ΔΙΑΙΤΑ: Απίστευτο! Αν θες να έχεις λεπτή μέση πρέπει να φας αυτό…

img

Αγαπάς τα μακαρόνια, την ιταλική κουζίνα και γενικά ότι έχει να κάνει με ζυμαρικά. Αν ναι τότε μπορείς να σταματήσεις να έχεις ενοχές για την κάθε φορά που έφαγες παραπάνω απ΄όσο έπρεπε ή για εκείνη την εβδομάδα που από τις 7 μέρες, τις 3 έφαγες μακαρόνια. Και δεν το λέμε εμείς, το λέμε οι επιστήμονες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με νέα έρευνα της αμερικάνικης οργάνωσης The Obesity Society (Η Κοινωνία της Παχυσαρκίας) όσοι συμπεριλαμβάνουν τα ζυμαρικά στο εβδομαδιαίο διατροφολόγιο τους έχουν την τάση να έχουν πιο ισορροπημένες διατροφικές συνήθειες απ΄όσους τα έχουν βγάλει εντελώς από το πρόγραμμα.

viraltopnews.gr

Εκτός αυτού, οι γυναίκες που αγαπούν τις μακαρονάδες καταναλώνουν περισσότερες βιταμίνες και θρεπτικά στοιχεία απ΄όσες δεν τις τρώνε, όπως φυλλικό οξύ, τον σίδηρο, το μαγνήσιο και τις φυτικές ίνες.

Επίσης, μία μακαρονάδα την εβδομάδα κάνει «πέρα» τη ζάχαρη και τα κορεσμένα λίπη, καθώς τα ζυμαρικά έχουν σχεδόν μηδαμινό νάτριο και χοληστερόλη, ενώ είναι γεμάτα από υδατάνθρακες. Έτσι με μία μακαρονάδα νιώθεις χορτάτος για αρκετές ώρες, με αποτέλεσμα να μην σκέφτεσαι το γλυκό για μετά.

viraltopnews.gr

Τέλος, σύμφωνα με μία ακόμα έρευνα του 2016, όσοι τρώνε μακαρόνια έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να αποκτήσουν λεπτή μέση και καμπύλες.

Μην το σκέφτεσαι, λοιπόν, παραπάνω βγάλε τα μακαρόνια από το ντουλάπι, ετοίμασε μία σάλτσα από ντομάτα και απόλαυσέ την με την ησυχία σου.


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr