ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ: Το Ντουμπάι Ξεκίνησε την Κατασκευή του Ψηλότερου Ουρανοξύστη στον Κόσμο. Δείτε ΠΩΣ θα είναι!

img

Το Ντουμπάι ξεκινάει τη κατασκευή ουρανοξύστη, που αναμένεται να ξεπεράσει σε ύψος τον ουρανοξύστη Burj Khalifa, που έχει ύψος 828 μέτρα, και μέχρι στιγμής είναι το ψηλότερο κτίριο στον κόσμο.  

Το κόστος του Πύργου στον κόλπο του Ντουμπάι θα κοστίσει σχεδόν ένα δισεκατομμύριο δολάρια και θα προσφέρει πανοραμική θέα 360 μοιρών της πόλης.

Σε δηλώσεις που έγιναν κατά την εκδήλωση έναρξης των εργασιών, αναφέρθηκε ότι η κατασκευή «θα είναι ο ψηλότερος πύργος, όταν θα ολοκληρωθεί το 2020.»

viraltopnews.gr

viraltopnews.gr

Ο Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ Μάκτουμ, pρωθυπουργός και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, χαρακτήρισε τη κατασκευή πρωτοποριακή, την ώρα που οι εργάτες ξεκίνησαν τις εργασίες για τα θεμέλια της κατασκευής του ουρανοξύστη τη Δευτέρα.

Η γιγαντιαία κτηματομεσιτική εταιρεία του Ντουμπάι, Emaar Properties, ανακοίνωσε τα σχέδιά της να χτίσει τον πύργο τον περασμένο Απρίλιο, αναφέροντας ότι θα είναι ψηλότερος από τον ουρανοξύστη Burj Khalifa του Ντουμπάι. Ωστόσο, η εταιρεία δεν έχει αποκαλύψει το ακριβές ύψος του νέου πύργου.

Το σχέδιο του ουρανοξύστη θυμίζει μιναρέ και θα αγκυρωθεί στο έδαφος με ανθεκτικά καλώδια. Τα αρχιτεκτονικά σχέδια του κτιρίου έχει επιμεληθεί ο Ισπανο-Ελβετός αρχιτέκτονας Σαντιάγκο Καλατράβα.

Ο διάσημος Ισπανός αρχιτέκτονας Σαντιάγκο Καλατράβα, ο οποίος έχει αναλάβει και τη κατασκευή στεγάστρου στο Ολυμπιακό Στάδιο, είναι γνωστός για τα φουτουριστικά του σχέδια.

viraltopnews.gr

viraltopnews.gr

viraltopnews.gr

viraltopnews.gr

viraltopnews.gr


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr