ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ: Ντρέπεσαι να κάνεις κάτι στο… «κρεβάτι»; Αυτός είναι ο τρόπος να το πεις χωρίς να ξενερώσει

img

Ναι, το σεξ είναι σημαντικό κομμάτι της ζωής μας και φυσικά, μιας σχέσης. Κάθε μέρα θα δεις και θα ακούσεις διάφορα που σχετίζονται, με έμμεσο ή άμεσο τρόπο, με το σεξ, αλλά αυτό δεν θα σε φέρει σε πολύ δύσκολη θέση ούτε θα το αποφύγεις απαραίτητα. Όμως, πρόκειται και για ένα πολύ άβολο θέμα συζήτησης και ειδικά όταν πρόκειται να γίνει με τον σύντροφό σου – τόσο κατά τη διάρκεια όσο και σε άσχετο χρόνο.

Πως θα γίνει, λοιπόν, να εκφραστείς γύρω από το σεξ και να φτάσει η πραγματικότητα σας σε επίπεδα υψηλής απόλαυσης και ευχαρίστησης;

Η γλώσσα του σώματος

Στα πιο αρχικά στάδια, όταν ντρέπεσαι ακόμη και να εκφράσεις …την ντροπή σου, συχνά βοηθάει να μιλήσεις με κινήσεις και ειδικά κατά τη διάρκεια του σεξ. Με κάθε σημείο του σώματός σου μπορείς να δείξεις όταν κάποια κίνηση, κάποιο άγγιγμα του συντρόφου σου είναι απολαυστικό. Αντίστοιχα, μπορείς να εκφράσεις και την ενόχλησή σου. Χωρίς να χρησιμοποιήσεις λεκτική επικοινωνία, σκέψου κινήσεις που μπορείς να υιοθετήσεις για να δώσεις θετική ή αρνητική απάντηση στα ερεθίσματα που θα λαμβάνεις. Έτσι, σιγά σιγά, θα μάθει και εκείνος τι σου αρέσει και τι όχι στο σεξ. Είναι ένας τρόπος που σίγουρα βοηθάει, όμως χρειάζεται φαντασία, επιμονή και συνέπεια.

Γράψε ότι δεν μπορείς να πεις

Έχει αποδειχθεί εξαιρετικά βοηθητικό το να γράφεις σε μία λίστα, σε ένα γράμμα, ή σε ότι μορφή σε βολεύει, αυτά που θα ήθελες να συζητήσεις με τον σύντροφό σου, αλλά ντρέπεσαι να πεις. Με τον τρόπο αυτό, δεν θα χρειάζεται να είσαι δίπλα του και να του λες όλα αυτά που θες αλλά δυσκολεύεσαι. Επιπλέον, καταγράφοντάς τα, είναι πολύ πιθανό να καταλάβεις κι εσύ από μόνη σου κάτι περισσότερο αναφορικά με τα όσα συμβαίνουν μεταξύ σας στο σεξ . Μπορείς να κάνεις μία λίστα με όσα απολαμβάνεις πολύ και όσα απολαμβάνεις λιγότερο στο σεξ, να τη δώσεις σε εκείνον και να του προτείνεις να κάνει και εκείνος τη δική του. Η καταγραφή είναι ένας τρόπος που προτείνεται και στη ψυχοθεραπεία γενικότερα, καθώς όταν οι σκέψεις από απλές συζητήσεις και εικόνες στο μυαλό μας γίνονται φράσεις και προτάσεις γραμμένες, αποκτούν μία άλλη διάσταση, πιο πραγματική.

Δείξε και άφησέ τον να σου δείξει

Υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός με υλικό ερωτικού περιεχομένου (φωτογραφίες, βιβλία, ταινίες, videos) που μπορεί να γίνουν ο «βοηθός» σου ώστε να καταφέρεις να επικοινωνήσεις όσα σκέφτεσαι σχετικά με το σεξ. Καθώς υπάρχει μεγάλη δυνατότητα επιλογών από τις διάφορες κατηγορίες που υπάρχουν, δεν θα δυσκολευτείς να βρεις αυτό που θέλεις να δει εκείνος. Μαζί με τον σύντροφό σου, μπορείς να χρησιμοποιείς κάτι από αυτά και με το κίνητρο αυτό, να κάνεις σχόλια, ερωτήσεις και αργότερα να προσθέτεις δικές σου σκέψεις και επιθυμίες.

Πες αυτό που σου αρέσει

Μπορεί αυτή η μέθοδος να σου φαίνεται και η δυσκολότερη, όμως καμία φορά, αυτό που σκεφτόμαστε ως το χειρότερο σενάριο μπορεί να είναι και εντελώς μη-ρεαλιστικό. Με ερωτήσεις ή προτάσεις που έχουν να κάνουν με εσένα, και χωρίς χροιά κατηγορίας ή μομφής προς τον σύντροφό σου, μπορείς να επικοινωνήσεις όλα όσα έχεις στο μυαλό σου. Αφού πρώτα καταλάβεις αυτό που θέλεις εσύ, εξήγησέ του αυτό που σου αρέσει ή όχι, μιλώντας για τον εαυτό σου. Η οικειότητα θα υπάρχει πραγματικά ανάμεσά σας πολύ πιο σύντομα και ουσιαστικά από όσο πιστεύεις και αυτό θα φέρει και θετικές εξελίξεις στη σεξουαλική σας ζωή.

Σε κάθε περίπτωση, χρειάζεται να έχεις στο μυαλό σου πως δεν υπάρχει κάτι που να μην θεωρείται «νορμάλ», καθώς για τον καθένα μας κάτι είναι γνώριμο και οικείο, ενώ και κάτι άλλο μπορεί να είναι ξένο και άγνωστο. Με αυτή την σκέψη θα καταφέρεις τόσο για τον εαυτό σου όσο και για τον σύντροφό σου, να μην είσαι αυστηρή και επικριτική αλλά να έχεις κατανόηση και αποδοχή – ώστε να έχει και εκείνος.

Αφήνοντας στην άκρη όλες τις αρνητικές, στερεοτυπικές και ντροπιαστικές μας ιδέες γύρω από το σεξ, η συζήτηση και κατ’επέκταση και η σχέση σου, θα γίνει πιο ειλικρινής, πιο άμεση και πιο ουσιαστική. Μην ξεχνάς, η επικοινωνία είναι από τα βασικά συστατικά του καλού σεξ. Όσο πιο σύντομα κάνεις αυτή τη συζήτηση, τόσο πιο σύντομα θα απολαύσεις πραγματικά το σεξ στη σχέση σου!


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr