ΜΟΥΣΙΚΗ: Οι επιστήμονες βρήκαν ποιο είναι το τραγούδι που μας φτιάχνει τη διάθεση

img

Οι επιστήμονες μπορεί να βρήκαν ποιο είναι το τραγούδι όλων των εποχών που είναι ικανό να μας φτιάξει τη διάθεση, και έρχεται από τη δεκαετία του ’70.

Εάν είχατε στο μυαλό σας μία από τις καλύτερες μπάντες που έχουν περάσει από το μουσικό στερέωμα, έχετε μαντέψει σωστά!

Δεν είναι άλλο από το διάσημο «Don’t Stop Me Now» των Queen.

Αυτό τουλάχιστον έδειξαν τα αποτελέσματα μίας νέας έρευνας, που έγινε από τη βρετανική εταιρεία κατασκευής ηλεκτρονικών «Alba», στην οποία ζητήθηκε από 2.000 Βρετανούς ενήλικες να πουν ποια είναι τα τραγούδια εκείνα που τους κάνουν να νιώθουν υπέροχα και το τραγούδι των Queen ήταν ένας από τους κοινούς παρονομαστές.

«Η ανάλυσή μου επιβεβαίωσε αυτό που ήδη γνωρίζαμε. Ότι, δηλαδή, τα τραγούδια που έχουν γραφτεί σε γρήγορο τέμπο είναι πιο πιθανό να δημιουργήσουν θετικά συναισθήματα«, ανέφερε ο Jolij, βοηθός καθηγητή Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Groningen. «Κυριολεκτικά, όλα τα τραγούδια που αναφέρθηκε ότι προκαλούν θετική διάθεση έχουν γραφτεί σε ματζόρε (εκτός από ελάχιστα) και όλα ήταν πιο γρήγορα από το μέσο ποπ τραγούδι«, συμπλήρωσε.

Άλλα τραγούδια που αναφέρθηκαν ήταν το «Dancing Queen» των ABBA, το «Good Vibrations» των Beach Boys και το «Uptown Girl» του Billy Joel.

Παρ” όλα αυτά, όπως τονίζει και ο Jolij, για να κριθεί εάν ένα τραγούδι μας φτιάχνει τη διάθεση ή όχι, σημασία έχει το αν το έχουμε συνδέσει με θετικά συναισθήματα και καταστάσεις.


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr