ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ: Μια τέλεια συνταγή για να φτιάξετε το νοστιμότερο κέικ Πράγας
Το κέικ Πράγας είναι χωρίς αμφιβολία από τα ωραιότερα γλυκά. Η συνταγή ωστόσο δεν έχει να κάνει με την πρωτεύουσα της Τσεχίας. Ο εφευρέτης της συνταγής στην πραγματικότητα είναι ένας γνωστός ζαχαροπλάστης από την Μόσχα που εργάζεται στο εστιατόριο Prague – o Vladimir Guralnik. Κι δεν είναι δύσκολο να δει κανείς γιατί η συνταγή του είναι τόσο δημοφιλής.Το ‘Prague’είναι ένα κλασσικό κέικ που αποτελείται από τρία στρώματα σοκολάτας γεμισμένα με αφράτη κρέμα σοκολάτας.
Για το κέικ:
- 3 αυγά
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- μισό κουτί γάλα εβαπορέ
- 1 φλιτζάνι ξινή κρέμα ή στραγγιστό γιαούρτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- 1 ½ φλιτζάνι αλεύρι
- 2 κουταλιές κακάο
Για το γλάσσο:
- 50 γρ. βούτυρο
- 4 κουταλιές του γλυκού ζάχαρη
- 3 κουταλιές του γλυκού γάλα
- 1 κουταλιά του γλυκού κακάο
Για την γέμιση:
- 200 γρ.βούτυρο
- μισό κουτί γάλα εβαπορέ
- 1 κουταλιά κακάο
Εκτέλεση:
ΠΗΓΗ: » tilestwra.gr