ΤΑΙΝΙΕΣ: Η πόλη που αλλάζει: Ένα συγκινητικό βίντεο για την Αθήνα

img

Η ταινία μικρού μήκους «Moving Athens» παρουσιάζει μια πόλη που συνεχώς αλλάζει.

Μετά το Παρίσι, το Λονδίνο, τις Βρυξέλλες, το Γιερεβάν και την Πράγα, ο σκηνοθέτης και εμπνευστής του project «Moving Cities«, Jevan Chowdhury, ταξίδεψε μέχρι την ελληνική πρωτεύουσα τον Ιανουάριο που μας πέρασε και μέσα σε μόλις 3 ημέρες κατάφερε να δημιουργήσει το εν λόγω βίντεο.

Στην ταινία συμμετείχαν σχεδόν 60 χορευτές, οι οποίοι βρίσκονταν σε δρόμους, πλατείες, αυλές και ταράτσες της Αθήνας, αυτοσχεδιάζοντας και παρουσιάζοντας μέσα από την τέχνη τους τον τρόπο που μεταβάλλεται η πόλη.

Στην Πλατεία Συντάγματος, 6 νεαρές μπαλαρίνες χορεύουν ρομαντικά ανάμεσα στους περαστικούς και τα αυτοκίνητα, ακολουθώντας τον ρυθμό.

Σύμφωνα με τον Chowdhury, το έργο του θα μπορούσε να αποτελεί μια μορφή διαμαρτυρίας, καθώς όπως λέει, ο χορός σε δημόσιους χώρους αποτελεί μια πράξη κυριαρχίας.

Το όλο πρότζεκτ του πάντως το ξεκίνησε το 2014, παρουσιάζοντας πόλεις που σήμερα βρίσκονται στο επίκεντρο, είτε λόγω του ενδιαφέροντος που έχουν, είτε επειδή είναι σημαντικές. Δείτε το παρακάτω βίντεο, με τη δικιά μας Αθήνα.


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr