ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ: Κλαφουτί με κεράσια και θα εντυπωσιάσετε τους πάντες με τη μαγειρική σας!
Μια πολύ εύκολη, ελαφριά και φρουτένια συνταγή, ιδανική για όσους αγαπούν τα κεράσια. Πρόκειται για ένα clafouti (κλαφουτί), δηλαδή ένα παραδοσιακό γαλλικό γλυκό. Η σύστασή του μοιάζει με αυτό του (flan) φλαν, σαν δηλαδή της κρέμας καραμελέ. Παραδοσιακά, σερβίρεται χλιαρό και πασπαλισμένο με λίγη άχνη ζάχαρη.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε
- 600γρ. κεράσια (χωρίς τα κουκούτσια)
- 30γρ. βούτυρο λιωμένο + λίγο για το ταψί
- 4 μεσαία αυγά
- 240ml γάλα
- 100γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/4 κουταλάκι αλάτι
- 100γρ. ζάχαρη λευκή (περίπου 1/2 φλιτζάνι)
- 3 σταγόνες εσάνς αμυγδάλου
- 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή 4 βανιλίνες
- ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Καθαρίζετε τα κεράσια και βγάζετε τα κουκούτσια τους. Βουτυρώνετε ένα στρογγυλό, μεσαίο ταψάκι (περίπου 26εκ διάμετρο) και πασπαλίστε το με 2 κουτ. σούπας ζάχαρη.
Απλώστε τα κεράσια στο ταψί, μέχρι να καλυφθεί εντελώς η επιφάνειά του.
Σε ένα μπωλ, ρίχνετε τα 4 αυγά, τα 100γρ ζάχαρη και τα χτυπάτε με ένα σύρμα, ρίχνοντας παράλληλα το αλεύρι.
Ρίχνετε και τη βανίλια και το βούτυρο και ανακατεύετε.
Ρίχνετε το μίγμα στο ταψάκι με τα κεράσια.
Και ψήνετε σε προθερασμένο φούρνο στους 180, για 40-45 λεπτά.