ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ: Εντεκα χώρες με την καλύτερη ποιότητα ζωής στον κόσμο!

img

11. Ολλανδία

Αυτή η χώρα καυχιέται για τα μικρότερα ποσοστά αναλφαβητισμού στον κόσμο. Οι μαθητές της Ολλανδίας έχουν βαθμούς πάνω από τον μέσο όρο σε διαγωνίσματα στις θετικές επιστήμες, και τα φιλολογικά μαθήματα, σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ (Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης)

viraltopnews.gr

10. Ισλανδία

Η Ισλανδία έπεσε 8 θέσεις από την περσινή κατάταξη. Το εργατικό δυναμικό που ήταν για ένα χρόνο άνεργο ή παραπάνω δεν ξεπερνάει το 0,7%.

viraltopnews.gr

9. ΗΠΑ

Αν και έπεσε τέσσερις θέσεις από την περσινή κατάταξη, οι ΗΠΑ έρχονται στην κορυφή όσον αφορά τη στέγαση, το εισόδημα και τον πλούτο. Το μέσο ετήσιο εισόδημα είναι 41.071 δολάρια.

viraltopnews.gr

8. Φινλανδία

Στη Φινλανδία, το 4% των εργαζομένων εργάζονται πολλές ώρες, που είναι χαμηλότερο από το μέσο όρο του 13% του ΟΟΣΑ.

viraltopnews.gr

7. Νέα Ζηλανδία

Η Νέα Ζηλανδία δίνει προτεραιότητα στο περιβάλλον. Οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα είναι σχετικά χαμηλότερες στην ενδοχώρα, κυρίως εξαιτίας του χαμηλού πληθυσμού.

viraltopnews.gr

6. Σουηδία

Οι πολίτες της Σουηδίας έχουν υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στο κράτος. Στις πρόσφατες εκλογές, ψήφισε το 83% του εκλογικού σώματος.

viraltopnews.gr

viraltopnews.gr

5. Καναδάς

Αυτή η χώρα έχει υψηλή κατάταξη όσον αφορά τη προσιτή στέγαση.

viraltopnews.gr

4. Ελβετία

Η ανεργία στην Ελβετία δεν ξεπερνάει το 3,1%, από τα χαμηλότερα ποσοστά στον κόσμο.

viraltopnews.gr

3. Δανία

Η χώρα ανέβηκε 7 θέσεις από την περσινή κατάταξη και κατατάσσεται ψηλά όσον αφορά τον χρόνο άδειας από την εργασία μετ” αποδοχών, κατά μέσο όρο 5 εβδομάδες το χρόνο.

viraltopnews.gr

2. Αυστραλία

Αν και η Αυστραλία βγήκε πρώτη στην κατάταξη για το 2013 και το 2014 (και τέταρτη το 2015), φέτος βγήκε δεύτερη. Ο ΟΟΣΑ βρήκε ότι οι Αυστραλοί νιώθουν υψηλό αίσθημα ομόνοιας: το 95% των Αυστραλών πιστεύουν ότι ξέρουν κάποιον στον οποίο μπορούν να βασίζονται.

viraltopnews.gr

1. Νορβηγία

Η Νορβηγία βγήκε πρώτη στην κατάταξη και πέρυσι. Οι Νορβηγοί έχουν την καλύτερη ποιότητα ζωής, καθώς η πλειοψηφία των κατοίκων έχει εργασία, υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης, και ζουν κατά μέσο όρο 82 χρόνια.

viraltopnews.gr