ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ: Ζύμη για νηστίσιμες κρεπες!
Μια μέρα που δεν είμαμε ούτε αυγο αλλά ούτε γαλά,τα καμάρια μου θέλανε κρέπες!Ετσι και εγω αυτοσχεδιασα και βγήκε ενα υπεροχο αποτελεσμα!Δοκιμάστε τες και θα με θυμηθειτε.
3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 1/2 φ.λ νερό
4 κ.σ. ζάχαρη
3/4 κ.γ. αλάτι
4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
σπορέλαιο (για το τηγάνισμα)
Aνακατεύουμε καλά το αλεύρι με το νερό, τη ζάχαρη, το αλάτι,το μπέικιν και τη βανίλια.
Πρέπει να γίνει ένας αραιός χυλός.
Σε ένα μικρό τηγανάκι βάζουμε 1/2 κουταλιά σούπας σπορέλαιο να κάψει και ρίχνουμε μια μικρή ποσότητα της ζύμης (ίσα να καλύπτει το τηγάνι), και μόλις ψηθεί από τη μια πλευρά τη γυρίζουμε και από την άλλη με τη βοήθεια φαρδιάς σπάτουλας
Αφήνουμε για λίγο και από την άλλη και τη βγάζουμε από το τηγάνι.
Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσει ο χυλός.
Είναι πεντανόστιμες!
μπορειτε να τις γεμισετε με τη μαρμελαδα μπανανα που εχει κανει θραυση η με τη νηστισιμη μερεντα
Αν τις θελετε αλμυρες γεμιστε τες με νηστισιμη μπεσαμελ νηστίσιμο τυρί και λαχανικά και θα ειναι υπεροχες!!!!
ΠΗΓΗ: » fanpage.gr