ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ: Πανδαισία γεύσεων! Γέμισε το ταψί με τσένταρ και πατάτες, το σκέπασε με μπέικον και το έβαλε στο φούρνο
«Ω Θεέ μου, αυτό είναι πολύ μπέικον», είχε πει κάποιος. Οπότε, αν τα επίπεδα χοληστερίνης σας είναι χαμηλά και ψάχνετε για ένα γευστικό γεύμα, δείτε την παρακάτω συνταγή:
Θα χρειαστείτε:
- 45 φέτες μπέικον
- 5 μεσαίες πατάτες
- 400 gr τριμμένο τυρί τσένταρ
- αλατοπίπερο
Διαδικασία:
Τοποθετήστε τις φέτες μπέικον σε ένα ταψί, έτσι ώστε να επικαλύπτονται και να σχηματίζουν κύκλο. Τα άκρα πρέπει να εξέχουν πάνω από την άκρη του ταψιού και η επιφάνεια του ταψιού να καλύπτεται.
Πλύνετε τις πατάτες και κόψτε τες σε λεπτές φέτες. Τοποθετήστε μια στρώση από φέτες πατάτας πάνω από το μπέικον, προσθέστε αλάτι και πιπέρι και ρίξτε το τριμμένο τυρί. Επαναλάβετε τη διαδικασία δύο φορές. Κάθε φορά να προσθέτετε λιγότερες φέτες πατάτας.
Τέλος, τραβήξτε τις φέτες του μπέικον μία-μία προς τα μέσα, καλύπτοντας πλήρως την τελευταία στρώση τυριού. Ψήστε για 2 1/2 ώρες στους 170 ° C. Απολαύστε το!