ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ: Στην Τουρκία ένα ξενοδοχείο βγαλμένο από παραμύθι.. Για όσους αγαπούν την άνεση και την αισθητική!

img

Όσον αφορά τον τουρισμό στην γειτονική Τουρκία, υπάρχουν κάποιες πολύ στάνταρ επιλογές στο κομμάτι των επιλογών. Όπως το «μικρό Παρίσι της Ανατολής» όπως θέλουν να λένε κάποιοι για την Κωνσταντινούπολη, ή για τα γραφικά παράλια της  Σμύρνης. Προτού κλείσεις ξενοδοχείο με θέα την Άγια Σοφία -και αν πάντα ήθελες να επισκεφθείς την ξεχασμένη γη της Καππαδοκίας- πρέπει να γνωρίσεις το Yunak Evleri.

viraltopnews.gr

Ένα ξενοδοχείο για όσους αγαπούν την άνεση σε συνδυασμό με την αισθητική.

viraltopnews.gr

Το Yunak Evleri Cave Hotel είναι ένα πολυτελές συγκρότημα στο χαρακτηριστικό σκαμμένο στους βράχους τοπίο της Καπαδοκίας. Bρίσκεται στην πόλη της Καππαδοκίας Ürgüp, το ελληνικό Προκόπιο, και φέρει μορφές από το παρελθόν.

viraltopnews.gr

Έξι υπόσκαφα σπίτια με 30 δωμάτια-σπηλιές, που χρονολογούνται στον 5ο και 6ο αιώνα μ.Χ., και ένα κεντρικό ελληνικό κτίσμα, ελληνικό Μέγαρο του 19ου αιώνα, συγκροτούν το μοναδικής φυσικής ομορφιάς Yunak Evleri.

viraltopnews.gr

Σύγχρονη πολυτέλεια και σεβασμός για τον παραδοσιακό τοπικό χαρακτήρα και την αρχιτεκτονική της φύσης στις τρώγλες και τις σπηλιές, συνθέτουν τις βασικές αρχές στο σχεδιασμό του Yunak Evleri.

viraltopnews.gr

Φυσικά υλικά, ακατέργαστες υφές στο εσωτερικό των σπηλιών, χειροποίητα παραδοσιακά έπιπλα και αντικείμενα οθωμανικής ανατολής, αλλά και σημάδια αλλοτινής ελληνικής μεγαλοπρέπειας, κλειδώνουν το μοναδικό στυλ του συγκροτήματος.

viraltopnews.gr

Στενά περάσματα λαξευμένα στο βράχο ως φυσικός λαβύρινθος, οδηγούν σε καθένα από τα 30 πολυτελή δωμάτια-σπηλιές, που “κατοικούν” το βράχο.

viraltopnews.gr

Στην πετρόκτιστη ελληνική έπαυλη φιλοξενούνται οι κοινόχρηστοι χώροι του ξενοδοχείου, ενώ στην πέτρινη εξωτερική βεράντα ένα κτιστό τζάκι αποτελεί την εστία γύρω από την οποία οι φιλοξενούμενοι του Yunak Evleri χαλαρώνουν στις μαξιλάρες και απολαμβάνουν το φυσικό πρωτόγονο τοπίο της Καπαδοκίας.

viraltopnews.gr

viraltopnews.gr

viraltopnews.gr

viraltopnews.gr

viraltopnews.gr

Παρακολουθήστε το βίντεο: