ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ: 10 Τεράστια Λάθη που κάνουμε όλοι με τη Διακόσμηση του Σπιτιού μας. Το 8ο είναι ο,τι Χειρότερο!

img

Η απόφαση για το ποιο χρώμα να διαλέξουμε για ένα δωμάτιο είναι ένα από τα πιο σημαντικά βήματα για τη διακόσμησή του. Ο σωστός συνδυασμός χρωμάτων επηρεάζει συνολικά την ατμόσφαιρα του δωματίου και κατ’επέκταση και τη διάθεσή μας.

Γι’αυτό βρήκαμε και σας παρουσιάζουμε τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι άνθρωποι όταν διαλέγουν το χρώμα από το διαμέρισμά τους.

Λάθος #1. Πιο λευκό από το λευκό

viraltopnews.gr

viraltopnews.gr

Ένα εντελώς λευκό εσωτερικό είναι πολύ βαρετό και γι’αυτό θα ήταν καλό να προσθέσετε μερικές χρωματιστές πινελιές. Το λευκό ταιριάζει με όλα τα χρώματα, οπότε τολμήστε το!

Λάθος #2. Λάθος χρωματικές ζώνες

viraltopnews.gr

viraltopnews.gr

Πολλοί διαλέγουν να χρησιμοποιήσουν χρωματικές ζώνες. Αυτό σημαίνει να χωριστούν οι τοίχοι σε ζώνες, χρησιμοποιώντας διαφορετικά χρώματα. Ένα διαμέρισμά όμως δεν χρειάζεται αυτή την διαίρεση. Εάν αποφασίσετε να το κάνετε όμως, να σιγουρευτείτε πως ταιριάζει στο δωμάτιο και κάντε το σωστά.

Λάθος #3. Να κυνηγάτε τις τάσεις

viraltopnews.gr

viraltopnews.gr

Προσπαθώντας να ενσωματώσουμε καινούργιες τάσεις, μπορεί να κάνουμε βασικά διακοσμητικά λάθη. Για παράδειγμα, η έλλειψη αντίθεσης σε ένα μπεζ δωμάτιο μπορεί να δημιουργήσει το αίσθημα ότι ζούμε σε ένα κουτί και θα φαίνεται βαρετό.

Λάθος #4. Το φως αλλάζει τα χρώματα

viraltopnews.gr

viraltopnews.gr

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε πως ο φυσικός φωτισμός επηρεάζει το χρώμα ενός δωματίου τη μέρα και ο τεχνητός φωτισμός το επηρεάζει το βράδυ. Γι’αυτό το δωμάτιο συνολικά αλλάζει ανάλογα με την ώρα. Όταν ειδικά διαλέγετε σκούρα χρώματα, μην ξεχνάτε τον φωτισμό.

Λάθος #5. Το πάτωμα έρχεται τελευταίο

viraltopnews.gr

viraltopnews.gr

Διαλέξτε το χρώμα και το υλικό του πατώματος μαζί με το χρώμα των τοίχων. Το πάτωμα τραβάει πολύ την προσοχή και επηρεάζει την συνολική εντύπωση που αφήνει ένα δωμάτιο. Το ίδιο ισχύει και για το ταβάνι.

Λάθος  #6. Λάθος διανομή των χρωμάτων

viraltopnews.gr

viraltopnews.gr

Εάν θέλετε να συνδυάσετε πολλά χρώματα, μην προσπαθήσετε να τα χρησιμοποιήσετε σε ίσες αναλογίες. Δώστε προτεραιότητα σε ένα από αυτά και χρησιμοποιήστε τα άλλα για πινελιές. Το κύριο χρώμα θα πρέπει να πιάνει τουλάχιστον το 60% του χώρου.

Λάθος #7. Λάθος συνδυασμός χρωμάτων που κάνουν αντίθεση

viraltopnews.gr

viraltopnews.gr

Το να χρησιμοποιείς τις αντιθέσεις είναι μία δύσκολη δουλειά και πολύ συχνά μπορεί να οδηγήσει σε πανωλεθρία. Υπάρχει βέβαια και πάντα το ρίσκο τα χρώματα που διαλέξατε να φαίνονται απαίσια μαζί.

Λάθος #8. Μονόχρωμο εσωτερικό

viraltopnews.gr

viraltopnews.gr

Καλύτερα να το αποφύγετε. Χρησιμοποιήστε τις αγαπημένες σας αποχρώσεις του για να κάνετε πινελιές στους τοίχους, τα έπιπλα και άλλα αντικείμενα. Έτσι θα είναι πιο εντυπωσιακό το δωμάτιο από το να είχε μόνο μία απόχρωση.

Λάθος #9. Ο συνδυασμός χρωμάτων

viraltopnews.gr

viraltopnews.gr

Κάθε αντικείμενο θα πρέπει να ταιριάζει με τα άλλα όπως και με το χώρο γενικά. Διαλέγοντας ζωντανά χρώματα για τοίχους και το ταβάνι, το δωμάτιο μπορεί να χάσει το στυλ του και να γίνει κακόγουστο.

Λάθος #10. Ζωντανά χρώματα

viraltopnews.gr

viraltopnews.gr

Γενικά δεν συνίσταται να χρησιμοποιούμε πολύ ζωντανά χρώματα, γιατί μπορεί να κουράσουν τα μάτια. Εάν θέλετε κάποιες χρωματιστές πινελιές στο δωμάτιό σας, απλά να θυμάστε να μην κάνετε υπερβολές. Κρατήστε το μέτρο και θα δημιουργήσετε μία μοναδική ατμόσφαιρα στο δωμάτιό σας!


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr