ΖΕΥΓΑΡΙΑ: Ghosting: Ο νέος τρόπος χωρισμού, τι είναι, πώς το αντιμετωπίζεις…

img

Πέρασε μια μέρα και δεν έχει δώσει κανένα σημείο ζωής. Τον παίρνεις τηλέφωνο. Δεν το σηκώνει. Στέλνεις μήνυμα. Καμία απάντηση. Η μία μέρα γίνεται και δεύτερη και τρίτη. Το ίδιο βιολί. Σαν να έχει εξαφανιστεί από προσώπου γης (ξέρεις βέβαια ότι είναι μια χαρά και δεν έχει πάθει κάτι!). Συνεχίζεις τις προσπάθειες να τον βρεις, καμία ανταπόκριση.

Δεν είναι ότι απλά σε απορρίπτει. Σε κάνει να νιώθεις σαν να μην υπάρχεις. Και αναρωτιέσαι «Και τώρα τι έγινε;» «Έκανα ή είπα που τον πείραξε;», «Τι έχασα;» «Αυτό ήταν; Πάπαλα;».

Όλο αυτό το σκηνικό «εξαφάνισής του μια ωραία πρωία που όλα πίστευες ότι ήταν καλά μεταξύ σας» έχει το δικό του όρο: λέγεται ghosting. Η ξαφνική διακοπή της επικοινωνίας από την μία πλευρά χωρίς λόγο, εξήγηση και προειδοποίηση με εσένα να μην ξέρεις «από πού ‘σου ρθε» είναι μάστιγα πια στις ανθρώπινες σχέσεις και πολύ πιθανόν έχεις ζήσεις κι εσύ κάτι τέτοιο. «Του τελείωσε», λοιπόν, αλλά δεν μπαίνει σε διαδικασία να σου εξηγήσει το παραμικρό. Απλά, χάνεται για να καταλάβεις ότι δεν θέλει άλλο.

Δεν είναι τυχαίο που το «ghosting» έχει μέσα του τη λέξη ghost. Ο τύπος, λοιπόν, απεδείχθη «φάντασμα» που ξαφνικά εξαφανίστηκε από δίπλα σου. Κι εσύ μένεις και τρώγεσαι με τα ρούχα σου, σε πιάνουν οι ανασφάλειές σου, νιώθεις τραυματισμένη γιατί απλά δεν ξέρεις τον λόγο που έγινε αυτό και πολύ πιθανό να μην τον μάθεις και ποτέ. Σκέφτεσαι όλα τα πιθανά σενάρια, υπεραναλύεις και την παραμικρή λεπτομέρεια από την τελευταία σας συνάντηση και φτάνεις να καις τον εγκέφαλό σου γιατί απλά δεν βρίσκεις λογική εξήγηση.

Πώς να το διαχειριστείς:

Mε αποδοχή: Δέξου την κατάσταση αλλά πρώτα επιβεβαίωσε ότι δεν έχει συμβεί κάτι πολύ πολύ σοβαρό. Αν, όμως δεις όλα είναι μια χαρά (Πχ. Ποστάρει κανονικά στα social media, μαθαίνεις ότι περνά ζάχαρη με τους φίλους του), προχώρα μπροστά και μην δίνεις σημασία. Μακριά από το φάντασμα…

Πάτα delete: Αν πιστεύεις ότι αυτό θα σε βοηθήσει, κάντο! Διάγραψε ό,τι τον αφορά: φωτογραφίες ή μηνύματα. Μην τον παρακολουθείς από τα social media, μην ποστάρεις κάτι που να υπονοεί εγκατάλειψη ή προδοσία. Δεν αξίζει να ασχοληθείς παραπάνω.

Σεβάσου τον εαυτό σου: Κανείς δεν έχει δικαίωμα να σε κάνει να νιώθεις ανύπαρκτη… Προχώρα και δείξε αυτοπεποίθηση! Να χαίρεσαι που κατάλαβες νωρίς με τι άνθρωπο είχες να κάνεις.

viraltopnews.gr

Ακολουθούν αληθινές ιστορίες ghosting που κάτι μπορεί να σας θυμίσουν…

«Εβγαινα με ένα παιδί για 6 μήνες. Ολα πήγαιναν μια χαρά. Ενα βράδυ μου έφερε χυμό στο σπίτι γιατί ήμουν άρρωστη. Επειτα δεν ξανα-επικοινώνησε ποτέ. Του έστελνα μηνύματα, τον έπαιρνα τηλέφωνο και αυτός… τίποτα. Πληγώθηκα και μπερδεύτηκα. Πήγαινα στη δουλειά και ένιωθα κομμάτια. Ξυπνούσα το πρωί και μετά βίας μπορούσα να σηκωθώ από το κρεβάτι. Μετά από μήνες ξανα-επικοινώνησε μαζί μου σαν να μην έχει συμβεί τίποτα. Μου είπε ότι «Ενας φίλος του δεν ήταν καλά και έπρεπε να είναι κοντά του». Είναι πολύ σκληρό να νιώθεις αισθήματα για κάποιον και να πρέπει να σταματήσεις να τα έχεις από τη μια στιγμή στην άλλη. Γιατί για έναν άνθρωπο που σε αγνοεί κατά αυτό τον τρόπο και εξαφανίζεται έτσι, δεν πρέπει να έχεις αισθήματα».

«Τον συνάντησα σε ένα μπαρ. Πίναμε και εγώ του έλεγα ιστορίες από τα ταξίδια μου. Εκείνος μου έλεγε συνέχεια: «Είσαι καταπληκτική! Μου έχεις πάρει το μυαλό». Αρχισε να μου λέει πόσο του αρέσω και ότι ήθελε να με ξαναδεί. Του έδωσα το τηλέφωνό μου και μου είπε ότι θα βλεπόμασταν το επόμενο Σαββατοκύριακο. Για τις επόμενες ημέρες δεν σταματούσαμε να μιλάμε και άρχισε να μου άρεσει πολύ. Μιλήσαμε στο Skype και μου είπε ότι δυστυχώς δεν θα τα κατάφερνα γιατί θα φιλοξενούσε έναν φίλο του. Συνέχισε να μου στέλνει μηνύματα για τις επόμενες ημέρες και συνεχώς μου έλεγε πόσο του αρέσω. Μετά από μια εβδομάδα δεν ξανάστειλε. Περίμενα. Του έστειλα μήνυμα εγώ. Δεν απάντησα. Του έστειλα και την επόμενη μέρα. Τίποτα. Αρχισα να βρίσκω συνεχώς δικαιολογίες. Οτι κάτι του ‘τυχε, ότι είχε κάποιο πρόβλημα, ότι είχε υποχρεώσεις. Ωσπου μετά από μέρες δεν κρατήθηκα και του έστειλα: «Εγινε κάτι; Ελπίζω τα πράγματα να πηγαίνουν καλά..». Καμία απάντηση. Του ξαναέστειλα μήνυμα και του είπα: «Νόμιζα ότι είσαι ειλικρινής. Τελικά δεν είσαι». Εννοείται ότι δεν μου απάντησε. Ετσι διέγραψα τον αριθμό του και προχώρησα…».

Οταν ένας άνδρας πέφτει θύμα ghosting…

«Ημασταν μαζί ένα χρόνο. Γνωριστήκαμε στη δουλειά και πριν να γίνουμε ζευγάρι είχαμε φιλικές σχέσεις για χρόνια. Μια μέρα μου είπε ότι φεύγει από τη δουλειά. Επειτα διέκοψε κάθε επικοινωνία. Κανένα σημάδι από εκείνη. Μετά από ένα χρόνο έμαθα ότι με παράτησε για τον πρώην της, έμεινε έγκυος και παντρεύτηκε. Μια μέρα την είδα στο τρένο με όλη της την καινούρια οικογένεια. Για να το ξεπεράσω το έριξα στο ποτό. Ηταν ο πρώτος μου μεγάλος έρωτας και δεν μπορούσα να δέχτω πώς με πέταξε έτσι ξαφνικά από τη ζωή της από τη μια μέρα στην άλλη…».


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr