ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ: 17 Σύγχρονα Γλυπτά ασύλληπτης Ομορφιάς από Όλο το Κόσμο. Το 4ο και το 9ο θα σας αφήσουν με το Στόμα Ανοιχτό!

img

Τα γλυπτά μας προκαλούν συναισθήματα δέους και θαυμασμού, αλλά και μας βάζουν σε περισυλλογή. Σας παρουσιάζουμε τα πιο πρωτότυπα και μοναδικά γλυπτά από όλο το κόσμο.

Η Δύναμη της Φύσης, Κατάρ

viraltopnews.gr

Έτσι ονομάζεται μια σειρά γλυπτών του Ιταλού καλλιτέχνη Lorenzo Quinn, το οποίο απεικονίζει μια γυναίκα που κρατάει τον κόσμο με ένα ύφασμα. Τα γλυπτά έχουν εγκατασταθεί σε πολλές πόλεις σε όλο τον κόσμο – στην Αγγλία, τις ΗΠΑ, το Μονακό και τη Σιγκαπούρη.

Γλυπτό του ποιητή Μιχαήλ Εμινέσκου, Ρουμανία

viraltopnews.gr

To όνομα του Μιχαήλ Εμινέσκου σήμερα θεωρείται ιερό για κάθε Ρουμανό ή Μολδαβό. Προς τιμήν του κατασκεύασαν αυτό το γλυπτό, το οποίο γίνεται ακόμα πιο όμορφο την ώρα του ηλιοβασιλέματος.

Άλογα Μάστανγκ στο Las Colinas, Τέξας, ΗΠΑ

viraltopnews.gr

Αυτό είναι ένα από τις μεγαλύτερα ομαδικά γλυπτά με άλογα στον κόσμο. Τα χάλκινα άγαλματα έχουν μέγεθος κατά 1,5 φορές από ένα πραγματικό μάστανγκ άλογο, αν και η ομορφιά τους μπορεί να υποσκιάζεται εξαιτίας των πολυώροφων κτηρίων σε κοντινή απόσταση. Στα πόδια των αλόγων υπάρχουν ειδικά συντριβάνια που μιμούνται το τίναγμα του νερού από τις οπλές τους.

Επέκταση, ΗΠΑ

viraltopnews.gr

Αυτό το εκπληκτικό έργο θεωρείται σήμερα ένα από τα μεγαλύτερα αριστουργήματα της σύγχρονης τέχνης. Η γλύπτρια Paige Bradley λέει ότι η «Επέκταση» ήταν το αποτέλεσμα του προβληματισμού της για την κριτική στάση του κοινού στα γλυπτά που απεικονίζουν τον άνθρωπο.

Διάβαση, Πολωνία

viraltopnews.gr

Η Πολωνία είναι μια χώρα που έχει περάσει από πολλές δυσκολίες και κακουχίες. Αυτό το μνημείο είναι αφιερωμένο στα θύματα του Β” Παγκοσμίου Πολέμου.

Ιπποπόταμοι, Ταϊβάν

viraltopnews.gr

Το γλυπτό με τους ιπποπόταμους στο ζωολογικό κήπο της Ταϊπέι είναι μια υπενθύμιση το πόσο σημαντική είναι η προστασία των άγριων ζώων.

Παπούτσια στον Δούναβη, Ουγγαρία

viraltopnews.gr

Μνημείο αφιερωμένο στα θύματα-Εβραίους της Ουγγαρίας. Κατασκευάστηκε το 2005.

Ελευθερία, ΗΠΑ

viraltopnews.gr

Το γλυπτό του Zenos Frudakis συμβολίζει την απελευθέρωση του ανθρώπου από τα δεσμά του.

Αγόρια που κάνουν μπάνιο, Σιγκαπούρη

viraltopnews.gr

Τα αγόρια που κολυμπάνε στο ποτάμι είναι μέρος γλυπτών κατά μήκος του ποταμού της Σιγκαπούρης.

Μνημείο για τους Εβραίους, Κρακοβία

viraltopnews.gr

Οι καρέκλες υπενθυμίζουν ότι κατά την εκδίωξη των Εβραίων στο γκέτο, όλα τα έπιπλα της κάθε οικογένειας τα έβγαζαν έξω στο δρόμο, έτσι ώστε κανείς στο σπίτι να μη μπορεί να κρύψει μωρά και μικρά παιδιά.

Γλυπτό σολομού, ΗΠΑ

viraltopnews.gr

Το γλυπτό του σολομού στο Πόρτλαντ ξεπροβάλλει μέσα από ένα κτίριο της πόλης.

Λιοντάρια, Μ. Βρετανία

viraltopnews.gr

Τα μαύρα λιοντάρια της γλύπτριας Kendra Heist, φυλούν τον Πύργο του Λονδίνου από τους απρόσκλητους επισκέπτες.

Γλυπτό Αράχνης Maman, Τόκιο

viraltopnews.gr

Το γλυπτό ύψους 9 μέτρων φτιαγμένο από ορείχαλκο, ανοξείδωτο ατσάλι και μάρμαρο, κατασκευάστηκε το 2007. «Αυτή η αράχνη είναι αφιερωμένη στη μητέρα μου, η οποία ήταν η καλύτερη μου φίλη, – δήλωσε η γλύπτρια Louise Bourgeois. «Όπως και μια αράχνη, ήταν υφάντρα.»

Τεράστια άλογα Kelpies, Σκωτία

viraltopnews.gr

Η κατασκευή τους διήρκεσε 7 χρόνια. Τα τεράστια γλυπτά φτάνουν σε ύψος τα 30 μέτρα και συμβολίζουν τη συνέχεια της βιομηχανίας και της οικονομίας της Σκωτίας που βασίστηκε στα άλογα που τραβούσαν τα κάρα και τα άροτρα.

Ο δρόμος της ελευθερίας, Λιθουανία

viraltopnews.gr

«Ο Δρόμος Ελευθερίας» είναι ένα γλυπτό αφιερωμένο στην εικοστή επέτειο της αποκατάστασης του κράτους της Λιθουανίας και προσκαλεί όλους τους κατοίκους της χώρας να συνεχίσουν το δρόμο της ελευθερίας και της ενότητας.

Τηλεφωνικοί θάλαμοι, Μ. Βρετανία

viraltopnews.gr

Το γλυπτό δημιουργήθηκε από τους κλασικούς κόκκινους χαρακτηριστικούς τηλεφωνικούς θαλάμους του Λονδίνου. Συμβολίζει το τέλος μιας εποχής, καθώς οι τηλεφωνικοί θάλαμοι έχουν αντικατασταθεί πλέον από τα κινητά τηλέφωνα.

Οι μετανάστες, Ιρλανδία

viraltopnews.gr

Ο Μεγάλος Λιμός στην Ιρλανδία έχει αφήσει ένα μεγάλο σημάδι στην ιστορία της χώρας. Στα λίγα χρόνια της πείνας είχε χαθεί το 20-25% του πληθυσμού της χώρας. Στο κέντρο του Δουβλίνου έχει στηθεί μνημείο για τα θύματα του λιμού.

Ερωτευμένοι δράκοι, Βουλγαρία

viraltopnews.gr

Το γλυπτό, έργο του Ντ. Λαζάροβ, είναι αφιερωμένο στα παιδιά και τα παιδικά παραμύθια.


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr