ΤΑΞΙΔΙΑ: Δέκα εξωτικές παραλίες πολύ όμορφες που δέν πρέπει να επισκεφτούμε γιατί είναι επικίνδυνες!

img

Πολλές υπέροχες παραλίες φαίνονται σαν επίγειος παράδεισος για χαλάρωση, αλλά στην πραγματικότητα κρύβουν πολλούς κινδύνους. Καρχαρίες, μέδουσες, επικίνδυνα ρεύματα, ακόμα και ντόπιοι κάτοικοι μπορούν να καταστρέψουν τις διακοπές σας.

Συλλέξαμε 10 δημοφιλείς παραλίες, που είναι οι πιο επικίνδυνες στον κόσμο. Ωστόσο, οι γενναίοι ταξιδιώτες δεν φοβούνται να επισκεφθούν αυτά τα μέρη.

Playa Zipolite, Μεξικό

viraltopnews.gr

Θα εκπλαγείτε να μάθετε ότι αυτό το όμορφο μέρος ονομάζεται «παραλία των νεκρών». Ο λόγος είναι τα τεράστια κύματα και τα επικίνδυνα ρεύματα έχουν σκοτώσει πολλούς ανθρώπους. Πρόσφατα, ο αριθμός των ατυχημάτων έχει μειωθεί δραματικά από τότε που μια μεγάλη ομάδα εκπαιδευμένων διασωστών άρχισαν να κάνουν περιπολίες στην παραλία.

Ακρωτήρι Tribulation, Κουίνσλαντ, Αυστραλία

viraltopnews.gr

Σε σύγκριση με τις περισσότερες περιοχές της Αυστραλίας, δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου κροκόδειλοι εδώ, αλλά υπάρχουν πολλά άλλα επικίνδυνα πλάσματα. Αυτό το μέρος είναι γεμάτο με το επιθετικό πτηνό καζουάριος, δηλητηριώδη φίδια, αράχνες και μέδουσες. Παρεμπιπτόντως, οι περισσότερες μέδουσες εμφανίζονται κατά τη διάρκεια της εποχής των βροχών, που διαρκεί από τον Οκτώβριο έως τον Ιούνιο.

Shenzhen, Κίνα

viraltopnews.gr

Οι παραλίες της Shenzhen είναι δημοφιλείς προορισμοί διακοπών τόσο για τους ντόπιους, όσο και για τους τουρίστες. Έχουν τόσο κόσμο κατά την περίοδο αιχμής, που μετά βίας υπάρχει χώρος! Και αυτός είναι ο κύριος κίνδυνος. Ένας τεράστιος αριθμός επισκεπτών είναι βασική η αιτία διαφόρων ατυχημάτων, που τις περισσότερες φορές επηρεάζουν τα παιδιά.

Παραλία New Smyrna, Φλόριντα, Ηνωμένες Πολιτείες

viraltopnews.gr

Αν και αυτή η παραλία θεωρείται μια από τις καλύτερες της Φλόριντα, θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί εδώ. Υπάρχουν πολλοί καρχαρίες, που συχνά επιτίθενται σε κολυμβητές. Από τις 112 περιπτώσεις επιθέσεων καρχαριών σε ανθρώπους το 2007, οι 17 συνέβησαν σε αυτόν τον τόπο. Σύμφωνα με το βιβλίο Guinness, η παραλία New Smyrna είναι η «πρωτεύουσα των επιθέσεων καρχαριών του κόσμου.» Εκτός από τους καρχαρίες, θα πρέπει να είστε σε ετοιμότητα για τους ντόπιους ληστές, που παραμονεύουν για τις ανοιχτές τσέπες και τις τσάντες σας.

Παραλία Maho, νησί Saint-Martin

viraltopnews.gr

Το νησί Maho είναι ένα πολύ δημοφιλές μέρος για τους φωτογράφους και τους περιπετειώδεις τύπους, καθώς απέχει ένα αεροδρόμιο μόλις λίγα μέτρα από την παραλία. Μονάχα ένας στενός δρόμος και μια περίφραξη τους χωρίζει! Παρά τις προειδοποιητικές πινακίδες που απαγορεύουν την παραμονή στο διάδρομο, ούτε ο κίνδυνος μιας αεροπορικής συντριβής, ούτε ο εκκωφαντικός θόρυβος κατά την απογείωση και την προσγείωση, δεν αποτρέπει τους τουρίστες να επισκεφτούν αυτή την ασυνήθιστη παραλία.

Nησί Heard στον Ινδικό Ωκεανό

viraltopnews.gr

Παρά το γεγονός ότι το νησί ανήκει στην Αυστραλία, δεν είναι καθόλου ζεστό. Ίσως μόνο οι χειμερινοί κολυμβητές να απολαύσουν αυτή τη κρύα παραλία. Παρ “όλα αυτά, οι λάτρεις του extreme surfing επισκέπτονται το νησί τακτικά και δεν φοβούνται τον κίνδυνο υποθερμίας.

Παραλία Hanakapiai, Χαβάη, Ηνωμένες Πολιτείες

viraltopnews.gr

Χωρίς αμφιβολία, αυτή η παραλία είναι μία από τις πιο όμορφες στη Χαβάη. Δυστυχώς, είναι πολύ μακριά από κάποιον τοπικό σταθμό διάσωσης. Έτσι, τα επικίνδυνα ρεύματα μπορούν να μεταφέρουν τους κολυμβητές σε ανοιχτά νερά.

Παραλία Gansbaai, Νότια Αφρική

viraltopnews.gr

Το Gansbaai είναι ένα αγαπημένο μέρος του μεγάλου λευκού καρχαρία. Ίσως να είναι πιο διαδεδομένη η θέασή του εδώ από οποιοδήποτε άλλο μέρος στη Γη. Ωστόσο, οι ταξιδιωτικές εταιρείες βρήκαν τρόπο πως να επωφεληθούν από αυτό. Οργανώνουν καταδύσεις σε κλουβιά, έτσι ώστε οι τουρίστες να μπορέσουν να απολαύσουν αυτά τα θαλάσσια αρπακτικά ζώα, χωρίς να υπάρχει κίνδυνος να γίνουν το δείπνο τους.

Staithes, Yorkshire, Ηνωμένο Βασίλειο

viraltopnews.gr

Αυτό το υπέροχο ψαροχώρι προσελκύει πολλούς τουρίστες και surfers από όλο τον κόσμο. Όμως, παρά την ομορφιά του, το Staithes είναι μία από τις χειρότερες παραλίες στην Ευρώπη. Το νερό είναι τόσο μολυσμένο με λύματα, που δεν πληρεί καν τις ελάχιστες προδιαγραφές ασφάλειας.

Praia de Boa Viagem, Recife, Βραζιλία

viraltopnews.gr

Δεν υπήρχαν καρχαρίες κοντά στην ακτή Recife μέχρι το 1992. Στη συνέχεια, όμως το οικοσύστημα άλλαξε ως αποτέλεσμα των ανθρώπινων δραστηριοτήτων, συμπεριλαμβανομένης της ανεξέλεγκτης αλιείας. Αυτές τις μέρες, πολλοί καρχαρίες επιτίθενται σε κολυμβητές κοντά στην παραλία.


ΤΑΞΙΔΙΑ: Δέκα εξωτικές παραλίες πολύ όμορφες που δέν πρέπει να επισκεφτούμε γιατί είναι επικίνδυνες!