ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ: ΤΟΤΕ και ΤΩΡΑ: Δείτε 13 Εκπληκτικές Μεταμορφώσεις Πόλεων που θα σας Αφήσουν με το Στόμα Ανοιχτό!

img

Οι πόλεις είναι πραγματικά εκπληκτικές αν το σκεφτείτε. Μόλις μερικές εκατοντάδες χρόνια πριν, μία μητρόπολη μπορεί να αποτελούταν από δέκα χιλιάδες ανθρώπους. Τώρα, οι μεγαλύτερες πόλεις έχουν εκατομμύρια κατοίκους. Οι πόλεις περνούν διάφορες φάσεις και μερικές φορές ο τρόπος που αλλάζουν μας προκαλεί δέος.

1. Denver, Colorado, ΗΠΑ

viraltopnews.gr

2. Beihai, Guangxi, Κίνα

Δεν υπάρχει φωτογραφία από το πριν γιατί δεν υπήρχαν και πολλά να  πεις για το Beihai. Αυτό άλλαξε πολύ γρήγορα όμως. Τώρα, έχει πάνω 1 εκατομμύρια κατοίκους και συνεχίζει να μεγαλώνει πολύ γρήγορα. Πιστεύεται πως είναι η πιο γρήγορα αναπτυσσόμενη πόλη της εποχής μας.

viraltopnews.gr

3. Μελβούρνη, Αυστραλία

Το προάστιο Docklands ήταν κάποτε βάλτος. Αργότερα, μεταμορφώθηκε σε βιομηχανική περιοχή και τελικά εγκαταλείφτηκε το 1990. Τώρα, ένα νέο έργο έχει ξεκινήσει για να αναζωογονήσει την περιοχή.

viraltopnews.gr

4. Buenos Aires, Αργεντινή

Όπως και στην Μελβούρνη, η συνοικία που βλέπετε είχε μείνει αχρησιμοποίητη μέχρι που πρόσφατα βρέθηκαν τα χρήματα για να χτιστούν πολυτελείς κατοικίες.

viraltopnews.gr

5. Νέα Υόρκη, ΗΠΑ

viraltopnews.gr

6. Cape Town, Νότια Αφρική

viraltopnews.gr

7. Σεούλ, Νότια Κορέα

Η γειτονιά που βλέπετε πολύ σύντομα θα έχει γίνει όπως η πυκνοκατοικημένη περιοχή που βλέπετε στο βάθος.

viraltopnews.gr

8. Σιγκαπούρη, Δημοκρατία της Σιγκαπούρης

viraltopnews.gr

9. Ghaziabad, Uttar Pradesh, Ινδία

Είναι η 2η πιο γρήγορα αναπτυσσόμενη πόλη στον κόσμο και ήδη έχει πάνω από 2 εκατομμύρια κατοίκους.

viraltopnews.gr

10. Detroit, Michigan, ΗΠΑ

Έχει ακόμα πολύ δρόμο μπροστά της, αλλά ήδη έχει αρχίσει η ανανέωσή της. Γίνεται μία μεγάλη προσπάθεια να κατεδαφιστούν εγκαταλειμμένα κτήρια και να δημιουργηθούν χώροι για πράσινο.

viraltopnews.gr

11. Ντουμπάι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Το Ντουμπάι είναι το συνώνυμο της πολυτέλειας και είναι εύκολο να ξεχάσει κανείς πως πριν το χρήμα από τα πετρέλαια, ήταν απλά μία σκονισμένη έρημος.

viraltopnews.gr

12. Φιλαδέλφεια, Πενσιλβανία, ΗΠΑ

viraltopnews.gr

13. Τόκιο, Ιαπωνία

Μετά την καταστροφή του 2ου παγκοσμίου πολέμου, η οικονομία του έκανε επανεκκίνηση και άρχισε η αναδόμηση της πόλης. Σήμερα, το Τόκιο είναι η μεγαλύτερη πόλη στον κόσμο όσον αφορά τον πληθυσμό.

viraltopnews.gr


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr