ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ: Πρόωρα σημάδια που δείχνουν την ανάπτυξη του καρκίνου στο σώμα μας

img

Τα τεστ ρουτίνας που κάνετε δεν μπορούν να σας προστατεύσουν από το καρκίνο. Για να καταλάβετε από νωρίς το καρκίνο είναι σημαντικό να ακούτε το σώμα σας και να αναγνωρίζετε τα σημάδια του χρόνου.

Δείτε μερικά συμπτώματα τα οποία δεν πρέπει ποτέ να περνούν απαρατήρητα:

1.) Κοντανασαίνετε και έχετε δύσπνοια

Οι ασθενείς με καρκίνο του πνεύμονα έχουν αναφέρει αυτά τα συμπτώματα, ως τα πρώτα σημάδια της ασθένειας.

2.) Χρόνιος  βήχας και πόνος στο στήθος

Ορισμένοι καρκίνοι όπως η λευχαιμία και οι όγκοι στο πνεύμονα μπορούν να προκαλέσουν ένα επίμονο βήχα καθώς και πόνο στο στήθος. Ποτέ μην παραβλέψετε αυτά τα συμπτώματα και  επισκεφθείτε αμέσως το γιατρό σας για να αποκλείσετε το ενδεχόμενο του καρκίνου.

3.) Συχνός πυρετός ή λοιμώξεις

Εάν αντιμετωπίζετε πρόβλημα με την κατάποση, μπορεί να έχετε ή κάποιο θέμα στο λαιμό ή καρκίνο του οισοφάγου, αλλά μπορεί αυτό να είναι και ένα σημάδι του καρκίνου του πνεύμονα.

4.) Πρησμένοι λεμφαδένες και εξογκώματα στο λαιμό

Οι πρησμένοι λεμφαδένες είναι μερικές φορές μια ένδειξη αλλαγών ή όγκων στο λεμφικό σύστημα, και είναι ένα σύμπτωμα που πρέπει να ελεγχθεί από γιατρό.

5. ) Δυσκολία στην κατάποση

Εάν αντιμετωπίζετε πρόβλημα με την κατάποση, μπορεί να σχετίζεται με πρόβλημα στο λαιμό ή ,με καρκίνο του οισοφάγου, αλλά μπορεί να είναι ένα σημάδι και καρκίνου του πνεύμονα.

6.) Υπερβολικοί μώλωπες και ασταμάτητη αιμορραγία

Αυτό το σύμπτωμα δείχνει μη φυσιολογικές αλλαγές στα αιμοπετάλια και τα ερυθρά αιμοσφαίρια το οποίο μπορεί να είναι ένα σημάδι λευχαιμίας. Η λευχαιμία μπορεί να αποκλείσει τα ερυθρά αιμοσφαίρια με την πάροδο του χρόνου και να βλάψει την ικανότητα του αίματος να μεταφέρει οξυγόνο και θρόμβος.

7.) Αδυναμία και κόπωση

Η γενική κόπωση δεν πρέπει ποτέ να παραβλέπεται – μπορεί να είναι ένα σημάδι διαφόρων ασθενειών, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου. Εάν αισθάνεστε κουρασμένοι όλη την ώρα, φροντίστε να ελέγξετε το σύμπτωμα με ένα γιατρό.

8.) Φούσκωμα και κοιλιακή αύξηση του σωματικού βάρους

Εάν είστε συνεχώς πρησμένοι ή έχετε πάρει βάρος στην κοιλιακή περιοχή σας, μπορεί να είναι ένα σημάδι καρκίνου των ωοθηκών.

9.) Αισθάνεστε πλήρεις και δεν μπορείτε να φάτε

Αυτό είναι άλλο ένα σύμπτωμα του καρκίνου των ωοθηκών καρκίνου που οι γυναίκες δεν θα πρέπει να παραβλέπτουν.

10.) Πυελικό και κοιλιακό άλγος

Ο πόνος και οι κράμπες στην κοιλιακή χώρα μπορούν να συνοδεύουνται από συχνά φουσκώματα ως συμπτώματα των ωοθηκών καρκίνο. Ο πόνος μπορεί επίσης να προκληθεί από λευχαιμία.

Φυσικά, το να ακολουθείτε έναν υγιεινό τρόπο ζωής είναι η καλύτερη επιλογή για να παραμείνετε υγιείς και απαλλαγμένοι από την κάθε ασθένεια.

11.) Aιμορραγία στον ορθό ή αίμα στα κόπρανα

Αυτό είναι ένα κοινό σύμπτωμα του καρκίνου του παχέος εντέρου – εάν παρατηρήσετε αίμα στα κόπρανα σας, θα πρέπει να επισκεφθείτε αμέσως ένα γιατρό.

12.) Ξαφνική απώλεια βάρους

Αν χάνετε ξαφνικά βάρος χωρίς κανένα λόγο, μπορεί να είναι ένα σύμπτωμα καρκίνου του παχέος εντέρου ή κάποιου άλλου πεπτικού καρκίνου. Μπορεί επίσης να σημαίνει ότι ο καρκίνος έχει εξαπλωθεί στο ήπαρ και έχει επηρεάσει την όρεξή σας.

13.) Συνεχόμενος πόνος στο στομάχι

Αν το στομάχι σας πονάει για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, μπορεί να αποτελεί ένδειξη καρκίνου του παχέος εντέρου.

14.) Κόκκινο, ερεθισμένο και πρησμένο στήθος

Αυτά είναι μερικά από τα συνήθη συμπτώματα των φλεγμονωδών καρκίνου του μαστού. Επισκεφθείτε τον γιατρό αν παρατηρήσετε αλλαγές στο στήθος σας.

15.) Αλλαγές στις θηλές

Oι αλλαγές στις θηλές είναι συχνά ένα από τα πρώτα σημάδι του καρκίνου του μαστού.

16.) Βαριές και ακανόνιστες περιόδους

Αυτό είναι ένα σημάδι του ενδομητρίου και της μήτρας. Αν υποψιάζεστε κάτι, κάντε ένα διακολπικό υπερηχογράφημα.

17.) Πρήξιμο στο πρόσωπο

Οι ασθενείς με καρκίνο του πνεύμονα έχουν αναφέρει πρήξιμο, ερυθρότητα και οίδημα στο πρόσωπο ως συμπτώματα, τα οποία εμφανίζονται λόγω του μικρών όγκων του πνεύμονα και μπλοκάρουν τα αιμοφόρα αγγεία στο κεφάλι.

18.) Έχετε μια πληγή που δεν επουλώνεται

Υπάρχουν διάφοροι τύποι καρκίνου του δέρματος – μελάνωμα, καρκίνωμα του βασικού κυττάρου και πλακώδες καρκίνωμα . Ελέγξτε το δέρμα σας για τυχόν περίεργα εξογκώματα και αυξήσεις που μπορεί να είναι ένα σημάδι ενός από αυτούς τους τύπους καρκίνου.

19.) Αλλαγές στα νύχια

Οι αλλαγές στα νύχια δεν αποτελούν ποτέ μικρό πρόβλημα – και μπορούν να δείξουν σοβαρές ασθένειες και καταστάσεις όπως καρκίνος στο ήπαρ ή καρκίνο του πνεύμονα. Εάν παρατηρήσετε παραμόρφωσεις στα νύχια σας, αυτό είναι ένα σημάδι του καρκίνου του πνεύμονα, ενώ τα χλωμά και άσπρα νύχια είναι ένα σημάδι του καρκίνου του ήπατος.

20.) Πόνος στην πλάτη και κάτω αριστερή πλευρά

Πολλοί ασθενείς με καρκίνο του πνεύμονα έχουν αναφέρει αυτό ως πρώτο σημάδι του καρκίνου τους. Ο καρκίνος του μαστού συχνά διαγιγνώσκεται μέσω του πόνου στην πλάτη, ο οποίος συμβαίνει όταν ο όγκος του μαστού πιέζει το στήθος.

Ανεξάρτητα από την ηλικία ή το φύλο σας, θα πρέπει πάντα να ελέγχετε το σώμα σας για ασυνήθιστα εξογκώματα και να ελέγχετε κάθε περίεργο σύμπτωμα με ένα γιατρό. Όπως μπορείτε να δείτε, τα περισσότερα από αυτά τα συμπτώματα συχνά παραβλέπονται, αλλά μπορεί να σας σώσουν τη ζωή. Φυσικά, το να ακολουθείτε έναν υγιεινό τρόπο ζωής είναι η καλύτερη επιλογή για να παραμείνετε υγιείς και απαλλαγμένοι από την κάθε ασθένεια.


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr