ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Τρίχες που γυρίζουν προς τα μέσα:Τρόποι για να προφυλαχτείτε και πως να τις αφαιρέσετε

img

Σε όλους μας έχει συμβεί μετά το ξύρισμα,η συνήθως αν χρησιμοποιήτε τις ηλεκτρικές μηχανές αποτρίχωσης να γυρίσουν οι τρίχες προς τα μέσα!Η θυλακίτιδα είναι ένα συνηθισμένο πρόβλημα που τις περισσότερες φορές λύνεται από μόνο του,αλλά υπάρχουν και περιπτώσεις που μπορεί να χρειαστείτε τη βοήθεια ενός χειρούργου(την έπαθα άσχημα εγώ πριν μερικά χρόνια)

Δοκιμάστε τους παρακάτω τρόπους για να απαλλαχτείτε από τις τρίχες αλλά καλό θα είναι να πάρετε τη γνώμη του γιατρού σας

1. Ασπιρίνη

viraltopnews.gr

Επειδή περιέχει ακετυλοσαλικυλικό οξύ η ασπιρίνη, θα καθαρίζει το δέρμα και θα βοηθήσει να πετάξει τη τρίχα προς τα πάνω. Το μόνο που έχετε να
κάνετε είναι να λιώσετε μερικές ασπιρίνες και να τις ανακατέψετε με νερό έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια πάστα
Εφαρμόστε στα σημεία που έχει γυρίσει η τρίχα και αφήστε να δράσει μέχρι να στεγνώσει.Μέτα ξεπλύνετε καλά.

2. Γάλα και μπαγιάτικο ψωμί

Απλά θα ζεστάνετε λίγο γάλα και θα βουτήξετε ένα κομμάτι ψωμί μέσα.Τοποθετήστε το βρεγμένο ψωμί πάνω στη γυρισμένη τρίχα μέχρι να
κρυώσει. Μόλις οι πόροι μαλακώσουν, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα τσιμπιδάκι για να τραβήξετε την τρίχα.

3. Αλάτι

Αναμείξτε αλάτι με νερό.Ετσι ώστε να δημιουργηθει μια παχυρευστη πάστα.Με ένα βαμβάκι βουτήξτε στο μείγμα
και εφαρμόστε πάνω στη γυρισμένη τρίχα. Αφήστε το να δράσει όλο το βράδυ.

4. Ζάχαρη

Η ζάχαρη κάνει παρόμοια δουλειά με το αλάτι. Απλάθα αναμείξετε τη ζάχαρη με ελαιολαδο. Εφαρμόστε πάνω στο σημείο που έχει γυρίσει η τρίχα και αφήστε να δράσει .

5. Μέλι

Το μέλι είναι καταπραϋντικό για τρίχες που γυρνούν. Εφαρμόστε αρκετή ποσότητα μελιού πάνω στη γυρισμένη τρίχα. Αφήστε να δράσει για 10λεπτά και ξεβγάλτε καλά. Επαναλάβετε 2­3 φορές εβδομαδιαίως.

6. Ζεστές κομπρέσες

Η ζέστη είναι γνωστό ότι ανοίγει τους πόρους και έτσι είναι ευκολότερο να

αφαιρέσετε τις γυρισμένες τρίχες. Τοποθετήστε μια ζεστή κομπρέσα πάνω στην τρίχα τρεις φορές την ημέρα. Αφήστε τη για 15 λεπτά κάθε φορά. Εάν η κομπρέσα κρυώνει κατά τη διάρκεια των 15 λεπτών, ξαναβουτήξτε τη στο ζεστό νερό.

viraltopnews.gr

7. Μαγειρική σόδα

Ανακατέψτε μαζί ένα φλιτζάνι νερό και 1 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα. Βουτήξτε ένα κομμάτι βαμβάκι ή ένα πανί στο διάλυμα και να το εφαρμόσετε στην πληγείσα περιοχή. Αφήστε το για πέντε έως δέκα λεπτά και ξεπλύνετε με κρύο νερό. Επαναλάβετε αυτό δύο έως τρεις φορές σε μια μέρα, για πιο γρήγορα αποτελέσματα.

Η τρίχα πετάχτηκε τι κάνω τώρα;

Μη ξεχνάτε να Πλένετε την περιοχή γύρω από την τρίχα με αντιβακτηριακό σαπούνι κάθε πρωί. Χρησιμοποιήστε μια πετσέτα και με κυκλικές κινήσεις προσπαθήστε να “ξεμπλοκάρετε” την τρίχα κάτω από το δέρμα.

viraltopnews.gr

Μόλις η τρίχα είναι αισθητή πάνω από το δέρμα, χρησιμοποιήστε ένα αποστειρωμένο τσιμπιδάκι για να την τραβήξετε απαλά προς τα πάνω, χωρίς να την κόψετε. Μπορείτε επίσης να βοηθήσετε την κίνηση με μια οδοντογλυφίδα.

Φροντίστε τη περιοχή για να αποφύγετε τυχόν μόλυνση μετά την αφαίρεση της τρίχας. Μια καλή αντιβιοτική αλοιφή θα σας το εξασφαλίσει αυτό. Μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε με το γιατρό σας για κάποιο ισχυρότερο αντιβιοτικό, αν χρειαστεί.

viraltopnews.gr

Μη ξεχνάτε :Ανάμεσα στα ξυρίσματα και σε καθημερινή βάση να ενυδατώνετε το δέρμα στα πόδια με μια πλούσια ενυδατική κρέμα, ώστε να είναι απαλά και λαμπερά και το πιο σημαντικό για να μην κρύβονται οι τρίχες μέσα στο δέρμα.Επίσης θα σας βοηθήσει πολύ μια λουφα και εάν κάνετε δυο τρεις φορές την εβδομάδα απολέπιση!


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr