ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ: Εκπληκτικό σπίτι με πισίνα-καθρέπτη στην Τήνο βραβεύτηκε στα αμερικάνικα βραβεία αρχιτεκτονικής!

img

To πρότζεκτ Mirage, κατοικία στην Τήνο με στέγη μία πισίνα, που έγινε παγκοσμίως γνωστό μέσα σε λίγες ώρες από την ανάρτηση του σε διεθνές αρχιτεκτονικό περιοδικό και βραβεύτηκε από το περιοδικό THE PLAN, σε απονομή που έλαβε χώρα στα πλαίσια της 15ης ∆ιεθνούς Έκθεσης Αρχιτεκτονικής – La Biennale di Venezia, πρόσθεσε ακόμη ένα βραβείο στο δυναμικό του.

Αυτή τη φορά η διάκριση έρχεται από την Αμερική και το AMERICAN ARCHITECTURE PRIZE με ιδρυτές και κριτές ενδεδειγμένους στο χώρο της αρχιτεκτονικής κοινότητας εκ των οποίων μέλη του Πανεπιστημίου Harvard και Yale, του μουσείου Guggenheim καθώς και ιδρυτές διάσημων αρχιτεκτονικών γραφείων όπως οι UN studio.   Τα Αμερικανικά Βραβεία Αρχιτεκτονικής τιμούν κάθε χρόνο διεθνή σχέδια και δημιουργίες στους κλάδους της αρχιτεκτονικής, εσωτερικής διακόσμησης και αρχιτεκτονικής τοπίου με στόχο την προώθηση της αρχιτεκτονικής σε όλο τον κόσμο.

viraltopnews.gr

Ανάμεσα σε δεκάδες συμμετοχές εκ των οποίων βραβεύτηκαν και διάσημα ανά τον κόσμο αρχιτεκτονικά γραφεία όπως αυτά των Big (Bjarke Ingels Group), Hiroshi Nakamura, Henning Larsen Architects, Studiomk27 (Marcio Kogan), το ρηξικέλευθο σπίτι των KOIS ASSOCIATED ARCHITECTS αποδεικνύει για μία ακόμα φορά τη σχεδιαστική δυναμική του καθώς και την αρχιτεκτονική πρωτοπορία.

viraltopnews.gr

Η Τήνος, ένα νησί που φημίζεται για την παρθένα αρχιτεκτονική, τα γραφικά χωριά και το όμορφο τοπίο του έμοιαζε από την γέννηση του σχεδίου ο ιδανικός τόπος φιλοξενίας για το πρότζεκτ αυτό. Η σύγχρονη αρχιτεκτονική, η λειτουργικότητα, η προστασία, η απλότητα και η αισθητική αναμιγνύονται στο πρότζεκτ αυτό σχηματίζοντας μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και όμορφη εικόνα. Η κατοικία βρίσκεται σε ένα επικλινές βραχώδες οικόπεδο με νότιο προσανατολισμό και προνομιακή θέα στο Αιγαίο Πέλαγος. Πρόθεση του αρχιτέκτονα Στέλιου Κόη ήταν να ενσωματώσει την ένταση του σπιτιού στην υπάρχουσα τοπογραφία και να δημιουργήσει ασαφή όρια μεταξύ του δομημένου και φυσικού περιβάλλοντος.

viraltopnews.gr

Την επιφάνεια της κατοικίας επικαλύπτει μια εντυπωσιακή πισίνα υπερχείλισης χωρίς σκελετό. Το υδάτινο στοιχείο χάνεται στον ορίζονται καθώς μπλέκεται με το τοπίο της θάλασσας δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό καμουφλάζ με αντικατοπτρισμό του ουρανού.