ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ: Γεύμα με 4 ευρώ! Χορτοφαγικά μπιφτέκια με κινόα και λαχανικά με σαλάτα!

img

Mερίδες: 4 Χρόνος προετοιµασίας: 1 βράδυ Χρόνος µαγειρέµατος: 1 ώρα & 45΄ Κόστος: €4

ΥΛΙΚΑ: Συνέχεια παρακάτω…

• 1 φλ.τσ. ρεβίθια
• ½ φλ.τσ. κινόα
• ½ φλ.τσ. ρύζι άγριο
• 2 κ.σ. ελαιόλαδο & 1 φλ.τσ. έξτρα για το τηγάνισµα
• 1 κρεμμύδι ξερό µεγάλο, ψιλοκομμένο
• 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
• ½ κ.γ. κύµινο
• ½ ντοµάτα, ψιλοκομμένη
• 1 καρότο, ψιλοκομμένο
• ½ κ.γ. κάρι
• ½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά
• ½ µατσάκι δυόσµο φρέσκο, ψιλοκομμένο
• Αλάτι, πιπέρι µαύρο, φρεσκοτριµµένο

Για τη σαλάτα:
• 1 µατσάκι ρόκα
• 1 ντοµάτα, κοµµένη σε ροδέλες
• 1 κρεµµύδι ξερό, κοµµένο σε ροδέλες
• 2 κ.σ. ελαιόλαδο
• Αλάτι

1. Αφήστε σε ένα µπολ µε νερό τα ρεβίθια να µουλιάσουν αποβραδίς. Την εποµένη γεµίστε µια µεσαία κατσαρόλα µε νερό και αφήστε τη σε δυνατή φωτιά να πάρει βράση. Ρίξτε τα ρεβίθια και βράστε τα για περίπου 1 ώρα, µέχρι να φουσκώσουν και να µαλακώσουν. Αποσύρετε από τη φωτιά, σουρώστε τα, αφήστε τα να κρυώσουν ελαφρώς και πολτοποιήστε τα στο µπλέντερ.

 

2. Βράστε την κινόα σε µια µικρή κατσαρόλα µε 1 φλιτζάνι τσαγιού νερό για 15΄-20΄ µέχρι να µαλακώσει. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε την στην άκρη σκεπασµένη µε µια πετσέτα να φουσκώσει και να κρυώσει. Βράστε σε µια άλλη κατσαρόλα µε νερό το άγριο ρύζι σύµφωνα µε τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία. Όταν είναι έτοιµο, αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει.

 

3. Ρίξτε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και αφήστε το σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά. Σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το καρότο όλα ψιλοκομμένα, µέχρι να µαλακώσουν. Προσθέστε και την ψιλοκομμένη ντομάτα, το κύμινο, το κάρι, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι, ανακατέψτε και αφήστε το µείγµα να σιγοβράσει µέχρι να εξατµιστούν τα υγρά της ντοµάτας. Αποσύρετε από τη φωτιά.

 

4. Ρίξτε σε ένα µεγάλο µπολ τον πολτό των ρεβιθιών, την κινόα και το ρύζι και ανακατέψτε µε τα χέρια σας. Προσθέστε τα σοταρισµένα λαχανικά και τον ψιλοκοµµένο δυόσµο και ζυµώστε καλά να οµογενοποιηθούν τα υλικά. Πλάστε το µείγµα σε µπιφτέκια.

 

5. Τοποθετήστε ένα βαθύ τηγάνι µε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά. Τηγανίστε τα µπιφτέκια στο καυτό λάδι, γυρνώντας τα και από τις δύο πλευρές ώστε να πάρουν χρώµα. Βγάλτε τα µε µια τρυπητή κουτάλα σε ένα πιάτο µε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν το περιττό λάδι.

 

6. Αναµείξτε σε ένα µπολ τη ρόκα µε τη ντοµάτα και το κρεµµύδι -κοµµένα σε ροδέλες- το ελαιόλαδο και αλάτι. Σερβίρετε τα µπιφτέκια ζεστά συνοδεύοντας µε τη σαλάτα.


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr