ΖΕΥΓΑΡΙΑ: Πας για γάμο; Αυτά είναι όσα πρέπει να σκεφτείς ξανά πριν ανέβεις τα σκαλιά της εκκλησίας

img

Δεν έχει τελικά και τόση πολλή βάση το «μικρός – μικρός παντρέψου». Έρευνες δείχνουν ότι όσοι παίρνουν την απόφαση να παντρευτούν στα 18, έχουν 60% πιθανότητα να χωρίσουν. Στα 23, η πιθανότητα αυτή πέφτει στο 30%.

– Η φάση του “έρωτα” δεν διαρκεί για πάντα. Σύμφωνα με μία μελέτη του Πανεπιστημίου της Παβία διαρκεί περίπου έναν χρόνο.

– Οι πιο ευτυχισμένοι γάμοι είναι μεταξύ καλών φίλων. Όταν ο σύντροφός σας είναι και ο καλύτερός σας φίλος, τότε έχετε πολλές πιθανότητες να ευτυχήσετε.

– Όσο πιο κοντά είναι ηλικιακά το ζευγάρι, έχει λιγότερες πιθανότητες να χωρίσει, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 3.000 Αμερικανούς. Κάθε χρόνος ηλικιακής διαφοράς ανάμεσα στο ζευγάρι έχει υπολογιστεί ότι συξάνει την πιθανότητα διαζυγίου κατά 3%. Στα 10 χρόνια διαφοράς, η πιθανότητα διαζυγίου αγγίζει το 39%.

– Χαίρεστε με τα καλά νέα του συντρόφου σας; Τότε αυτός ο γάμος θα κρατήσει για χρόνια.

– Αν αποφασίσετε να μείνετε μαζί για να δοκιμάσετε τη σχέση σας, τότε μάλλον δεν είστε τόσο σίγουρος για το μέλλον της. Μελέτη του Πανεπιστημίου του Ντένβερ έδειξε ότι τα ζευγάρια που παίρνουν την απόφαση της συμβίωσης με αυτό το πρόσχημα, τελικά βιώνουν περισσότερα αρνητικά συναισθήματα.

– Αν εξαρτάστε οικονομικά από τον/ τη σύζυγο, τότε έχετε μεγαλύτερες πιθανότητες να τον/την απατήσετε. Πρόσφατη μελέτη του Πανεπιστημίου του Κονέκτικατ έδειξε ότι ένα άτομο που εξαρτάται οικονομικά από τον/τη σύζυγο, έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να είναι άπιστος/η- ειδικά αν μιλάμε για έναν άνδρα που εξαρτάται οικονομικά από τη γυναίκα του.

– Η αλληλοεκτίμηση είναι το “κλειδί” για μια σχέση με διάρκεια.

– Στο σεξ, η ποιότητα είναι πιο σημαντική από την ποσότητα. Σε μια μελέτη, οι ειδικοί μοίρασαν μία ομάδα παντρεμένων ζευγαριών σε δύο γκρουπάκια και ζήτησαν στο μεν πρώτο να συνεχίσει κανονικά τη σεξουαλική του δραστηριότητα και στο δεύτερο να διπλασιάσει τη συχνότητα των επαφών τους. Στο τέλος της μελέτης, η δεύτερη ομάδα ανέφερε χαμηλότερα ποσοστά ικανοποίησης.


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr