ΑΣΚΗΣΗ: Τι συμβαίνει όταν κάνετε γυμναστική χωρίς εσώρουχο!

img

Όλες οι γυναίκες το έχουν δοκιμάσει έστω και μία φορά στη ζωή τους, αλλά δεν ξέρουν τι κρύβει.

Πολλές γυναίκες όταν βρίσκονται αντιμέτωπες με το δίλημμα: αθλητικά σλιπ ή απλώς σλιπ-string, πολλές φορές απλά επιλέγουν να παρακάμψουν εντελώς τα εσώρουχα. Και αυτό είναι λογικό όταν έχεις να κάνεις καθίσματα, δεδομένου ότι τα εσώρουχα μπορεί να επηρεάσουν τις επιδόσεις μας στο γυμναστήριο.

Αλλά για μερικές γυναίκες η ιδέα του να φορέσουν κολάν χωρίς εσώρουχο μοιάζει αδιανόητη. Οι ανησυχίες τους είναι πολλές και αφορούν τόσο λόγους άνεσης όσο και υγιεινής. Άλλωστε φοράμε εσώρουχα για να καλύψουμε αυτούς τους δύο λόγους, σωστά;

E λοιπόν είμαστε εδώ για να σας διαβεβαιώσουμε ότι η εκγύμναση χωρίς εσώρουχα είναι ΟΚ, εφόσον βέβαια συνοδεύεται από κάποιους βασικούς και απλούς κανόνες.

1. Επιλέξτε προσεκτικά το υλικό

Είναι εντελώς ασφαλές (σ.σ να κάνετε γυμναστική, χωρίς εσώρουχο, αν αυτό προτιμάτε) λέει στο SELF, η Μαρίνα Μασλοβάρικ, καθηγήτρια Μαιευτικής και Γυναικολογίας στο ΗD Medical, στο Orange County στην Καλιφόρνια. «Είναι θέμα συνήθειας ή προτίμησης. Από άποψη υγιεινής είναι ΟΚ, λέει. Το κλειδί βρίσκεται στο να βεβαιωθείτε ότι το παντελόνι σας είναι φτιαγμένο από υλικό που αναπνέει. Ορισμένες μάλιστα μάρκες αθλητικών προϊόντων τοποθετούν στον καβάλο του κολάν μία μικρή επιφάνεια με βαμβακερό υλικό για αυτό το σκοπό.

Ωστόσο, μερικά παντελόνια φτιάχνονται από συνθετικό υλικό το οποίο προκαλεί εφίδρωση. «Αν το παντελόνι σας είναι αποτελείται περισσότερο από συνθετικό υλικό, από ό,τι βαμβάκι η πρώτη επαφή μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο της φθοράς λέει η Μασλοβάρικ. Ειδικά αν τρέχετε ή κάνετε μία επαναλαμβανόμενη κίνηση, η τριβή μπορεί να είναι μεγάλη αν το υλικό είναι ιδιαίτερα τραχύ.

2. Αλλάξτε τα ιδρωμένα ρούχα σας ΑΜΕΣΩΣ

Ανεξάρτητα από το ποιο υλικό είναι περισσότερο φιλικό με εσάς, η Μασλοβάρικ λέει ότι πρέπει να αλλάξετε επειγόντως τα ιδρωμένα σας ρούχα και να τα αντικαταστήσετε με στεγνά. Επισημαίνει μάλιστα ότι για μερικούς ανθρώπους που είναι επιρρεπείς σε κολπικές μολύνσεις, το να παραμείνουν με τα ιδρωμένα ρούχα για πολύ ώρα μπορεί να ελλοχεύει πολλούς κινδύνους. (εκτός από το ότι θα νιώθουν άβολα)

«Είχα ασθενείς οι οποίοι αποδείχθηκε ότι ήταν πιο επιρρεπείς στην εκδήλωση κολπικής μυκητίασης επειδή δεν άλλαζαν αμέσως τα ιδρωμένα τους ρούχα», σημειώνει. Εφόσον αλλάζετε αμέσως τα ρούχα σας δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Το ντουζ είναι επίσης σημαντικό αν υπάρχει χρόνος.

3. Να πλένετε το κολάν σας μετά από κάθε χρήση

Είναι απαραίτητο: να πλένετε το παντελόνι σας μετά από κάθε χρήση του. Πολλοί λάτρεις της γυμναστικής παραδέχονται ότι φορούν τα κολάν τους παραπάνω από μία φορά πριν από κάθε πλύση (Γι αυτό άλλωστε υπάρχει και η τεχνολογία antiodor στα υφάσματα). Αλλά αν θέλετε να φοράτε το κολάν σας χωρίς εσώρουχα αυτό σημαίνει ότι ο κόλπος σας βρίσκεται σε άμεση επαφή με βακτήρια που εμφανίζονται κατά τη διάρκεια μίας πολλαπλών ταχυτήτων προπόνησης.

Η Μασλοβάρικ παρομοιάζει τη χρήση ενός βρώμικου κολάν με ένα βρώμικο εσώρουχο που το ξαναφοράει κάποιος την επόμενη ημέρα. «Ιδρώνετε και πολλές φορές κατά τη διάρκεια της εφίδρωσης απελευθερώνονται και υγρά». Και αν αισθανθείτε μία μικρή ακράτεια αυτό είναι κάτι το πολύ κοινό μετά τον τοκετό. Όπως θα αλλάζατε εσώρουχο έτσι θα πρέπει να αλλάζετε και παντελόνι σε περίπτωση που δεν φοράτε εσώρουχο.

Αν ακολουθήσετε αυτές τις συστάσεις υγιεινής, μπορείτε να τρέχετε ελεύθεροι, χωρίς εσώρουχα. Απλά βεβαιωθείτε ότι το κολάν σας είναι αρκετά χοντρό και λιγότερο διαφανές!

* Αποδόθηκε στα ελληνικά από την αμερικανική έκδοση της The Huffington Post


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr