ΓΥΝΑΙΚΑ: 6 διατροφικές συνήθειες που έχουν οι Γιαπωνέζες και μένουν πάντα αδύνατες.

img

Οι Γιαπωνέζες συγκαταλέγονται ανάμεσα στις πιο όμορφες και κομψές γυναίκες του κόσμου. Στα 30 φαίνονται σαν 18, στα 40 σαν 25 και έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής.

Δείτε παρακάτω τα μυστικά των Γιαπενέζων στην διατροφή και τον τρόπο ζωής, που αποδεικνύεται ότι είναι πολύ αποτελεσματικά.

Πλούσια και ισορροπημένη διατροφή

viraltopnews.gr

Είναι μια κοινή παρανόηση, ότι οι Ιάπωνες τρώνε μόνο σούσι. Στην πραγματικότητα, η διατροφή τους έχει μεγάλη ποικιλία. Προτιμούν τα ψάρια, τα φύκια, τα λαχανικά, την σόγια, το ρύζι, τα φρούτα και το πράσινο τσάι. Η διατροφή τους είναι ευέλικτη και ισορροπημένη και αποφεύγει τα τρόφιμα υψηλής θερμιδικής αξίας και το πρόχειρο φαγητό.

Η φρεσκάδα και η συνάφεια με την εποχή έχει μεγάλη σημασία και συνήθως επιλέγουν προϊόντα που είναι της εποχής. Ο καιρός είναι ένας άλλος κρίσιμος παράγοντας: το χειμώνα οι Ιάπωνες τρώνε παραδοσιακά κρέας, ψάρια, ζεστά ροφήματα και σούπες, ενώ το καλοκαίρι προτιμούν κρύες σούπες, θαλασσινά, κρύο ramen και σαλάτες.

Μέθοδοι μαγειρέματος

viraltopnews.gr

Οι Ιάπωνες παραδοσιακά μαγειρεύουν την τροφή τους βραστή, ψητή, στον ατμό, στην σχάρα ή σε ειδικό τηγάνι με ελάχιστο λάδι. Τα λαχανικά κόβονται σε φέτες για να φαίνονται καλύτερα και να μαγειρεύονται πιο γρήγορα. Το πλεονέκτημα αυτών των μεθόδων είναι ότι τα τρόφιμα διατηρούν μεγάλο μέρος των θρεπτικών συστατικών τους.

Ο ζωμός λαχανικών είναι μια δημοφιλής βάση για πολλά πιάτα. Οι γυναίκες στην Ιαπωνία είναι πολύ προσεχτικές με τα μπαχαρικά, αφού προσπαθούν να κάνουν τα φαγητά ελαφριά, ώστε να μην επιβαρύνεται πολύ το στομάχι, το συκώτι και τα νεφρά. Η ουσία της Ιαπωνικής κουζίνας είναι ότι τονίζει την φυσική ομορφιά, το χρώμα και την γεύση.

Η κουλτούρα του φαγητού

viraltopnews.gr

Το φαγητό είναι τελετουργικό στην Ιαπωνία. Τρώνε αργά με μικρά κομμάτια και οι μερίδες είναι μικρές. Προσπαθούν να κρατήσουν τη φυσική γεύση και εμφάνιση των τροφίμων και γι’ αυτό σπάνια τα διακοσμούν. Διαφορετικά τρόφιμα πάνω στο ίδιο πιάτο δεν συνίσταται, αφού κάθε τρόφιμο έχει την δική του θέση. Το πιάτο δεν είναι ποτέ γεμάτο μέχρι πάνω.

Ρύζι αντί για ψωμί

viraltopnews.gr

Το ρύζι είναι αναπόσπαστο μέρος κάθε γεύματος και μαγειρεύεται χωρίς αλάτι ή βούτυρο.

Το πρωινό είναι το κυρίως γεύμα της ημέρας

viraltopnews.gr

Το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας στην Ιαπωνία. Είναι το κυρίως γεύμα και συνήθως περιλαμβάνει ψάρι, ρύζι, ομελέτα, σούπα, σόγια με χόρτα, φύκια και τσάι.

Δεν τρώνε γλυκά

viraltopnews.gr

Σπάνια τρώνε επιδόρπιο στην Ιαπωνία. Οι Ιάπωνες έχουν διαφορετικές προσδοκίες όσον αφορά τα γλυκά από ότι εμείς. Δεν τους αρέσουν πολύ τα κέικ. Έχουν ακόμα και παγωτό φτιαγμένο από ρύζι, το μότσι. Τα επιδόρπια τους είναι συνήθως χαμηλά σε λιπαρά και ζάχαρη και μάλλον δεν θα έκαναν μεγάλη θραύση σε χώρες του δυτικού πολιτισμού.


ΠΗΓΗ: » tilestwra.gr