ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ: Πλάθει την Ζύμη και αρχίζει να την Κόβει σε Κομμάτια. Μόλις δείτε ΤΙ φτιάχνει, θα σας τρέχουν τα Σάλια!
Έχετε κουραστεί να σας κοροϊδεύουν για τις μαγειρικές σας ικανότητες; Η σούπα σας βγαίνει πάντα πολύ αλμυρή ή τα κέικ πολύ στεγνά; Όλοι θα σωπάσουν μόλις τους πάτε αυτό το υπέροχο γλυκό. Αυτά τα φλιτζάνια που τρώγονται είναι λες και βγήκαν από βιτρίνα ζαχαροπλαστείου. Το μυστικό τους; Γίνονται πανεύκολα!
Θα χρειαστείτε (για 6 μερίδες):
-2 φλιτζάνια αλεύρι
-150 γραμμάρια βούτυρο
-1/3 φλιτζανιού ζάχαρη
-μια πρέζα αλάτι
-1 αβγό
-200 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα
-2 φλιτζάνια σαντιγί
Οδηγίες:
Βάλτε το αλεύρι, το βούτυρο, την ζάχαρη, το αλάτι και το αβγό σε ένα μπολ και ζυμώστε τα έτσι ώστε να σχηματιστεί μια ζύμη.
Ρίξτε λίγο αλεύρι στον πάγκο, ανοίξτε την ζύμη και κόψτε 6 κύκλους στο κάτω μέρος. Κόψτε την υπόλοιπη ζύμη σε 6 παχιές λωρίδες και μετά 6 μικρές λωρίδες (όπως στην παρακάτω εικόνα).
Βάλτε τα κυκλάκια στον πάτο από ένα ταψί για μάφιν και τις παχιές λωρίδες γύρω γύρω. Πάρτε τις μικρές λωρίδες και βάλτε τις σε ένα ξεχωριστό ταψί σε σχήμα U. Ψήστε για 20 λεπτά στους 170.
Λιώστε την μαύρη σοκολάτα και ανακατέψτε την με τα δύο φλιτζάνια σαντιγί (ή όσο θέλετε). Αφήστε λίγη λιωμένη σοκολάτα στην άκρη – θα την χρειαστείτε αργότερα.
Μόλις ψηθεί και κρυώσει η ζύμη, κολλήστε τα “χερούλια” στα φλιτζανάκια με την λιωμένη σοκολάτα που αφήσατε στην άκρη.
Τώρα γεμίστε τα φλιτζανάκια με τη μους σοκολάτας. Για πιο εντυπωσιακό τελείωμα, προσθέστε λίγη σαντιγί από πάνω με λίγο κακάο σε σκόνη.
Ώρα για τσάι! Αυτά τα γλυκά είναι σχεδόν πολύ νόστιμα για να τα φάτε… σχεδόν!
ΠΗΓΗ: » fanpage.gr