ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ: Εύκολη και γρήγορη Σοκολατόπιτα ψυγείου με Πτι Μπερ σε 25 λεπτά!
Μια εύκολη, γρήγορη, δροσερή και πεντανόστιμη σοκολατόπιτα. Μια συνταγή για μια σοκολατόπιτα έτοιμη για το ψυγείο σε 20-25 λεπτά, που θα λατρέψουν τα παιδιά σας, εσείς και οι καλεσμένοι σας.
Υλικά συνταγής
- 1 ½ πακέτα πτι μπερ των 225 γρ.
- 1 φλιτζάνι βούτυρο
- 225 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 1 ½ φλιτζάνι κακάο
- 1 ¼ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
- 3 κουταλιές της σούπας νερό
- 2 αυγά & 3 κρόκοι αυγών
- 2 κουταλιές της σούπας ρούμι ή κονιάκ
- 1 φλιτζάνι αμύγδαλα καβουρδισμένα
- σιρόπι σοκολάτας και ξηρούς καρπούς για πασπάλισμα
Εκτέλεση συνταγής
- Σε μπεν-μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο. Σ” ένα βαθύ μπολ χτυπάμε τα αυγά, τους κρόκους και τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να φουσκώσει και να ασπρίσει. Προσθέτουμε το κακάο, το νερό και το ρούμι.
- Ρίχνουμε το μείγμα της σοκολάτας-βουτύρου, το οποίο έχουμε αφήσει να κρυώσει λίγο, στο μείγμα των αβγών –ζάχαρης και ανακατεύουμε καλά. Όταν το μείγμα γίνει ομοιογενές, προσθέτουμε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και τα πτι μπερ θρυμματισμένα και τα ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μικρό στρογγυλό ταψάκι ή σε μια φόρμα του κέϊκ ή σε ένα μεγάλο μπολ, αφού πρώτα το καλύψουμε με πλαστική μεμβράνη για να μην κολλήσει το γλυκό και το αφήνουμε στο ψυγείο για 3,5 περίπου ώρες για να κρυώσει καλά.
- Κόβουμε και σερβίρουμε σε κομμάτια. Εάν θέλουμε προσθέτουμε και παγωτό. Τοποθετούμε το γλυκό σε πιατέλα, γαρνίρουμε με με σιρόπι σοκολάτας και πασπαλίζουμε με ξηρούς κάρπους ή με ξύσμα κουβερτούρας και λευκής σοκολάτας.