πάντα απλώνετε βάση και μετά κονσίλερ.
13. Μην χρησιμοποιείτε βάση αντί για κονσίλερ.

Πούδρα

viraltopnews.gr

Η πούδρα είναι από τα πιο δημοφιλή καλλυντικά. Μπορεί να κρύψει τα ψεγάδια του δέρματος και να το κάνει να δείχνει τέλειο και απαλό. Επίσης, απορροφά την περιττή υγρασία και κάνει το δέρμα να γυαλίζει λιγότερο.

14. Φορέστε πούδρα μόνο αφού στεγνώσει η ενυδατική κρέμα ή η βάση.
15. Ο καλύτερος τρόπος να απλώσετε πούδρα είναι με σφουγγαράκι, φαρδύ πινέλο ή πομ πομ.
16. Απλώστε την πούδρα αρχικά στο μέτωπο, μετά δίπλα στη μύτη, το πιγούνι και τέλος στα μάγουλα, τα ζυγωματικά και τα υπόλοιπα σημεία.

Ρουζ

viraltopnews.gr

Παρ’όλο που πολλές γυναίκες χρησιμοποιούν ρουζ, δεν γνωρίζουν τους βασικούς κανόνες εφαρμογής του. Αν το χρησιμοποιείτε σωστά, μπορείτε να αναδείξετε τα πιο ελκυστικά χαρακτηριστικά του προσώπου σας.

17. Απλώστε το ρουζ σε πολλά, λεπτά στρώματα. Έτσι θα διαρκέσει περισσότερο.
18. Ακολουθήστε μερικούς απλούς κανόνες όταν επιλέγετε ρουζ. Για ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες, διαλέξτε ένα ανοιχτό κοραλλί, ανοιχτό ροζ ή ροδακινί. Για μέτριες επιδερμίδες, ένα πλούσιο ροζ, ένα ζεστό λιλά ή ένα πλούσιο ροδακινί. Τέλος, για σκούρες επιδερμίδες, επιλέξτε ένα πλούσιο φούξια, ένα σκούρο καφέ ή δαμασκηνί.
19. Ο καλύτερος τρόπος να φορέσετε ρουζ είναι χαμογελώντας. Κουνήστε το πινέλο από το σημείο που προεξέχει στο μάγουλο προς τα ζυγωματικά.
20. Είναι πάντα προτιμότερο να χρησιμοποιείτε λίγο ρουζ παρά να το παρακάνετε. Τσεκάρετε το σε φυσικό φως.

Τερακότα

viraltopnews.gr

Η σωστή τερακότα όχι μόνο φρεσκάρει το χρώμα της επιδερμίδας και της δίνει μια όμορφη, ηλιοκαμένη όψη, αλλά επίσης αναδεικνύει και τα χαρακτηριστικά του προσώπου, όπως η μύτη και τα ζυγωματικά.

21. Η τερακότα σας θα πρέπει να είναι ένα με δύο τόνους πιο σκούρα από το δέρμα σας. Θα πρέπει να δίνει ένα ζεστό χρώμα στο δέρμα και να μην μοιάζει ψεύτικο.
22. Δεν πρέπει να απλώνετε ποτέ τερακότα σε όλο το πρόσωπο. Αντίθετα, πρέπει να μπαίνει μόνο στα σημεία που χτυπάει πρώτα ο ήλιος.
23. Προσοχή στο λαιμό. Δεν θέλετε το πρόσωπο σας να δείχνει ηλιοκαμένο και ο λαιμός χλωμός.
24. Απλώστε την τερακότα σαν να σχηματίζατε τον αριθμό 3 στο πρόσωπο σας. Αρχικά στο μέτωπο, μετά στα ζυγωματικά και τέλος στο πιγούνι.


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr