ΑΛΗΘΕΙΕΣ: Δέκα μεγάλα ψέματα που πιστεύουμε όλοι οι άνθρωποι!

img

Στη ζωή ακούμε πολλά πράγματα που αυτομάτως τα αποδεχόμαστε ως αλήθεια. Να μερικά τέτοια παραδείγματα:

Ψέμα 1ο: Μόνος σημαίνει μοναχικός
‘Μόνος’ δε σημαίνει πάντα μοναχικός, και ‘σχέση’ δε σημαίνει πάντα χαρούμενη. Αν τα πράγματα δεν είναι καλά, κάντε ένα διάλειμα και περάστε λίγο χρόνο με τον εαυτό σας και εκτιμήστε τη δική σας αξία.

Ψέμα 2ο: Η ευτυχία έρχεται όταν έχεις όσα θες
Το να είσαι ευτυχισμένος δε σημαίνει ότι δεν επιθυμείς άλλα, σημαίνει ότι ευγνωμονείς για όσα έχεις και όσα ακόμα δεν έχουν έρθει.

Ψέμα 3ο: Ο πόνος είναι κάτι που είναι ορατό
Κάποιοι καταφέρνουν να κρύβουν το πόνο τους από άλλους. Δε γνωρίζουμε πάντα τι γίνεται πίσω από κλειστές πόρτες, γι” αυτό μη βιάζεστε να κρίνετε τους άλλους.

Ψέμα 4ο: Η ζωή πρέπει να είναι σε συγκεκριμένα πλαίσια
Έχουμε την ελευθερία να διαλέξουμε πως θέλουμε να αντιμετωπίσουμε τη ζωή. Αλλάξτε όσα θέλετε, και προχωρήστε με ηρεμία και γαλήνη στη ζωή.

Ψέμα 5ο: Πρέπει να είμαστε σε συγκεκριμένα πλαίσια
Όταν σταματήσουμε να συγκρίνουμε τον εαυτό μας με άλλες εκδοχές του εαυτού μας, και με άλλα άτομα, τότε θα συμβιβαστούμε με τον πραγματικό μας εαυτό.

Ψέμα 6ο: Μόνο λίγοι προνομιούχοι μπορούν να ζήσουν καλή ζωή
Αν κάθε μέρα βρίσκετε ένα λόγο να πείτε «Σήμερα ήταν καλή μέρα», μόνο έτσι μπορούμε να ζήσουμε στο έπακρο τη ζωή μας.

Ψέμα 7ο: Οι δύσκολες στιγμές δεν είναι απαραίτητες
Μερικές φορές τα πράγματα πάνε στραβά πριν βελτιωθούν. Μερικές φορές πρέπει να δεχτούμε το καλό μέσα από το κακό, γνωρίζοντας ότι είναι μια εμπειρία μέσα από την οποία μαθαίνουμε.

Ψέμα 8ο: Για να είσαι δυνατός σημαίνει να μη νιώθεις πόνο
Στην πραγματικότητα, οι πιο δυνατοί νιώθουν πόνο, τον αποδέχονται, μαθαίνουν από αυτόν, και ζουν μέσα από αυτόν.

Ψέμα 9ο: Μπορείς να υποκριθείς
Νιώσε την αγάπη, πριν πεις «Σ” αγαπώ.» Νιώσε ευγνωμοσύνη πριν πεις, «Ευχαριστώ.» Νιώσε ταπεινότητα πριν πεις «Συγγνώμη.» Όταν νιώσουμε κάτι πριν το ξεστομίσουμε, χρειάζεται λιγότερα λόγια και βγαίνει κατευθείαν μέσα από τη καρδιά μας.

Ψέμα 10ο: Τα όνειρα είναι χάσιμο χρόνου
Τα καλύτερα δώρα είναι αόρατα στα μάτια μας, αλλά τα νιώθουμε βαθιά στη καρδιά μας. Κάπου, κάτι περιμένει να το ανακαλύψουμε, απλά πρέπει να το ονειρευτούμε για να το βρούμε.